Yardım R5 3600 Isınma Normalmi

Small FFTs işlemci stabil mi diye yapılan aşırı ağır bir testtir.

Testi 1 dakika civarı yaptığımız için 100 derece gibi bir sıcaklık sıkıntı yapmayacaktır.

İşlemcinin ana maddesi olan silikon 2000 derece sıcaklıkda eriyor.

Neden görmesin stok fanla gayet normal değerler sen hiç small fft testi yapmadın herhalde maximum high power olanı yap anlarsın @kandes22 bi el atıver hocam anlasın arkadaş small fft yi ben stabil mi diye yaptırdım.
Stok fanla elbette o sıcaklığı görecek!!

Bu değerlere çıkmak normal değil işlemcinin tj max değeri 95 bununda bir sebebi var!!!
İşlemci 80 derecenin üzerinde elektromigrasyona uğrar bu sıcaklık yükseldikçe transistör hatlarındaki erozyon miktarı ve hızı da artar!

MErhaba R5 3600 İşlemci Kullanıyorum OCCT Testte 2 Dakikadan Kısa Sürede 100 Derecenin Üstüne Çıkıyor Stok Fan Kullanıyorum Normal mi Fanı Yanlış mı Taktım ? 3.95 GHZ de 100 Derecenin Üstüne Çıkıyor 2 Dakikada 3.80 GHZ de 90 Civarı Takılıyor
Benle konuşma başlat, UV yapalım 10 derece düşer, hatta daha fazla.

Benle konuşma başlat, UV yapalım 10 derece düşer, hatta daha fazla.
Biz hallettik zaten small fft testi yaptığı için de o kadar sıcak blender testinde o değerleri almıyor.

MErhaba R5 3600 İşlemci Kullanıyorum OCCT Testte 2 Dakikadan Kısa Sürede 100 Derecenin Üstüne Çıkıyor Stok Fan Kullanıyorum Normal mi Fanı Yanlış mı Taktım ? 3.95 GHZ de 100 Derecenin Üstüne Çıkıyor 2 Dakikada 3.80 GHZ de 90 Civarı Takılıyor
ısınma normal benimki de 90 dereceleri görüyordu ama 100 biraz fazla geldi

Konu sahibi arkadaş @AiCHaR lütfen konunu çözüldü olarak yaparmısın herkes gelip yorum atıyor hortluyor konu

Konu sahibi arkadaş @AiCHaR lütfen konunu çözüldü olarak yaparmısın herkes gelip yorum atıyor hortluyor konu
yapıcam birazdan bir şey daha soruyumda :) kuzenimdede aynı sistem var oda stok fan 3.95 ghz kullanıyor şimdi test yaptık ooct den benimki 1 dk dan kısa sürede 100 üstüne çıkmışken onunki 80 85 takıldı hep nedeni nedir acaba aynı bileşenler işlemci serileride aynı

1.1V
4.1Ghz verin.

T6 sıcaklık anlamında soğuk tutuyor işlemciyi ama çok sesli bir soğutucu bunu da bil

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,202,553
Üyeler
191,124
Son üye
lansonil
Geri