Neler Yeni

R5 3600 sıcaklık sorunu

Osmanbnm

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
317
İsim
Alperen Bayır
Facebook
osmanbnm46
Bu konuyu bende açmıştım ve en son sıvı soğutmayı değiştirdim 120 çift fanlı sıvı soğutma alarak çözdüm hatta overclok bile gerek kalmadı kendi kendine yük altında 4.2 ghz kadar çıkıyor bu arada 95 derece normal değil stok fan ile ben 85 derece gördüm ama uzun kullanımda gördüm 3600 işlemçi için kesinlikle hava soğutma önermiyorum baya denedim sıvı soğutma ile çözdüm en son

Patrona

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
72
İsim
mehmet camgözoğlu
MSI Afterburner'da kontrol ediyorsun ya sıcaklığı, hah oraya CPU Clock'u da koy.
4170 mhz gibi bi değer yazıyo ekledğimde bu olabilir mi
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bu konuyu bende açmıştım ve en son sıvı soğutmayı değiştirdim 120 çift fanlı sıvı soğutma alarak çözdüm hatta overclok bile gerek kalmadı kendi kendine yük altında 4.2 ghz kadar çıkıyor bu arada 95 derece normal değil stok fan ile ben 85 derece gördüm ama uzun kullanımda gördüm 3600 işlemçi için kesinlikle hava soğutma önermiyorum baya denedim sıvı soğutma ile çözdüm en son
değerler aynı işlemci için nası bu kadar değişebiliyo onu anlamıyorum kimi değerler normal diyo kimi hiç normal değil diyo

admknl

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
184
İsim
Adem Kanlı
Bana da yardım etsene, aynı anakart ve aynı işlemci bende de var :D.
asusun gelişmiş modunu açtıktan sonra ai tweaker sekmesine geliyoruz aşağıda vddcr cpu voltage kısmına gelip manuel seçiyoruz bundan sonra voltajı seçmek size kalıyor 1250 ile 1300 arasında deneme yapın derim ben 1.30 voltajla kullanıyorum

crazyreign

80+ Titanium
En İyi Cevap
80
Dahası  
Reaksiyon skoru
38,610
İsim
Hayalet
İlgilendiği Kategoriler
fotoşop
asusun gelişmiş modunu açtıktan sonra ai tweaker sekmesine geliyoruz aşağıda vddcr cpu voltage kısmına gelip manuel seçiyoruz bundan sonra voltajı seçmek size kalıyor 1250 ile 1300 arasında deneme yapın derim ben 1.30 voltajla kullanıyorum
Hocam Eyvallah da bunu ben de biliyorum, yardım edebilirim deyince ince ayar çekeceksiniz sandım :D. 1.25-1.3 V arasında sıcaklıklar ne oluyor boost açıkken ve stok soğutucuda?

admknl

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
184
İsim
Adem Kanlı
Hocam Eyvallah da bunu ben de biliyorum, yardım edebilirim deyince ince ayar çekeceksiniz sandım :D. 1.25-1.3 V arasında sıcaklıklar ne oluyor boost açıkken ve stok soğutucuda?
ben kendi soğutucum ile 65 66 ların üzerini görmedim henüz tek sıkıntım 4100mhz üzerine çıkmıyor bu voltajda

crazyreign

80+ Titanium
En İyi Cevap
80
Dahası  
Reaksiyon skoru
38,610
İsim
Hayalet
İlgilendiği Kategoriler
fotoşop
nerdeyse hiç değişmiyo bu değer hep bu civarlarda
Yalnız o sıcaklıkla o kadar fazla boost yapması iyi bir şey. Bırak öyle kalsın. Stok soğutucu kullanıyordun değil mi?

Osmanbnm

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
317
İsim
Alperen Bayır
Facebook
osmanbnm46
4170 mhz gibi bi değer yazıyo ekledğimde bu olabilir mi
Mesaj otomatik birleştirildi:

değerler aynı işlemci için nası bu kadar değişebiliyo onu anlamıyorum kimi değerler normal diyo kimi hiç normal değil diyo
Şu yüzden değerler değişir kasanın hava çıkış giriş ne kadar önemli olduğunun farkına varıyoruz ve stok fan ile 4170 rakama nasıl ulaştın orasını anlamayadım ? 🤔

crazyreign

80+ Titanium
En İyi Cevap
80
Dahası  
Reaksiyon skoru
38,610
İsim
Hayalet
İlgilendiği Kategoriler
fotoşop
evet stok fan kullanıyorum oyunda değilken bile bu değere çok yakın
Bence biraz voltajı düşürsen çok daha iyi olur. Benim anakartım TUF B450-PRO GAMING ama o kadar boost frekansını göremiyorum bile :D.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,039,574
Üyeler
164,871
Son üye
Wickerman
Top Bottom