Neler Yeni

r5 3600 oc' de ciddi hata

redmax55

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
30
İsim
köksal bayrak
arkadaşlar ryzen5 3600 kullanmaktayım. Core performans boost özelliği açıktı. O yüzden işlemci hızımda anlık dalgalanmalar oluyordu. Buna bağlı voltaj değişikleri oluyordu. Ben de bu auto kısmı 40 yazarak . 4.0 ghz sabitlemek istedim. herhangi bir voltaj ayarı vs yapmadım kendi ayarları dışında . 4.0 ghz sabitleyip kapattıktan sonra bilgisayar kapandı.Power tuşuna bastım açılmadı. Güç kaynağını arkadan aç kapa yaptım. Fanlar çok hızlı döndü sonrasında görüntü alamadım. Aşırı tırstım kapadım sistemi. Sonrasında bios pilini tak sök yaptım tekrar görüntü geldi fakat suan yine otomatik modda. Bu overclok neden başarısız oldu sizce. Voltaja hiç dokunmadım .. ilk defa bu işlere girişiyorum fena tırstım yapmaktan korkuyorum tekrar .

Wikon

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
137
İsim
Wikon
Steam
naumia
Discord
Redingoo#0558
Ben yeni sistem toplayacağım. Overclock yapılmadan sade bir halde işlemci görevini iyi görüyor mu? Hız olarak.

kandes22

80+ Platinum
En İyi Cevap
13
arkadaşlar ryzen5 3600 kullanmaktayım. Core performans boost özelliği açıktı. O yüzden işlemci hızımda anlık dalgalanmalar oluyordu. Buna bağlı voltaj değişikleri oluyordu. Ben de bu auto kısmı 40 yazarak . 4.0 ghz sabitlemek istedim. herhangi bir voltaj ayarı vs yapmadım kendi ayarları dışında . 4.0 ghz sabitleyip kapattıktan sonra bilgisayar kapandı.Power tuşuna bastım açılmadı. Güç kaynağını arkadan aç kapa yaptım. Fanlar çok hızlı döndü sonrasında görüntü alamadım. Aşırı tırstım kapadım sistemi. Sonrasında bios pilini tak sök yaptım tekrar görüntü geldi fakat suan yine otomatik modda. Bu overclok neden başarısız oldu sizce. Voltaja hiç dokunmadım .. ilk defa bu işlere girişiyorum fena tırstım yapmaktan korkuyorum tekrar .

40 yazarsan bir değer almaz ki.

40.00 yazman lazımdı, ayrıca auto modda olan voltaj pek iyi değil, ondan da olmuş olabilir.

onr1818

80+ Bronze
işlemciniz 2020 üretimli ise voltaj degerini otomatıkten cıkartıp örnek 1.2 volt bandından başlayıp stabıl calıstıgı en düşük voltaja kadar indirerek kullanabilirsiniz

Yumuklu Sucurta

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
799
İsim
Alper
Ben R5 3500X kullanıcısı olarak bugün 4.00Ghz ye sabitledim ve Vcor voltajdan +0,96 yani ortalama 1,2V de çalışıyor olarak ayarladım.Aynısı dün başıma geldi düşük voltaj verdiğin için bilisayar işlemciyi besleyemiyor ve açılmıyor.Bunun Biosu sıfırlaman gerekiyor oda ya CMOS yazan 2 pine(anakarta göre değişiyor) tornavida ile dokunman lazım 10 sn.Ya da bios pilini söküp takman lazım.Bios ayarların sıfırlanacaktır ve pc açılacaktır görüntü alacaksın.

cfranko

80+ Platinum
En İyi Cevap
12
Dahası  
Reaksiyon skoru
28,598
İsim
cfranko
İlgilendiği Kategoriler
Memory
Anakartın ne?

redmax55

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
30
İsim
köksal bayrak
asus tuf b450m pro
Mesaj otomatik birleştirildi:

Ben R5 3500X kullanıcısı olarak bugün 4.00Ghz ye sabitledim ve Vcor voltajdan +0,96 yani ortalama 1,2V de çalışıyor olarak ayarladım.Aynısı dün başıma geldi düşük voltaj verdiğin için bilisayar işlemciyi besleyemiyor ve açılmıyor.Bunun Biosu sıfırlaman gerekiyor oda ya CMOS yazan 2 pine(anakarta göre değişiyor) tornavida ile dokunman lazım 10 sn.Ya da bios pilini söküp takman lazım.Bios ayarların sıfırlanacaktır ve PC açılacaktır görüntü alacaksın.
teknik olarak anladım . fakat uygulama olarak ne yapmam gerekir onu anlamadım . Voltajı da mı manuel girmem gerekiyor.

asus tuf b450m pro

cfranko

80+ Platinum
En İyi Cevap
12
Dahası  
Reaksiyon skoru
28,598
İsim
cfranko
İlgilendiği Kategoriler
Memory
asus tuf b450m pro

teknik olarak anladım . fakat uygulama olarak ne yapmam gerekir onu anlamadım . Voltajı da mı manuel girmem gerekiyor.

asus tuf b450m pro
Resimdeki yuvarlak içine aldığım yere bak. Senin anakartın bu. Orada 2 tane CLRTC pinleri var ya.
Her bios gittiğinde pili çıkarıp takmak yerine yuvarlak için aldığım 2 tane pinin tam ortasına tornavida ucu değdirirsen ve 10 saniye kadar bekletirsen tornavidayı orada Bios sıfırlanır. Böylesi çok daha kolay ve hızlı pili çıkarıp takmaktan

Ekler

• Capture.PNG
    Capture.PNG
    204.7 KB · Hit: 22

Yumuklu Sucurta

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
799
İsim
Alper
asus tuf b450m pro

Evet ama deniye deniye en düşük voltajı bulmalısınız.Asus Anakartınızda nasıl oluyor bilmiyorum ama ben GİGABYTE anakart için şöyle yaptım ;
Bu videodaki ayarlara göre yaptım ve Core Performace Boost KAPALı olarak yaptım.Her işlemci için voltaj değeri farklı oluyor silikon kalitesinden ötürü ondan dolayı en düşük voltajı bulmalısınız bunu test ederek.Ben her voltaj sonrası testi AİDA64 üzerinden yaptım.Eğer test esnasında restart atarsa bilgisayar bilinki voltaj değeri az geldi bir tık arttırmalısınız.Eğer sıkıntı çıkarmaz ise bios ayarlarından bir tık düşürüp tekrar test edip en düşük seviyeyi bulasıya kadar yapmalısınız.Test için 10 dakkika ayırdım.Isı değerlerinize bakmayı unutmayın.

Top Bottom