Komutan_Logar
80+
Dahası
- Reaksiyon skoru
- 8
- İsim
- Uğurcan
Elimde sapphire r7 240 ekran kartı var ve çoğu oyunda istediğim performansı alamıyorum. Örnek olarak yakın zamanda Raft oynamaya başladım oyunu en düşükte 1280x720 tarzı bi ayarda oynuyorum. Monitör 1440x900 desteklediği için o şekilde oynamak hem görüntüyü bozuyor hem yana siyah şeritler atıyor.
Ve bu ayarlara rağmen ortalama 30 fps alıyorum bu kalabalık yerlerde 25-26 ya düşüp iyice can sıkmaya başlıyor.
Gelelim önemli kısıma ben kartı değiştirmek yerine karta overclock yapmak istiyorum fakat bunun ne derece faydalı olacağını bilemiyorum.
Eğer bu kartı kullanıp overclock denemiş olan varsa değişimleri yazabilir mi? En azından 5-10 fps fark yaratmayacaksa gerek yok diye düşünüyorum.
Gerekli mi bilmem ama sistemi yazayım:
Anakart: gigabyte h81m s1
İşlemci: i-3 4130
Ram: 4gb 1333mhz
Ekran kartı: sapphire radeon r7 240
Ve bu ayarlara rağmen ortalama 30 fps alıyorum bu kalabalık yerlerde 25-26 ya düşüp iyice can sıkmaya başlıyor.
Gelelim önemli kısıma ben kartı değiştirmek yerine karta overclock yapmak istiyorum fakat bunun ne derece faydalı olacağını bilemiyorum.
Eğer bu kartı kullanıp overclock denemiş olan varsa değişimleri yazabilir mi? En azından 5-10 fps fark yaratmayacaksa gerek yok diye düşünüyorum.
Gerekli mi bilmem ama sistemi yazayım:
Anakart: gigabyte h81m s1
İşlemci: i-3 4130
Ram: 4gb 1333mhz
Ekran kartı: sapphire radeon r7 240