Neler Yeni

R5 5500+RX580 PC vs. 9 Ay Media Markt garantili XBox SS vs. i7 3770+r9 380x PC

novain

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Sam
Sistemler bunlar : https://www.gamegaraj.com/nitelik/e...HMTImo4kzGpj_MBmMYHKtOyk6vljrhIuh6XUiLJF7eFIl
Xbox Series S: 10500 TL
2300 TL harcamayla oluşacak sistem: i7 3770+R9 380x
256 gb SSD, 500 GB HDD
16 GB DDR3 Ram 1333 Mhz

Başlıkta anlattığım gibi arkadaşlar. Sadece;
- Eğer RX580 sistemi alırsam Xbox 9.nesil kontrolcü de almam gerekecek.
- Monitöre 32'' 1366x768 bir monitör. Her şekilde yenilenecek ama acele etmeyeceğim. Bununla Series S bir süre kullanmak icap edecek.
- Klavye-Fare işimi görecek şekilde var.
- Futbol, Basketbol, Yarış, 3rd person senaryolu oyunlar ağırlıklı oynuyorum. Fps ve dövüş de severim.
- SS alırsam da 3rd person ve fps oyunlarından klavye fare desteği olanları oynayacağım.
- Sürekli oyun almam mümkün değil, game passte ne varsa onu oynayacağım.
- Pc yükseltme ve konsol planını beraber de uygulayacak bütçeyi açabilirim ama mantıklı mı, bilmiyorum.
- Series S ile zaman geçirip konsol da kullanmış olsam, 1-2 yıl kullanıp 4060-70'li falan sistem kursam düşüncesi de yok değil.

Kararsız kaldığım için yazıyorum.

Reload

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
199
İsim
Ferhat Bilgi
Sistemler bunlar : https://www.gamegaraj.com/nitelik/e...HMTImo4kzGpj_MBmMYHKtOyk6vljrhIuh6XUiLJF7eFIl
256 gb SSD, 500 GB HDD
16 GB DDR3 Ram 1333 Mhz

- Monitöre 32'' 1366x768 bir monitör. Her şekilde yenilenecek ama acele etmeyeceğim. Bununla Series S bir süre kullanmak icap edecek.
- Futbol, Basketbol, Yarış, 3rd person senaryolu oyunlar ağırlıklı oynuyorum. Fps ve dövüş de severim.
- SS alırsam da 3rd person ve fps oyunlarından klavye fare desteği olanları oynayacağım.
- Pc yükseltme ve konsol planını beraber de uygulayacak bütçeyi açabilirim ama mantıklı mı, bilmiyorum.
- Series S ile zaman geçirip konsol da kullanmış olsam, 1-2 yıl kullanıp 4060-70'li falan sistem kursam düşüncesi de yok değil.

R5500lü sistem yerine 5600lüsünü bari al

novain

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Sam
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Arkadaşlar yeni konu açmamak için yükseltiyorum. Sistem yükseltme işi yattı, zaten mantıklı değildi. 9 ay Mediamarkt garantili Xbox Series S'e (tek gamepad, temiz, kutu içeriği tam) 10500 verilir mi?

Haziran ayına kadar i5-2300 ve GT730 ile idare edersem 4060 sistem toplama imkanım da oluşacak ama o kadar büyük paralar harcamak konusunda kararsızım. İşten güçten çok vakit bulamadığım için genelde futbol, basketbol, yarış arasında gidiyor tercihlerim. (Türkçe yama yaparak her türden senaryolu oyunu oynamasını severim bu arada)

Burada kafa karıştıran uzun vadede Xbox'ın Game Pass ultimate maliyeti ve bundan 3 yıl sonra performans vermeyecek olması, bütçeye de ulaşma ihtimalim kafamı kurcalıyor. Bir yandan önümüzdeki 2-3 yıl FC, Forza falan oynasam toplam maliyet 20.000'i geçiyor(monitör hariç). Zatne bu paralara yakın bir paraya 4060'lı sistem ( işlemcisi biraz darboğaz yapacak olsa da) alınabiliyor.

Mümkünse uzun süreli Xbox kullanmış bir pc oyuncusu arkadaşlardan tavsiye bekliyorum.

asko56

80+ Silver
Arkadaşlar yeni konu açmamak için yükseltiyorum. Sistem yükseltme işi yattı, zaten mantıklı değildi. 9 ay Mediamarkt garantili Xbox Series S'e (tek gamepad, temiz, kutu içeriği tam) 10500 verilir mi?

Haziran ayına kadar i5-2300 ve GT730 ile idare edersem 4060 sistem toplama imkanım da oluşacak ama o kadar büyük paralar harcamak konusunda kararsızım. İşten güçten çok vakit bulamadığım için genelde futbol, basketbol, yarış arasında gidiyor tercihlerim. (Türkçe yama yaparak her türden senaryolu oyunu oynamasını severim bu arada)

Burada kafa karıştıran uzun vadede Xbox'ın Game Pass ultimate maliyeti ve bundan 3 yıl sonra performans vermeyecek olması, bütçeye de ulaşma ihtimalim kafamı kurcalıyor. Bir yandan önümüzdeki 2-3 yıl FC, Forza falan oynasam toplam maliyet 20.000'i geçiyor(monitör hariç). Zatne bu paralara yakın bir paraya 4060'lı sistem ( işlemcisi biraz darboğaz yapacak olsa da) alınabiliyor.

