Neler Yeni

r5 5600x e en iyi uyan anakart

manIy

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
25
İsim
Mert Kaya
Attığım video da 3950x 4.3GHz de 1.375V da 76 derece görmüş ortalar da.
sizin bana attıgınız kaç ghz e kadar destekliyor tam olarak
Mesaj otomatik birleştirildi:

Eğer AMD Radeon RX 6 serisi bir ekran kartı kullanacaksan; biosdan bu özelliği açarak, işlemcinin ekran kartı belleklerine doğrudan erişim sağlamasına izin vermiş oluyorsun. Yani nvidia ya da RX 5 serisi ekran kartı kullanacaksan senin için bir farkı olmayacaktır.
hmm anladım rx 5 serisi var ya evet

Maryo

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
anladım sanırım b450 ye verecegim paraya 200 daha ekler en azından 4.0 dan yararlanırım çok teşekkür ederim
kanka en iyi seçim
tomahawk alabilirsin bildiğim kadarıyla güzel bir kart
bildiğim kadarıyla
bunu dikkatli oku ve bunu bilerek al

manIy

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
25
İsim
Mert Kaya
kanka en iyi seçim
tomahawk alabilirsin bildiğim kadarıyla güzel bir kart
bildiğim kadarıyla
bunu dikkatli oku ve bunu bilerek al
göz önünde bulunduracağım teşekkür ederim

somoncum

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,972
İsim
Enver Eryalçın

https://www.asus.com/tr/Motherboards/TUF-GAMING-B550M-PLUS/ 4600MHz kadar ram destekliyor işlemci diyorsan o soğutucuna, işlemciyi aldığında silicon kalitesine bağlı olan bişey. Genel de 4.7GHz tüm çekirdeklerini iyi soğutma var ise rahatlıkla çıkabiliyorsun fakat bu değer bazı insanlarda 4.85GHz leri bile görmüşlüğü var.

Dahası  
Reaksiyon skoru
8
İsim
Oğuzhan Ülker
Instagram
oguzulkeeer

Benim orda kastettiğim RX 5000 serisi ekran kartları idi. Sizin kartınız ondan da bir önceki nesil RX 500 serisi bir ekran kartıymış. Üstelik PCI-E 4.0 desteği olmayan bir ekran kartı. B450 kullanmanız size şuanlık bir kayıp yaşatmaz ancak ileriye dönük olması açısından B550 daha iyi olacaktır.

manIy

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
25
İsim
Mert Kaya
Benim orda kastettiğim RX 5000 serisi ekran kartları idi. Sizin kartınız ondan da bir önceki nesil RX 500 serisi bir ekran kartıymış. Üstelik PCI-E 4.0 desteği olmayan bir ekran kartı. B450 kullanmanız size şuanlık bir kayıp yaşatmaz ancak ileriye dönük olması açısından B550 daha iyi olacaktır.
aa bunu bilmiyordum teşekkür ederim ama 1 1.5 sene sonra belki ekran kartını satarsam en azından destekleyen bir ekran kartıyla kullanırım mantıklı degil mi

https://www.asus.com/tr/Motherboards/TUF-GAMING-B550M-PLUS/ 4600MHz kadar ram destekliyor işlemci diyorsan o soğutucuna, işlemciyi aldığında silicon kalitesine bağlı olan bişey. Genel de 4.7GHz tüm çekirdeklerini iyi soğutma var ise rahatlıkla çıkabiliyorsun fakat bu değer bazı insanlarda 4.85GHz leri bile görmüşlüğü var.
peki r5 5600x aldıgım zaman yanında sogutucusunu gönderiyorlar mıdır?

Dahası  
Reaksiyon skoru
8
İsim
Oğuzhan Ülker
Instagram
oguzulkeeer
aa bunu bilmiyordum teşekkür ederim ama 1 1.5 sene sonra belki ekran kartını satarsam en azından destekleyen bir ekran kartıyla kullanırım mantıklı degil mi
Tabii ki. İlerye dönük yatırım yapmak her zaman daha mantıklı olmuştur :)

somoncum

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,972
İsim
Enver Eryalçın

peki r5 5600x aldıgım zaman yanında sogutucusunu gönderiyorlar mıdır?
Wraith Stealth stock soğutucu çıkıyor auto frekanslarda oyunlarda 75 derecenin üstünü geçmez fakat stres testine sokarsan 80-85 leri görebiliyor. Kule tipi soğutucu alırsanız ilerde işinizi çok rahat görür. Ayrıca armoury crate yazılımını kurduktan sonra eğer corsair rgb ramin varsa eşlenik çalıştırmak istiyorsan corsair icue üzerinden değiştirebiliyorsun anakart'ın renklerinide.

G.P.U

80+ Silver
b450 yeter ancak b50 tam olur x570 saçma
bu arada arkadaş z serisi anakart almalı bence de
pinleri yamulur ama np işlemci ultra çalışır(!)
Z intel içindi dimi intel sistem için değil z yerine x diyecektim ve ben amd işlemci çıkarıp takmış biri olarak söyleyeyim hiç bi zorluğu yok gayette oturtup takabiliyorsun zor değil

manIy

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
25
İsim
Mert Kaya
Wraith Stealth stock soğutucu çıkıyor auto frekanslarda oyunlarda 75 derecenin üstünü geçmez fakat stres testine sokarsan 80-85 leri görebiliyor. Kule tipi soğutucu alırsanız ilerde işinizi çok rahat görür.
anladım onların fiyatları ne durumda acaba

Wizord

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
45
İsim
Hamza kaya
Arkadaşlar yakın zamanda işlemci alıcam fakat tabi bunun yanında anakart almam da gerekiyor intel destekli oldugu için anakartım sizce r5 5600x e en iyi uyan anakart hangisi
Oc yapmayacaksan Asus prime b550 mk onerebilirim hem fiyatı diğer b550 lire göre daha uygun

Top Bottom