1.24 olmasına rahmen biraz fazla geldi sıckalık bendede 3600 var 4.2 ghz 1.11 voltajda prime95 testinde max 74 derece oldu 44 dakikada. Cooler master ma410p soğtucu ileBir miktar bıostan voltaj düşürme yapmıştım (yanlış hatırlamıyosam 1.24 falandı) işlemciyi 4.0 ghz'ye sabitledim. Boşta 50 oyunda da 83 gördüm. Soğutucu olarak gamepower airbender kullanıyorum.
1.24 olmasına rahmen biraz fazla geldi sıckalık bendede 3600 var 4.2 ghz 1.11 voltajda prime95 testinde max 74 derece oldu 44 dakikada. Cooler master ma410p soğtucu ile
Kanka işlemcin kaldırmıyor demekki 1.1 de kaldırıyor benim ki ama performans düşürüyor 1.25 ten başla rayzen master uygulmasını indir ordan düşür cinebench 23 yap düşürdükçe skor yükseltiyorsa düşür en son düşürdüğün yerde skor düşerse bir önceki haline getir sonrada prime95 testi yap 35 dakika en azgeçen gün voltajı 1.1'in biraz daha altına indirmiştim bilgisayar açılmamıştı sonra kendi kendine çözüldü o yüzden voltaj ile oynamaktan çekiniyorum
Kanka işlemcin kaldırmıyor demekki 1.1 de kaldırıyor benim ki ama performans düşürüyor 1.25 ten başla Ryzen master uygulmasını indir ordan düşür cinebench 23 yap düşürdükçe skor yükseltiyorsa düşür en son düşürdüğün yerde skor düşerse bir önceki haline getir sonrada prime95 testi yap 35 dakika en az
denediğin voltajla 4.2gHz de kullan bence. aida 64 işlemci stress testine sok bi hata vermezse 3 dk da hersey okeyBir miktar bıostan voltaj düşürme yapmıştım (yanlış hatırlamıyosam 1.24 falandı) işlemciyi 4.0 ghz'ye sabitledim. Boşta 50 oyunda da 83 gördüm. Soğutucu olarak gamepower airbender kullanıyorum.
az voltajda güzel değerler almak istiyosan zaten normal böyle böyle stabil olduğunu test ediceksingeçen gün voltajı 1.1'in biraz daha altına indirmiştim bilgisayar açılmamıştı sonra kendi kendine çözüldü o yüzden voltaj ile oynamaktan çekiniyorum
İşte diyorum ya dinle den beni rayzen master uygulamasını indir cinebench23 programını da indir 1.25 ten başla voltaja ama stok soğtucu varsa tavsiye etmem oc yi 1.25 ayarla sokra cinebench23 ten başla 10 dakika sürüyor işlem aldığın puanı kaydet kenara 1.20 ye düşür sonra gene cn23 başlat öyle öyle düşürİşlemcinin hızını 4.2 ye çıkarsam sıkıntı olur mu ?
Yükteki değerler önemli. 83 biraz fazla gibi geldi bana oyunlarda.Bir miktar bıostan voltaj düşürme yapmıştım (yanlış hatırlamıyosam 1.24 falandı) işlemciyi 4.0 ghz'ye sabitledim. Boşta 50 oyunda da 83 gördüm. Soğutucu olarak gamepower airbender kullanıyorum.
ryzen masterdan işlemciyi 4.2 ghz voltajı da 1.3 yaptım (yeni farkettim dediğim voltaj ayarlarını yaptıktan sonra pc açılmadığı için anakartı eski ayarlarına döndürmüştüm o yüzden 1.4'te çalışıyormuş) cinebech testini başlattığım an pc kapandı ?İşte diyorum ya dinle den beni Ryzen master uygulamasını indir cinebench23 programını da indir 1.25 ten başla voltaja ama stok soğtucu varsa tavsiye etmem oc yi 1.25 ayarla sokra cinebench23 ten başla 10 dakika sürüyor işlem aldığın puanı kaydet kenara 1.20 ye düşür sonra gene cn23 başlat öyle öyle düşür
Kaç voltajda kapattıryzen masterdan işlemciyi 4.2 ghz voltajı da 1.3 yaptım (yeni farkettim dediğim voltaj ayarlarını yaptıktan sonra pc açılmadığı için anakartı eski ayarlarına döndürmüştüm o yüzden 1.4'te çalışıyormuş) cinebech testini başlattığım an pc kapandı ?
Kaç voltajda kapattı