Mümkünse uzun süreli Xbox kullanmış bir pc oyuncusu arkadaşlardan tavsiye bekliyorum.
10 yıldan fazladır xbox ve 20 yıldır pc ile haşır neşir oluyorum

series s e sahibim

cihazın çok fazla masrafı var direk pc parasına geliyor

series s cihazını 10k ya aldınız cihaz sadece pil ile çalışıyor 4 adet şarjlı pil ve makinesi 1000 tl ortalama

3 yıl gamepass ultimate 12 bin tl

gamepass da olmayan gta5 yada rdr2 yada buna benzer oyunlar da ortalama 7000 tl ödersiniz

series s cihaz olarak depolaması yetersiz series s uyumlu 512 gb ssd cardı almanız lazım 6000 tl yada direk series s i 1 tb modeli almanız lazım depolama yetmiyor 360 gb size kalıyor bu masraflar ile zaten pc parası ödiyeceksiniz

novain

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Sam
Hocam 2017'den beri GT730 ile devam ettiğim için oyun fiyatlarına hakim değilim. Microsoft store dışında Epic Games, Steam vb. yerlerin varlığı gerçekten hatrı sayılır indirime sebep oluyor mu? Oyun fiyatları açısından PC gerçekten büyük fark üretiyor mu?

asko56

80+ Silver
Hocam 2017'den beri GT730 ile devam ettiğim için oyun fiyatlarına hakim değilim. Microsoft store dışında Epic Games, Steam vb. yerlerin varlığı gerçekten hatrı sayılır indirime sebep oluyor mu? Oyun fiyatları açısından PC gerçekten büyük fark üretiyor mu?
belirli oyunlar tüm heryerde aynı fiyat belirli oyunlar sadece xbox da ucuz yoksa cod yada fc 25 gibi yada nba tarzı oyunlar her store da aynı fiyat 3k

novain

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Sam
Peki, Series S'e 1080p 60fps olarak kaç yıl ömür biçiyorsunuz? Yeni nesil konsolların çıkışı için bir yıl tahmininiz var mı?

asko56

80+ Silver
Peki, Series S'e 1080p 60fps olarak kaç yıl ömür biçiyorsunuz? Yeni nesil konsolların çıkışı için bir yıl tahmininiz var mı?
Artık firmalar yeni konsol üretmeyecek el konsolu ve cloud gaming üzerine gidiyor piyasa çünkü artık çıkan doannım oyunlara yetmiyor series s ömrü bitti gibi bir şey yeni oyun gelmiyor neredeyse firmalar series s e oyun üretmek istemiyorlar bunun net örnegini baldurs gate 3 ve black myt wukong da gördük series s e baldurs gate 3 tam 1 yıl sonra geldi wukong hala gelmedi ama her firma elinden geldiginde bir şeyler yapmaya çalısıyor mesela series s e gta 6 gelicek.

novain

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Sam
Series S'e gelecek GTA 6 bence hepten bambaşka bir oyun gibi gözükecek, başka türlüsü mümkün değil gibi duruyor.

Cevaplar için teşekkürler hocam. Ben konsolun kompakt olması ve gerçekten hiç uğraştırmaması sayesinde çalışan insan için keyifli olur diye düşünmüştüm ama sizin anlattıklarınıza göre bu konsol ilk çıktığında alınıp 3-4 yıl kullanılınca satılacak bir konsolmuş. En iyisi idare edip 6 ay sonra sağlam bir kasa ayarlamak. Macunu değişmek dışında da bir külfeti olmaz sanırsam. Gideyim de iyi bir PES 2013 modu bulayım.

asko56

80+ Silver
Series S'e gelecek GTA 6 bence hepten bambaşka bir oyun gibi gözükecek, başka türlüsü mümkün değil gibi duruyor.

Cevaplar için teşekkürler hocam. Ben konsolun kompakt olması ve gerçekten hiç uğraştırmaması sayesinde çalışan insan için keyifli olur diye düşünmüştüm ama sizin anlattıklarınıza göre bu konsol ilk çıktığında alınıp 3-4 yıl kullanılınca satılacak bir konsolmuş. En iyisi idare edip 6 ay sonra sağlam bir kasa ayarlamak. Macunu değişmek dışında da bir külfeti olmaz sanırsam. Gideyim de iyi bir PES 2013 modu bulayım.
tavsiyem eger paranız var ise gürcistana kimlik ile gidip series s in 1 tb modelini gürcistandan alabilrisiniz inidimli vs ile uygun fiyata getirme imkannınız mevcut olabilir

novain

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Sam
Güzel hoş da hocam series s fc 24 ile fc 25 arasında net uçurum var. Muhtemelen konsolun devri bitti.

tahayusuf

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
24
İsim
yusuf rak
256 gb SSD, 500 GB HDD
16 GB DDR3 Ram 1333 Mhz

32 inch 1366x768 monitor mu var

Top Bottom