AsilLord
80+
Dahası
- Reaksiyon skoru
- 110
- İsim
- ilker d.
- Steam
- _asillord_
Öncelikle herkese merhaba.
Şimdi krallar sırf oyun odaklı PC topluyorum. Peyderpey parça parça birkaç ürün toparladım. Mevcut donanımlarım şunlardır;
Güç kaynağı = Seasonic Focus Plus 80+gold 850W.
İşlemci = AMD Ryzen 5 5600X.
Monitör = Samsung Odyssey 32" 2K Curved.
Alacağım kesinleşmiş diğer parçalar:
* Kasa= Obsidian 1000D.
* Ekran kartı= MSI 3060 Ti ya da 3070 suprim x.
* Sıvı soğutucular...
*m2 ssd olacak
Karar veremediğim ve net yardım beklediğim konuyu aktarayım (bütçe sıkıntım yoktur)
1) Anakart MSI X570 düşünüyorum ancak X570'in hangi modelini tercih etmeliyim? Neden sonuç olarak yazarsanız kararımda daha bir netlik kazandıracaktır. (B550 daha mantıklı iste hangi modeli?)
2) RAM G.Skill düşünüyorum ancak işin içinden çıkamadığım konu şudur;
* 2x8 mi 4x8 mi?
* Trident Z Neo 3600 CL 16 mı 4000 mhz cl 18 mi 4266 CL 19 mu? Yoksa;
Belirtmiş olduğum bu 2 konu başlığı madddeleri hakkında tavsiye bilgi vs. kararımı netleştirecek yardımlarınızı bekliyorum arkadaşlar. Şimdiden emek verip yazan araştıran yardımcı olan herkese çok teşekkür ederim. Sağlıcakla kalın. Eğlenceli ve bol oyunlarınız olsun.
Şimdi krallar sırf oyun odaklı PC topluyorum. Peyderpey parça parça birkaç ürün toparladım. Mevcut donanımlarım şunlardır;
Güç kaynağı = Seasonic Focus Plus 80+gold 850W.
İşlemci = AMD Ryzen 5 5600X.
Monitör = Samsung Odyssey 32" 2K Curved.
Alacağım kesinleşmiş diğer parçalar:
* Kasa= Obsidian 1000D.
* Ekran kartı= MSI 3060 Ti ya da 3070 suprim x.
* Sıvı soğutucular...
*m2 ssd olacak
Karar veremediğim ve net yardım beklediğim konuyu aktarayım (bütçe sıkıntım yoktur)
1) Anakart MSI X570 düşünüyorum ancak X570'in hangi modelini tercih etmeliyim? Neden sonuç olarak yazarsanız kararımda daha bir netlik kazandıracaktır. (B550 daha mantıklı iste hangi modeli?)
2) RAM G.Skill düşünüyorum ancak işin içinden çıkamadığım konu şudur;
* 2x8 mi 4x8 mi?
* Trident Z Neo 3600 CL 16 mı 4000 mhz cl 18 mi 4266 CL 19 mu? Yoksa;
Belirtmiş olduğum bu 2 konu başlığı madddeleri hakkında tavsiye bilgi vs. kararımı netleştirecek yardımlarınızı bekliyorum arkadaşlar. Şimdiden emek verip yazan araştıran yardımcı olan herkese çok teşekkür ederim. Sağlıcakla kalın. Eğlenceli ve bol oyunlarınız olsun.