TahaCel
80+ Platinum
Dahası
Arkadaslar rtx 2060 ve r5 3600 oc yapsam oyunlarda daha fazla fps alırmiyim kaç fps artış olur
R5 3600'ün frekansını 0.3 GHz arttırıp ekran kartını da O.C'larsan 15 20 FPS yakalarsın fakat bunun üstüne RAM'leride O.C'larsan kesin 20 FPS.Arkadaslar rtx 2060 ve r5 3600 oc yapsam oyunlarda daha fazla fps alırmiyim kaç fps artış olur
Sistem yorulmuyor, kim niye fazla performans istemesin?Sizin kararınız ama bana çok mantıklı gelmedi şu anda bu sisteme oc yapmak. Güncel oyunları zaten açacak bir sistem, bir daha neden OC yapılıp sistem yorulsun?
Nasıl yani OC sistemin ömrünü azaltır tamamen yalan mıydı? Kandırıldım mı?Sistem yorulmuyor, kim niye fazla performans istemesin?![]()
Evet, öyle bir şey yok.Nasıl yani OC sistemin ömrünü azaltır tamamen yalan mıydı? Kandırıldım mı?![]()
Eğer sıcaklıklar normal ise ömrü falan azalmazNasıl yani OC sistemin ömrünü azaltır tamamen yalan mıydı? Kandırıldım mı?![]()
Teoride doğru. Üzerinden daha yüksek voltaj geçeceğinden ömrü normalden az olur, transistörler daha hızlı aşınır ancak belirli sınırlar içerisinde yaparsan işlemciyi veya GPU'yu 10 sene kullanmayacağın için problem olmaz. Bu durumda kullanmışken performansının son damlasına kadar kullanmak mantıklı. Üstte yazdığımı doğrulamak istersen işlemcini 1.5V'ta kullanabilirsin, zira belli bir süre sonra stabilitesini kaybedecektirNasıl yani OC sistemin ömrünü azaltır tamamen yalan mıydı? Kandırıldım mı?![]()
Ne kadar yaptığına bağlı olmakla birlikte ortalama %5-10 civarında performans artışı elde edersin. Sıcaklıkların normalse değer.
Teoride doğru. Üzerinden daha yüksek voltaj geçeceğinden ömrü normalden az olur, transistörler daha hızlı aşınır ancak belirli sınırlar içerisinde yaparsan işlemciyi veya GPU'yu 10 sene kullanmayacağın için problem olmaz. Bu durumda kullanmışken performansının son damlasına kadar kullanmak mantıklı. Üstte yazdığımı doğrulamak istersen işlemcini 1.5V'ta kullanabilirsin, zira belli bir süre sonra stabilitesini kaybedecektir![]()