Neler Yeni

R7 5800x3D sıcaklığı ayarlayacak şekilde undervolt nasıl yapabilirim?

KatilArap

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
27
İsim
Muhammet Mustafa Günaltın
Merhaba R5 3600 kullanıyordum, R7 5800x3D aldım. Soğutucu olarak Cooler Master Masterliquid ML240l V2 kullanıyorum işlemciyi Strike mod kapalıyken 90 derecelere kadar çıkıyordur. Strike mod 3E alarak işlemciyi 80 derecede sınırlandırmış oldum fakat 80 dereceye çıkınca sıvı soğutmanın fanları biraz sesli çalışmaya başlıyor. Bu işlemcide voltaj düşürme yapmayı denedim fakat her yerde kapalı sıcaklığı biraz daha performans kaybetmeden nasıl yapabilirim? Thermal macun olarak MX-4 kullanıyorum.

sooykan

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
26
İsim
Soykan
PBO2 Tuner ile undervolt yapabilirsiniz. BIOS üzerinden herhangi bir ayar yapamazsınız çünkü kilitlidir. MSI anakart kullanıyorsanız Kombo Strile özelliği var. Mantığı PBO2 ile aynıdır, onu kullanabilirsiniz. PBO2 sizin tek çareniz.

KatilArap

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
27
İsim
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
PBO2 Tuner ile undervolt yapabilirsiniz. BIOS üzerinden herhangi bir ayar yapamazsınız çünkü kilitlidir. MSI anakart kullanıyorsanız Kombo Strile özelliği var. Mantığı PBO2 ile aynıdır, onu kullanabilirsiniz. PBO2 sizin tek çareniz.
Anakartım msi b550 tomahawk kombo strike özelliğini 3e aldım sıcaklık biraz düştü ama halen sıcak gibi sıvı soğutmayı Arctic Liquid Freezer II - 360 A-RGB ile değiştirmeyi düşünüyorum bakalım PBO2yide kontrol edicem
Mesaj otomatik birleştirildi:

bu arada pbo2 hakkında detaylı bir video var mı bulamadım ama ?

Sasua42

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
40
İsim
Batuhan
DonanımHaber'de konusu vardı nasıl yapıldığına dair. Ryzen 5000 ana konusuna bak istersen.

sooykan

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
26
İsim
Soykan
PBO2 Tuner diye program var, onu araştırarak yabancı kaynaklarda bilgi edinebilirsiniz. Reddit'de bile fazlasıyla bilgi mevcut. Kombo Strike'ı 2'ye çekin isterseniz bir de öyle deneyin. 240mm soğutucu var bende Corsair'in, sizin gördüğünüz dereceleri görmüyor. Acaba tekrardan mı söküp taksanız macunu yenileseniz. MX-4 kullanıyorum demişsiniz, o termal macunun sahtesi boldur piyasada.

KatilArap

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
27
İsim
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
PBO2 Tuner diye program var, onu araştırarak yabancı kaynaklarda bilgi edinebilirsiniz. Reddit'de bile fazlasıyla bilgi mevcut. Kombo Strike'ı 2'ye çekin isterseniz bir de öyle deneyin. 240mm soğutucu var bende Corsair'in, sizin gördüğünüz dereceleri görmüyor. Acaba tekrardan mı söküp taksanız macunu yenileseniz. MX-4 kullanıyorum demişsiniz, o termal macunun sahtesi boldur piyasada.
Aynı macunu R5 3600 ilede kullandım veya farklı arkadaşlarımın pcsindede kullandım sorun olmadı şuan sorunu msi center üzerinden voltaj ayarı yaparak giderdim şuan 65 70 dereceyi geçmiyor güç tüketimi düştü performans aynı

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,022,724
Üyeler
162,050
Son üye
kutysuwa
Top Bottom