Hocam amd ekran kartları ile ilgili sorunlu diye birçok şey okudum o yüzden tercihimi nvidia dan yana kullandım ama kararsızım hala nvidia dlss ve ismini bilmediğim daha birçok teknoloji ile ezip geçiyor deniyor bilmiyorum artık size sorayım amd ekran kartı alınır mı sürücü sorunları devam ediyor mu?
AMD Ekran Kartları. Piyasayı silip süpüren, NVİDİA Ekran Kartlarının performansının çok üstünde performans sağlayan o eşsiz RX başlıklı sayılar. Oyuncuların, fazla FPS vermesine rağmen tercih etmediği, dünya üzerindeki en iyi Ekran Kartı markası. Sağda solda bilgisayar parçalarından İşlemcinin ne olduğunu bilmeyen kullanıcıların, "AMD almayın. NVİDİA alın. AMD hatalı." Dediği, o marka. Bu konu hakkında o kadar çok şey söyleyebiliriz ki. Ancak hiç bir zaman bir sonuca varamayız. Çünkü AMD Ekran Kartları, Başlangıcı olup sonu asla olmayan bir doğrultudur. AMD Ekran Kartını hiç kullanmadım. RX 570 Ekran Kartının 912 TL'ye satıldığı dönemde, AMD'nin ısındığını söyleyen kesimler vardı. Evet. O zamanlar işlemci olarak da Ekran kartı olarak da gerekli performansı sağlasa bile gerek Intel'in gerek NVİDİA'nın gerisinde kalıyordu. Ancak son zamanlara baktığımızda, AMD, İşlemci tarafında Intel'i tokatladı. Fakat iş Ekran Kartına geldiğinde her şey AMD'nin istediği gibi gitmedi. Nedenlerinin birisi; AMD'nin bu güzel ve güçlü kartları çok geç üretmiş olması. NVİDİA, Ekran kartı piyasasında yıllardır olan ve her kullanıcının satın aldığı, kullandığı bildiği bir marka. Düşünsenize, dünya üzerinde neredeyse herkesin elinde aynı marka bir telefon var. Sonrasında bu telefondan daha iyi performans sağlayan bir telefon markası geliyor. Ve elbette insanların alışması ve onu satın alma durumları biraz zaman almış oluyor. AMD'nin üretmiş olduğu kartların en ana sebebi güçlü kartlarını pazara geç sokması olsa da en önemli faktörlerinden birisi de Teknoloji farkları. Yayın açan, Render alan ve Mühendislik ile uğraşan kesime daha akıcı bir teknoloji sağlayan NVİDİA performans olarak geride kalmasına rağmen halen daha AMD Ekran Kartlarından daha çok tercih ediliyor. Çünkü piyasada AMD diyince aklına sadece 3 harfli bir marka gelen kullanıcılar, sadece AMD'yi kötülemek ile uğraşıyor. Ancak dediğim gibi AMD için kesin bir şey varsa o da başlangıçtır. AMD, Ekran kartını alırsınız. Ve bu başlangıçtır. Sonu ne olur peki? İşte bunu bilemeyiz. Hata alır mısınız, almaz mısınız; Bilemeyiz. Kimisi Wattman ve çeşitli hataların Voltajdan kaynaklandığını söyler. Kimisi bu olayın bilgisayara yüklenen sürücü ve korsan oyunlardan olduğunu söyler. Ancak kesin bir şey var mı? Hayır. Yok. Bilgisi olmayan insanların düşüncesi var. Ancak AMD'nin de bu soruna karşı bir çözümü yok. İş NVİDİA tarafına geldiğinde, NVİDİA sıfır hatasız olarak elimize gelmiyor. Ancak gerek piyasanın içerisinde yaratmış olduğu o güven ve o teknoloji insanlara daha cazip geliyor. Ve insanlar onu tercih ediyor. Şahsi olarak size yorum yapamam. Çünkü daha önce AMD Ekran Kartı kullanmadım. AMD'ye karşı bir ön yargım yok ve olmadı. Olsa zaten böyle bir şey yapmazdım. Ancak İşlemci olarak Intel, Ekran Kartı olarak NVİDİA tercih eden birisi olarak; Eğer ki amacınız oyun oynamaksa ve NVİDİA Ekran Kartların sunmuş olduğu DLSS, RTX gibi teknolojileri kullanmayacaksanız, Yayın açmayacaksanız AMD Ekran Kartlarını alabilirsiniz. Hocam sorun yaşar mıyım derseniz, ne demiştik. Başı var ama sonu asla belli değil. Kimileri var yıllarca kullanmış, 1 kere hata almamış. Kimileri var aldığı ilk hafta sorunlarla dolu sabahlara uyanmış. Sorunsuz bir durum tercih ederseniz, NVİDİA alabilirsiniz. Bakın onda sorun yoktur demiyorum. Ancak AMD tarafından daha güvenilir olduğu herkes biliyor. Seçim sizin. Kullanım amacınızı belirleyin. Amacınız neyse ona para verin. Etrafımda kodlama yapmayıp, sadece oyun oynayan insanlar ismi var diye Intel'e para döktüler. Amacınız neyse seçtiğiniz o olsun ki amacınız için yaşamış olun. Tercih sizin. En iyisi sizin olsun.