R7 5800X ve Rtx 3080 Darboğaz Yapar mı?

4000 MHz CL16 vardı da biz mi almadık. Türkiye'deki satıcılar niye bu RAM'leri getirmiyorlar. Getirilenin de genelde chipi kaliteli olmuyor.
Abdullah kardeşim 10 numara konuşuyor da, Türkiye şartlarına uymuyor.
3600 de bir seçenek zaten 3060lı sistem toplayan birinin bütçesi o kadar da düşük olmamalı, ortalama bir 8+8 3200 mhz ram zaten olmuş 750tl 4000 mhz olanlar da ortalama 1100 tl civarında eğer bu fiyat farkı 3060 sahibi birine fazla gelecekse zaten 3060 almasın

3600 de bir seçenek zaten 3060lı sistem toplayan birinin bütçesi o kadar da düşük olmamalı, ortalama bir 8+8 3200 mhz ram zaten olmuş 750tl 4000 mhz olanlar da ortalama 1100 TL civarında eğer bu fiyat farkı 3060 sahibi birine fazla gelecekse zaten 3060 almasın
Niye almasın? Oyunlarda çok büyük fark yaratmaz ki. Oyun için alıyorsa gayet de alınabilir.

Niye almasın? Oyunlarda çok büyük fark yaratmaz ki. Oyun için alıyorsa gayet de alınabilir.
oyunlarda yaratacağı farktan ötürü demiyorum bilmiyorum mesajımı nasıl okudunuz ya da nasıl anladınız ama ; 3060 bir sistem düşük ya da orta seviye sayılacak bir sistem zaten değil, dengeli ve mantıklı "yüksek" seviye bir sisteme 3200 mhz tabii ki olur ama zaten güçlü parçaların yanına 3200 mhz ram takmak ne kadar mantıklı ? burada performans değil güçten bahsediyorum oyunda gözüken değer değil rakamlardan bahsediyorum ve ayrıca günümüz oyunları için belki 3200 mhz yeterli olabilir ancak ilerleyen zamanda bu da zayıf kalacak 3060 zaten ileriye dönük bir kart ancak 3200 mhz öyle değil (bak tekrar belirtmek isterim kullanılır ama bi 4000 mhz ram kadar olamaz) uzun vadede 3200 yerine 4000 kullanmak daha mantıklı.
ki sen 4000 dedin diye ben 4000 den yola çıkıyorum ortalama bir 3600 bile olabilir.

Merhaba ben sistem aldımda şu an elimde darboğaz olurmu merak ediyorum ryzen 7 5800x palit rtx 3070 game rock
16 gb 3200 mhz ram dar boğaz yaparmı?
Testleri en kısa zamanda bekliyoruz ürün görselleri ile konuyu şenlendirin

3600 MHz CL16 veya CL14 olmadığı sürece pek fark etmiyor oyunlarda. Gelecekte fark yaparsa elindekini satıp değiştirmek istersen yine yapabilirsin. Ne kadar fark yarattığına bağlı. Yoksa 3600 MHz CL19 da RAM var.
oyunlarda yaratacağı farktan ötürü demiyorum bilmiyorum mesajımı nasıl okudunuz ya da nasıl anladınız ama ; 3060 bir sistem düşük ya da orta seviye sayılacak bir sistem zaten değil, dengeli ve mantıklı "yüksek" seviye bir sisteme 3200 mhz tabii ki olur ama zaten güçlü parçaların yanına 3200 mhz ram takmak ne kadar mantıklı ? burada performans değil güçten bahsediyorum oyunda gözüken değer değil rakamlardan bahsediyorum ve ayrıca günümüz oyunları için belki 3200 mhz yeterli olabilir ancak ilerleyen zamanda bu da zayıf kalacak 3060 zaten ileriye dönük bir kart ancak 3200 mhz öyle değil (bak tekrar belirtmek isterim kullanılır ama bi 4000 mhz ram kadar olamaz) uzun vadede 3200 yerine 4000 kullanmak daha mantıklı.
ki sen 4000 dedin diye ben 4000 den yola çıkıyorum ortalama bir 3600 bile olabilir.

3600 MHz CL16 veya CL14 olmadığı sürece pek fark etmiyor oyunlarda. Gelecekte fark yaparsa elindekini satıp değiştirmek istersen yine yapabilirsin. Ne kadar fark yarattığına bağlı. Yoksa 3600 MHz CL19 da RAM var.
zaten işin içine o.c girerse konu tamamen değişir de ben uzun vadede parça değiştirmeden tam bir bilgisayar alma düşüncesi ile yazdım.

Yapmaz.

zaten işin içine o.c girerse konu tamamen değişir de ben uzun vadede parça değiştirmeden tam bir bilgisayar alma düşüncesi ile yazdım.
Benim demek istediğim OC ile alakasız. CL değeri yüksek ve chipi kötü RAM yerine MHz değeri daha düşük ama CL değeri düşük ve chipi iyi RAM daha iyidir. OC yapmadan bile daha iyidir. OC yaparsan da tadından yenmez.
3200 MHz CL16 RAM, 3600 MHz CL19 RAM düşünülünce birinci RAM'in chipi iyiyse OC yaparsın ve ikinci RAM'i epey bir sollar.
Bu söylediğim oyun için geçerli. Diğer programlarda MHz değeri öncelikli olabilir.

Geri