R5 5600 & RX 6600 sistemde BIOS güncellemesi sonrası boştaki sıcaklık 56 derece

Reaksiyon skoru
14
  • Anakartım: ASUS Prime B450M K II.
  • İşlemci: Stok fanlı Ryzen 5 5600.
  • Ekran kartı: ASUS Dual RX 6600.
Anakartımı 4632 sürümüne bugün güncelledim. Güncelleme sonrası D.O.C.p ayarını profile #1'e aldım ve daha önce denemediğim Q-fan Control'ü (sadece CPU fan ve chassıs fan olmak üzere iki seçenek vardı ve ikisini de Turbo'ya aldım.) Ayarladım. PC'yi yeniden başlatınca da daha dün boşta 45-46 olan derecelerin bugün boşta 55-60 derecelerde çalıştığını gördüm.
Şimdiden çok teşekkür ederim.

Ekler

• Ekran Alıntısı.webp
    Ekran Alıntısı.webp
    5.7 KB · Hit: 17
Anakartımı 4632 sürümüne bugün güncelledim. Güncelleme sonrası D.O.C.p ayarını profile #1'e aldım ve daha önce denemediğim Q-fan Control'ü (sadece CPU fan ve chassıs fan olmak üzere iki seçenek vardı ve ikisini de Turbo'ya aldım.) Ayarladım. PC'yi yeniden başlatınca da daha dün boşta 45-46 olan derecelerin bugün boşta 55-60 derecelerde çalıştığını gördüm.
kullanım %40 larda işlemci boşta değil arkada çalışan uygulamalara bakın

softwareda niye kullanımı yüksek gösteriyor hocam
Hocam ben sorunu çözebildim, aklınızda bulunsun diye sizinle paylaşayım dedim.
BIOS'ta bir yerde "Core Performance Boost" diye bir ayar vardı ve Autodaydı. Bu ayarı kapattıktan sonra cpu temel frekans değeri olan 3,50 GHz'e düştü (sabitlendi) ama sıcaklık sorunum çözüldü, şuan boşta 45 derecede çalışıyor. Önceden işlemcim 4,80 GHz'de falan çalışıyordu ancak sıcaklık sorunum yoktu. Şimdi o ayar Autodayken neden sıcaklık sorunu yaşadığıma bakacağım.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

softwareda niye kullanımı yüksek gösteriyor hocam
Hocam sadece sıcaklığı attım ama onu kullanım olarak görmüş olabilir misiniz?

Hocam ben sorunu çözebildim, aklınızda bulunsun diye sizinle paylaşayım dedim.
BIOS'ta bir yerde "Core Performance Boost" diye bir ayar vardı ve Autodaydı. Bu ayarı kapattıktan sonra cpu temel frekans değeri olan 3,50 GHz'e düştü (sabitlendi) ama sıcaklık sorunum çözüldü, şuan boşta 45 derecede çalışıyor. Önceden işlemcim 4,80 GHz'de falan çalışıyordu ancak sıcaklık sorunum yoktu. Şimdi o ayar Autodayken neden sıcaklık sorunu yaşadığıma bakacağım.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Hocam sadece sıcaklığı attım ama onu kullanım olarak görmüş olabilir misiniz?
olabilir hocam

Açtığım şeyleri geri kapat

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,157,298
Üyeler
183,820
Son üye
Zafer Güneş
Geri