Neler Yeni

R5 3600+2060 OC Yapsam nolur

Notrino

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
78
İsim
Mert Enes
Sizin kararınız ama bana çok mantıklı gelmedi şu anda bu sisteme oc yapmak. Güncel oyunları zaten açacak bir sistem, bir daha neden OC yapılıp sistem yorulsun?

Yakup.

80+ Gold
En İyi Cevap
10
Yaptığınız overclock'a bağlı.

𝐊𝐞𝐫𝐞𝐦

tedebbür ehli
Moderatör
En İyi Cevap
26
Sizin kararınız ama bana çok mantıklı gelmedi şu anda bu sisteme oc yapmak. Güncel oyunları zaten açacak bir sistem, bir daha neden OC yapılıp sistem yorulsun?
Sistem yorulmuyor, kim niye fazla performans istemesin? :D

𝐊𝐞𝐫𝐞𝐦

tedebbür ehli
Moderatör
En İyi Cevap
26
Nasıl yani OC sistemin ömrünü azaltır tamamen yalan mıydı? Kandırıldım mı? 😨😨🙂
Evet, öyle bir şey yok. :D
Doğru yapılırsa hiçbir şey yapmaz.
Sıcaklık 3-4 derece fazla olur o kadar.

Tolga Samet

80+ Bronze
En İyi Cevap
2
Ne kadar yaptığına bağlı olmakla birlikte ortalama %5-10 civarında performans artışı elde edersin. Sıcaklıkların normalse değer.
Nasıl yani OC sistemin ömrünü azaltır tamamen yalan mıydı? Kandırıldım mı? 😨😨🙂
Teoride doğru. Üzerinden daha yüksek voltaj geçeceğinden ömrü normalden az olur, transistörler daha hızlı aşınır ancak belirli sınırlar içerisinde yaparsan işlemciyi veya GPU'yu 10 sene kullanmayacağın için problem olmaz. Bu durumda kullanmışken performansının son damlasına kadar kullanmak mantıklı. Üstte yazdığımı doğrulamak istersen işlemcini 1.5V'ta kullanabilirsin, zira belli bir süre sonra stabilitesini kaybedecektir :)

kandes22

80+ Platinum
En İyi Cevap
13
Ne kadar yaptığına bağlı olmakla birlikte ortalama %5-10 civarında performans artışı elde edersin. Sıcaklıkların normalse değer.

Teoride doğru. Üzerinden daha yüksek voltaj geçeceğinden ömrü normalden az olur, transistörler daha hızlı aşınır ancak belirli sınırlar içerisinde yaparsan işlemciyi veya GPU'yu 10 sene kullanmayacağın için problem olmaz. Bu durumda kullanmışken performansının son damlasına kadar kullanmak mantıklı. Üstte yazdığımı doğrulamak istersen işlemcini 1.5V'ta kullanabilirsin, zira belli bir süre sonra stabilitesini kaybedecektir :)

Peki stok halde islemcisi 1.45V ile calisan Ryzen 5 3600 sahiplerinin gunahi ney? :D

Mert Özkaya

𝑅 𝑜 𝓍
80+ Titanium
En İyi Cevap
11
Dahası  
Reaksiyon skoru
25,796
İsim
Mert Özkaya
Instagram
_mrt_ozky_