R5 5600 Bi anda ısı yükseliyor. 80-90 derece oluyor.

Reaksiyon skoru
12
Arkadaşlar Allah rızası için yardım edin. Bir sürü şey denedim. Sorunu çözemedim. İşlemci birden 80-90 dereceye çıkıyor. Herhangi bir şey yapmadım bilgisayara. Bir gün sabah açtım bilgisayarı böyle. Macunu değiştirdim bugün. Format attım. Yok düzelmedi. Gözünüzü seveyim yardım edin neyden olur bu? Fan da yükseliyor haliyle uçak kalkıyor gibi ses geliyor bir anda. AI suite'den kontrol ettiğimde CPU Package çok yükseliyor. Bu arada bu olanlar boşta iken oluyor. Yük falan yokken yani. Google açsam bile yükseliyor. Anlayamadım. Lütfen yardım edin. Acil 🙏🏻

COUGAR POSEIDON ELITE ARGB 360mm SOĞUTUCU
MACUN: COOLER MASTER - HIGH PERFORMANCE
İŞLEMCİ RYZEN 5 5600

(W11 25H2 güncellemesi yapmıştım ondan sonra oldu bu durum, ondan kaynaklı olma şansı var mı bilmiyorum)

Son düzenleme:
satmayı düşünürsen dm
+ rez

Arkadaşlar Allah rızası için yardım edin. Bir sürü şey denedim. Sorunu çözemedim. İşlemci birden 80-90 dereceye çıkıyor. Herhangi bir şey yapmadım bilgisayara. Bir gün sabah açtım bilgisayarı böyle. Macunu değiştirdim bugün. Format attım. Yok düzelmedi. Gözünüzü seveyim yardım edin neyden olur bu? Fan da yükseliyor haliyle uçak kalkıyor gibi ses geliyor bir anda. AI suite'den kontrol ettiğimde CPU Package çok yükseliyor. Bu arada bu olanlar boşta iken oluyor. Yük falan yokken yani. Google açsam bile yükseliyor. Anlayamadım. Lütfen yardım edin. Acil 🙏🏻
kule tipi al cozulsun o islemci sogumaz baska turlu bendede var 40 50 derece yukde

Stok fan kullanıyorsun ve muhtemelen macundan ya da montaj hatasından kaynaklı olabilir. O 4 vidayı sağlam sıkmalısın.

kule tipi al cozulsun o islemci sogumaz baska turlu bendede var 40 50 derece yukde
Kardeşim zaten sıvı soğutucu var Coreliquid 360mm Cougar. Birden olan bişey bu.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Stok fan kullanıyorsun ve muhtemelen macundan ya da montaj hatasından kaynaklı olabilir. O 4 vidayı sağlam sıkmalısın.
Vidalarla filan hiçbir alakası yok. Biraz önce yine macun sürdüm yine iyice sıktım her şeyi düzgün. Bir anda oldu. 2 gün önce başladı yani.

Kardeşim zaten sıvı soğutucu var Coreliquid 360mm Cougar. Birden olan bişey bu.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Vidalarla filan hiçbir alakası yok. Biraz önce yine macun sürdüm yine iyice sıktım her şeyi düzgün. Bir anda oldu. 2 gün önce başladı yani.
Soğutucunu ve kullandığın macunu dipnot düşmelisin ki düzgün yorum yapılsın.
Muhtemelen pompada arıza olabilir. Boruların sıcaklığına baktın mı? Elinle değdir ikisine de bak.
İçerisindeki sıvı akışı olsa bu sıcaklıkları görmezsin. Tahminim bu yönde ki mantıklı aslında.

Soğutucunu ve kullandığın macunu dipnot düşmelisin ki düzgün yorum yapılsın.
Muhtemelen pompada arıza olabilir. Boruların sıcaklığına baktın mı? Elinle değdir ikisine de bak.
İçerisindeki sıvı akışı olsa bu sıcaklıkları görmezsin. Tahminim bu yönde ki mantıklı aslında.
Haklısın yazmayı unuttum. Pompada bir sıkıntı yok. Soğuk gidip sıcak geliyor. Kontrol ettim. CPU sıcaklığı normal olsa bile CPU package sıcaklığı çok yükseliyor. Bence pompa ile alakalı değil. Sanki başka bir şey var gibi. Anlayamadım.

Haklısın yazmayı unuttum. Pompada bir sıkıntı yok. Soğuk gidip sıcak geliyor. Kontrol ettim. CPU sıcaklığı normal olsa bile CPU package sıcaklığı çok yükseliyor. Bence pompa ile alakalı değil. Sanki başka bir şey var gibi. Anlayamadım.
Standart bir şekilde mi çalışıyor işlemci yoksa oc lu mu?

Standart şekilde. OC hiç yapmadım bilgisayarıma.
Elinde stok fan mevcut mu? Varsa onu takıp deneyebilir misin? Yani sıvı soğutucun sağlamsa neden böyle bir şey yaşayasın ki? Stok soğutucu bile daha soğuk tutar. Bir anda yaşamasaydın başka çıkarımlar yapacaktım da bir anda diyorsun. Alalı çok olmadı değil mi sıvı soğutucuyu?

Elinde stok fan mevcut mu? Varsa onu takıp deneyebilir misin? Yani sıvı soğutucun sağlamsa neden böyle bir şey yaşayasın ki? Stok soğutucu bile daha soğuk tutar.
Elimde kule tipi soğutucum var yalnız, bilgisayarda saçma sapan bişeyler oluyor şuan. Ben onu anlayamıyorum işte. Mesela ekran kartı kurulumu yapıyorum şuan, evde sanki uçak uçuyor gibi. Yüksek çalışıyor şuanda. Pompa düzgün çalşıyor bi sıkıntı yok bence.

Elimde kule tipi soğutucum var yalnız, bilgisayarda saçma sapan bişeyler oluyor şuan. Ben onu anlayamıyorum işte. Mesela ekran kartı kurulumu yapıyorum şuan, evde sanki uçak uçuyor gibi. Yüksek çalışıyor şuanda. Pompa düzgün çalşıyor bi sıkıntı yok bence.
Malwarebayte indirip virüs taraması yapabilir misin? Bir şey çıkmazsa ek ayar yapabildiğin programlarını sil. Bunlar buga girdiğinde böyle saçmalık olabiliyor. Driver işlemci ekran kartı için ikisi de varsa gözden geçir. Sorun çıkmazsa kule tipi soğutucuyu tak. Duruma göre tekrar reaksiyon alırsın.

Hocam bence BIOS ayarlarını sıfırlayıp fan ayarlarına göz at manuel eğri ayarla.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,163,314
Üyeler
184,768
Son üye
Karol
Geri