R5 7500f Sistem Önerisi

oxlade

80+
Reaksiyon skoru
5
AMD Ryzen 5 7500F
ASUS Prime B650M-R
ASUS Dual RTX 5060 8GB GDDR7
16 GB (2x8) DDR5
1 TB PCIe 4.0 NVMe

Böyle iyi mi??

Psu ve kasayı beraber icinde gelenlerdenmi almalıyım veya ayri ayri mı mATX mi ATX mi almalıyım

AMD Ryzen 5 7500F
ASUS Prime B650M-R
16 GB (2x8) DDR5
1 TB PCIe 4.0 NVMe

Böyle iyi mi??

Psu ve kasayı beraber icinde gelenlerdenmi almalıyım veya ayri ayri mı mATX mi ATX mi almalıyım
2x8 değilde 1x16gb daha mantıklı olur sanki ilerde 32 gb yaparsın

2x8 değilde 1x16gb daha mantıklı olur sanki ilerde 32 gb yaparsın
Ama öyle tek kanal olduğu için aldığım verim düşebilir öyle almak benimde aklımda var tabii ki 16gb bitane alsam kim bilir diğer 16gb ne zaman alcam uzun yıl yeter bana 8x2

AMD Ryzen 5 7500F
ASUS Prime B650M-R
16 GB (2x8) DDR5
1 TB PCIe 4.0 NVMe

Böyle iyi mi??

bütçeniz nedir? bütçeye göre yorum yapmak daha sağlıklı olur

AMD Ryzen 5 7500F
ASUS Prime B650M-R
16 GB (2x8) DDR5
1 TB PCIe 4.0 NVMe

Böyle iyi mi??

oem paketlerde düşük model kasa koyuyolar 1-2 bin ekleyip yükseltirsin.Eğer ilerde yükseltmeyi düşünmüyorsan 2x8 alabilirsin ama yükseltirim dersen 1x16 daha mantıklı

Ama öyle tek kanal olduğu için aldığım verim düşebilir öyle almak benimde aklımda var tabii ki 16gb bitane alsam kim bilir diğer 16gb ne zaman alcam uzun yıl yeter bana 8x2
Hocam aradaki fark ı hissetmezsiniz bence ilerde ram yükseltmesi yapmak isteseniz o ramleri satmak zorunda kalicaksiniz ama siz bilirsiniz 16gb ram yeni nesil oyunlarda pek götüreceğini sanmiyorum

Hocam aradaki fark ı hissetmezsiniz bence ilerde ram yükseltmesi yapmak isteseniz o ramleri satmak zorunda kalicaksiniz ama siz bilirsiniz 16gb ram yeni nesil oyunlarda pek götüreceğini sanmiyorum
Yeni nesil oyun alacağımı pek zannetmiyorum fps odaklı oynayacağım

DDR4 kadar performans farkı olmuyor hocam 1 tane 16GB al, 2x8 sıkıntı elden çıkartmak istesen zor, yükseltmek istesen zor.

oem paketlerde düşük model kasa koyuyolar 1-2 bin ekleyip yükseltirsin.Eğer ilerde yükseltmeyi düşünmüyorsan 2x8 alabilirsin ama yükseltirim dersen 1x16 daha mantıklı
Oem paket değil bu tek tek alacağım ilerde yükseltmem
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Ekran karti 9060xt nasil olur
Fazla olur benim için fps oyunu oynayacağım

bütçeniz nedir? bütçeye göre yorum yapmak daha sağlıklı olur
Amacım bunları almak oem paket değil bu

DDR4 kadar performans farkı olmuyor hocam 1 tane 16GB al, 2x8 sıkıntı elden çıkartmak istesen zor, yükseltmek istesen zor.
Tamam biliyorum elden çıkartmak zor olduğunu ama ben 16gb bitane aldım diyelim ben diğer 2. 16gb ı 1 yil sonra anca alırım yani tek kanal oynayıp 1 yıl düşük verimde oynamak istemiyorum

Oem paket değil bu tek tek alacağım ilerde yükseltmem

Fazla olur benim için fps oyunu oynayacağım

Amacım bunları almak oem paket değil bu

Tamam biliyorum elden çıkartmak zor olduğunu ama ben 16gb bitane aldım diyelim ben diğer 2. 16gb ı 1 yil sonra anca alırım yani tek kanal oynayıp 1 yıl düşük verimde oynamak istemiyorum
tamam bütçe belirtin oem paket olmadığını anladım zaten

Geri