R5 5600 Bi anda ısı yükseliyor. 80-90 derece oluyor.

Bunu deneyeğim teşekkür ederim. Tekrardan dönüş yaparım size ama bugün çok yoruldum artık. Deneyeceğim kesinlikle.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

İşlemci arızalandıysa geçmiş olsun zaten. Ayvayı yedik.

8k Mouse yok Yüksek hertz olayı ile de alakası yok çünkü 2 yıldır aynı mouse var. Steelseries aerox 3 wireless.

Bakın sizlere yorum yazarken bile gönder e bastığımda fan tak diye yükseliyor uçak uçuruyoruz evde... Valla sinirden ağlayacağım simdi. yada kıracagım şimdi bi yerleri...
Hocam video cekip atma şansıniz varmı merak ettimde

uv oyle yapılmaz benim ayarları yapalım brom.
Başkan offset modu etkinleştirdim 0.15v düşüş sağladım. ChatGPT'ye de sordum. Youtube'dan bi videoda görmüştüm. 0.15v Düşüş yapıyordu adam.
Ayrıca bu undervolt ile alakalı bir durum değil.
Yeni bir durum var; Güç seçeneklerinden- dengeli yapınca abartılı bir artma olmuyor. Ama yüksek performans ve nihai performans da yine aynı durumu yaşıyorum. Bu ek bilgidir ben de yeni farkettim.. Ama tabi fps fark ediyor dengeliye alınca.

Hocam video cekip atma şansıniz varmı merak ettimde
Özelden mesaj atarsan numarana yollayım kardeşim buraya video oluyor mu bilmiyorum.

Başkan offset modu etkinleştirdim 0.15v düşüş sağladım. ChatGPT'ye de sordum. Youtube'dan bi videoda görmüştüm. 0.15v Düşüş yapıyordu adam.
Yeni bir durum var; Güç seçeneklerinden- dengeli yapınca abartılı bir artma olmuyor. Ama yüksek performans ve nihai performans da yine aynı durumu yaşıyorum. Bu ek bilgidir ben de yeni farkettim.. Ama tabi fps fark ediyor dengeliye alınca.

Özelden mesaj atarsan numarana yollayım kardeşim buraya video oluyor mu bilmiyorum.
Hocam hiç uğraşmaya gerek yok ozaman acaba içindeki sıvı azalmış olabilirmi

pricision boost overdrive (PBO) dan yapacaksın 775 pin işlemci değil ki bu...

Önce ryzen masteri tamamen sıfırla varsayılana döndür. sonra tamamen sil o uygulamayı daha sonra:

Önce bios sıfırla sonra şu adımları takip et.

BİOS > ADVANCED > AMD OVERCLOCK > PRECİSİON BOOST OVERDRİVE > CURVE OPTİMİZER > PER CORE negative -30 ver kaydet çık.

Sonra da bak sıcaklıklarına.

pricision boost overdrive (PBO) dan yapacaksın 775 pin işlemci değil ki bu...

Önce ryzen masteri tamamen sıfırla varsayılana döndür. sonra tamamen sil o uygulamayı daha sonra:

Önce bios sıfırla sonra şu adımları takip et.

BİOS > ADVANCED > AMD OVERCLOCK > PRECİSİON BOOST OVERDRİVE > CURVE OPTİMİZER > PER CORE negative -30 ver kaydet çık.

Sonra da bak sıcaklıklarına.
Kardeş tamam dediğini yaptım diyelim. Bu bir çözüm değil ki! Bu sıcaklık düşürmek için yapılan bişey yada performans artırmak için.
Benim doğru düzgün çalışan sistemime ne oldu ve nasıl düzeltebilirim onu anlamaya çalışıyorum ben.
Ben hayatımda hiç bios'la önemli denilecek şeylerle oynamadım. O yüzden normal ve stabil çalışan bir sistemin neden bozulduğunu veya sisteme ne olduğunu anlamaya çalışıyorum. Ve tabii ki buna çözüm arıyorum. Eyvallah, düşündüğün ve yardım ettiğin için. Ama ben sorunumu kökten çözmek istiyorum. Eski haline tekrar dönsün istiyorum.

Haklısın yazmayı unuttum. Pompada bir sıkıntı yok. Soğuk gidip sıcak geliyor. Kontrol ettim. CPU sıcaklığı normal olsa bile CPU package sıcaklığı çok yükseliyor. Bence pompa ile alakalı değil. Sanki başka bir şey var gibi. Anlayamadım.
hocam bendede 5600 var peerless assasin 2 fanlı var 50yi geçemiyor mx4 sürülü

5600 için stok fan yetersiz zaten sıvı soğutmanın aşırı sıcaklığına çıkmıyor ama yine de 70lerde takılıyor diyorsun bence normal sıvı soğutma bozuk stok fan da yetersiz stok fan sıcaklıkları normal gibi

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,154,305
Üyeler
183,555
Son üye
beyazkartal
Geri