Neler Yeni

R5 3600 ve 6600xt darboğaz sorunu.

Dambıldor

80+ Silver
İyi bir sogutucu ile all core 4.2ghz yapin. Ayrica ryzen sistemlerde ram frekansi cok onemli 3600 CL16 ramler performansi ciddi anlamda yukari tasiyor.

Benim 6600XT de bugun geliyor ve bende de 3600 var fakat monitorum 2K 144hz. Acikcasi 6600XT gibi bir kartin 1080p icin gereksiz guclu oldugunu dusunuyorum.
all core 4.4 kullanıyorum fakat AMDye oc yapınca çoklu çekirdek performansı artıyor tekli değil ondan dolayı inteldeki gibi oyun performansında aman aman artmıyor 2 3 fps oynar muhtemelen.

arisaka

80+ Bronze
all core 4.4 kullanıyorum fakat AMDye oc yapınca çoklu çekirdek performansı artıyor tekli değil ondan dolayı inteldeki gibi oyun performansında aman aman artmıyor 2 3 fps oynar muhtemelen.
Kimden duyduysan bunu inanilmaz yanlis bir bilgi. Coklu islem gucunu belirleyen de tekli islem gucudur. İslemcilerin icinden tekli ve coklu islem gucu diye 2 ayri sistem yok, tum islem gucunun temeli tekil cekirdeklere bakar. Tek cekirdegin islem gucunun toplami kadar cok cekirdek performansi alirsin.

Senin soyledigin sey aynen şu; arabaya turbo takarsan motor gucu artmiyor, lastikler daha hizli donuyor.

Dahası  
Reaksiyon skoru
80
İsim
EMRE
Ryzen 3600, 6600XT icin rahat rahat yeterli bir islemci. Dedigim gibi islemciye biraz OC ve ramleri de mumkunse 3600 CL16 yapin.

Su incelemeye bakarsaniz ne demek istedigimi anlarsiniz.

Teşekkür ederim akşam değerlerimi paylaşacağım. Eğer dediğiniz şeyleri becerebilirsem yapacağım.

Dahası  
Reaksiyon skoru
80
İsim
EMRE
3600 1080 de en son rtx 2060 ı taşıyor diye hatırlıyorum. 6600 XT de belki 1080 p de yapabilr darboğaz ha bide FPS değerlerini kullanım değerlerni atar mısın MSI afterburnerden
Hocam değerlere bir bakar mısınız bence darboğaz yapıyor çünkü birisi %98 diğeri 70 lerde.
Grafik ayarları full kalite
zero.png

bwNN

80+ Silver
Hocam değerlere bir bakar mısınız bence darboğaz yapıyor çünkü birisi %98 diğeri 70 lerde.
Grafik ayarları full kalite
Alıntıyı görüntüle
Tüm çekirdeklerinin gösterimini açıp bi 30 sniye 1 dakika ekran kaydı alır mısınız
Mesaj otomatik birleştirildi:

Tüm çekirdeklerinin gösterimini açıp bi 30 sniye 1 dakika ekran kaydı alır mısınız
Böyle dha iyi olur

Yada video atmanıza gerek yok siz kendiniz bakın CPU da alt çekirdekler de ve çekirdekte 100 kk ullanım oluyorsa zaman zaman darboğaz yapıyor demektir.

DerratiX

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
13,535
İsim
Eren
İlgilendiği Kategoriler
karışık
Instagram
@sshintori
Steam
shiori
Discord
poxy_
Hocam işlemci sürekli %100 de olsa zaten sıkıntı var demektir arada %90-%80 görüyorsa ve %70 civarlarında geziyorsa sıkıntı olmaz diye biliyorum ben. Ekran kartı kullanımı üst düzey kalıyorsa hele hiç sıkıntı olmaz. Ama eğer hiç overclock yapmadıysanız işlemcinizi overclocklayıp öyle deneyin derim.

baid

80+ Silver
En İyi Cevap
5
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,391
İsim
berk
monitörüm 2k değil maalesef acaba ondan mı sorun çıkıyordur

Monitörüm 2k değil maalesef
AMD uygulamasından sanal çözünürlüğü açın. İstediğiniz çözünürlüğe alabilirsiniz böylece.

Mehmet Yılmaz

Vitreus
Yönetici
En İyi Cevap
15
Dahası  
Reaksiyon skoru
68,890
İsim
Mehmet Yılmaz
İlgilendiği Kategoriler
Ekran Kartları ve İnternet Servis Sağlayıcıları
Epic Games
DreamRS
Discord
mehmet_yilmaz
O işlemcideki darboğazın sebebi çekirdek sayısı falan değil. Ezbercilikten uzak durmak lazım. Tekli çekirdek performansı gibi etkenlerle birlikte 5600X'in altında ezildiği için aralarında yüksek bir FPS farkı oluşuyor.

Mehmet Yılmaz

Vitreus
Yönetici
En İyi Cevap
15
Dahası  
Reaksiyon skoru
68,890
İsim
Mehmet Yılmaz
İlgilendiği Kategoriler
Ekran Kartları ve İnternet Servis Sağlayıcıları
Epic Games
DreamRS
Discord
mehmet_yilmaz
dakika 4'ten sonrasını izlerseniz anlarsınız olayı.

Dahası  
Reaksiyon skoru
80
İsim
EMRE
Ara ara 80 e çıkıyor ama genelde 70 civarında
Hocam işlemci sürekli %100 de olsa zaten sıkıntı var demektir arada %90-%80 görüyorsa ve %70 civarlarında geziyorsa sıkıntı olmaz diye biliyorum ben. Ekran kartı kullanımı üst düzey kalıyorsa hele hiç sıkıntı olmaz. Ama eğer hiç overclock yapmadıysanız işlemcinizi overclocklayıp öyle deneyin derim.

Overclok yapmadım hiç, bu sistemle yayın yapıyorum overclok yaparsam herhangi bir dezavantajı olur mu?

DerratiX

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
13,535
İsim
Eren
İlgilendiği Kategoriler
karışık
Instagram
@sshintori
Steam
shiori
Discord
poxy_
Ara ara 80 e çıkıyor ama genelde 70 civarında

Overclok yapmadım hiç, bu sistemle yayın yapıyorum overclok yaparsam herhangi bir dezavantajı olur mu?
Yok hocam etkisi olmaz. Overclock performans artışı sağlar. Eksiside parçaların ömürlerinden birazcık kısar. Bilinçsiz ve kötü Overclock yaparsanda parçalara zarar verirsin. Birde kullanılan elektrik miktarı artıcağından birazda olsa elektrik faturasının fiyatı artabilir.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,017,885
Üyeler
161,355
Son üye
xKtalTRxxx
Top Bottom