crazyreign
80+ Titanium
- En İyi Cevap
- 80
- Reaksiyon skoru
- 38,617
MSI Afterburner'da kontrol ediyorsun ya sıcaklığı, hah oraya CPU Clock'u da koy.nası kontrol edebilirim bunu
MSI Afterburner'da kontrol ediyorsun ya sıcaklığı, hah oraya CPU Clock'u da koy.nası kontrol edebilirim bunu
4170 mhz gibi bi değer yazıyo ekledğimde bu olabilir miMSI Afterburner'da kontrol ediyorsun ya sıcaklığı, hah oraya CPU Clock'u da koy.
değerler aynı işlemci için nası bu kadar değişebiliyo onu anlamıyorum kimi değerler normal diyo kimi hiç normal değil diyoBu konuyu bende açmıştım ve en son sıvı soğutmayı değiştirdim 120 çift fanlı sıvı soğutma alarak çözdüm hatta overclok bile gerek kalmadı kendi kendine yük altında 4.2 ghz kadar çıkıyor bu arada 95 derece normal değil stok fan ile ben 85 derece gördüm ama uzun kullanımda gördüm 3600 işlemçi için kesinlikle hava soğutma önermiyorum baya denedim sıvı soğutma ile çözdüm en son
Oyun boyunca 90 derecede 4170 MHz mi görüyorsun? Biraz daha uzun kontrol et sıcaklıkları.4170 mhz gibi bi değer yazıyo ekledğimde bu olabilir mi
asusun gelişmiş modunu açtıktan sonra ai tweaker sekmesine geliyoruz aşağıda vddcr cpu voltage kısmına gelip manuel seçiyoruz bundan sonra voltajı seçmek size kalıyor 1250 ile 1300 arasında deneme yapın derim ben 1.30 voltajla kullanıyorumBana da yardım etsene, aynı anakart ve aynı işlemci bende de var.
Hocam Eyvallah da bunu ben de biliyorum, yardım edebilirim deyince ince ayar çekeceksiniz sandımasusun gelişmiş modunu açtıktan sonra ai tweaker sekmesine geliyoruz aşağıda vddcr cpu voltage kısmına gelip manuel seçiyoruz bundan sonra voltajı seçmek size kalıyor 1250 ile 1300 arasında deneme yapın derim ben 1.30 voltajla kullanıyorum
nerdeyse hiç değişmiyo bu değer hep bu civarlardaOyun boyunca 90 derecede 4170 MHz mi görüyorsun? Biraz daha uzun kontrol et sıcaklıkları.
ben kendi soğutucum ile 65 66 ların üzerini görmedim henüz tek sıkıntım 4100mhz üzerine çıkmıyor bu voltajdaHocam Eyvallah da bunu ben de biliyorum, yardım edebilirim deyince ince ayar çekeceksiniz sandım. 1.25-1.3 V arasında sıcaklıklar ne oluyor boost açıkken ve stok soğutucuda?
Yalnız o sıcaklıkla o kadar fazla boost yapması iyi bir şey. Bırak öyle kalsın. Stok soğutucu kullanıyordun değil mi?nerdeyse hiç değişmiyo bu değer hep bu civarlarda
Şu yüzden değerler değişir kasanın hava çıkış giriş ne kadar önemli olduğunun farkına varıyoruz ve stok fan ile 4170 rakama nasıl ulaştın orasını anlamayadım ?4170 mhz gibi bi değer yazıyo ekledğimde bu olabilir mi
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:
değerler aynı işlemci için nası bu kadar değişebiliyo onu anlamıyorum kimi değerler normal diyo kimi hiç normal değil diyo
evet stok fan kullanıyorum oyunda değilken bile bu değere çok yakınYalnız o sıcaklıkla o kadar fazla boost yapması iyi bir şey. Bırak öyle kalsın. Stok soğutucu kullanıyordun değil mi?
İşlemçi zaten 65 derece başlıyor sıcaklığıben kendi soğutucum ile 65 66 ların üzerini görmedim henüz tek sıkıntım 4100mhz üzerine çıkmıyor bu voltajda
Bence biraz voltajı düşürsen çok daha iyi olur. Benim anakartım TUF B450-PRO GAMING ama o kadar boost frekansını göremiyorum bileevet stok fan kullanıyorum oyunda değilken bile bu değere çok yakın