Başlıktaki donanımla furmark gpu+cpu testinde işlemci 85 derece görüyor. Kasada 3 giriş 2 egzoz fanı var. Bakımını yeni yapıp tekrar test ettim fakat değişen bir şey olmadı. Aynı sistem arkadaşımda var soğutucusu Thermalright assassin king 120 SE fakat onda maksimum 65 derece görüyor aynı testte. Bendeki kasa gt301 ondaki ap201 full mesh. Bu durum 20 derece etki eder mi? onun kasasında sadece bir tane egzoz fanı var.
Alıntıyı görüntüle
Senin ekran kartı marka model nedir?
Arkadaşının ekran kartı marka model nedir?
Bunları neden soruyorum. Benim sistemde daha önce MSI Ventus 2x RTX 3050 vardı. Serin çalışıyordu sıcaklıklarım normaldi.
Daha sonra bu ekran kartını arkadaşıma verdim. Bende eski kartım olan Red Devil RX 570 i kullanmaya başladım. Bir baktım işlemci yanıyor.
60 65'lerde gezen işlemci bu ekran kartında 80 85'lerde dolanıyor.
Sonra fark ettim ki eski ısınan ekran kartım kasanın içine gelen işlemciyi soğutacak soğuk havayı fırın gibi ısıtıyor. Ve işlemci soğuyamıyor.
Ekran kartımın macunun yeniledim. 85 lerde gezen ekran kartım 65 70lere düştü. İşemcide 80den 55 60 lara düştü.
Belki bundan alakalı değildir ama yaşadığım bu garip tecrübeyi aktarmak istedim sizde farkında olursunuz en azından neden garip ısınmaların olabileceği hakkında.