Neler Yeni

R7 7700X - ASUS Prime A620M-K anlık ısı artışı sorunu

Anfeidrol

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Erdem Tuncay ZIPKIN
Merhaba, Başlıkta belirttiğim işlemci ve anakartı sıfır satın alıp cooler master hyper 212 black duo fanla destekledim. Kullanmaya basladım. Bios güncel ve bios ayarlarım default. Msi Afterburner programından takip ederken gördüğüm sonuç ise pc boşta iken işlemcinin standart sıcaklığının 45-50 arasında gezıp anlık olarak 70 cıvarına cıkıp gerı ınmesı. bunu ortalama dakıka bası yapıyor. Nedeni ne olabilir ?

Aykut D.

80+ Gold
Macun kalın sürmüş olabilirsin yada montaj hatası .

Anfeidrol

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Erdem Tuncay ZIPKIN
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Macun kalın sürmüş olabilirsin yada montaj hatası .
Yok hayır. Ben bilgisayar programcılığı mezunuyum. Şuanda da bilgi işlemde çalışıyor ve teknik arızaları da kontrol ediyorum. O konuda kendime, tecrübeme güveniyorum diyebilirim. Aklıma takılan tek sorun biosa girip işlemci gücünü kısıtlayınca bu sorun yaşanmıyor.

Aykut D.

80+ Gold
Bu bencesi dayanağı yok kendi tecrübem ile aktarirsam AMD güncel bioslarinda voltaj spike ısı spike yaşatıyor . Hyper 212 küçük soğutucu ama anlık fırlamasi pek mantıklı değil .

Anfeidrol

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Erdem Tuncay ZIPKIN
Bu bencesi dayanağı yok kendi tecrübem ile aktarirsam AMD güncel bioslarinda voltaj spike ısı spike yaşatıyor . Hyper 212 küçük soğutucu ama anlık fırlamasi pek mantıklı değil .
Ben de ani ısınma durumunu mantıklı bulmuyorum. Mutlaka dediğin gibi bios tabanlı bir sorun diye düşünüyorum. Fan konusunda ise düşüncenize katılmıyorum. Bu fan bu işlemciyi default ayarlarda rahat rahat soğutabilecek kapasitede bir fan. Yardımınız için teşekkür ederim.

Volkan:/

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,311
İsim
Volkan
Yok hayır. Ben bilgisayar programcılığı mezunuyum. Şuanda da bilgi işlemde çalışıyor ve teknik arızaları da kontrol ediyorum. O konuda kendime, tecrübeme güveniyorum diyebilirim. Aklıma takılan tek sorun biosa girip işlemci gücünü kısıtlayınca bu sorun yaşanmıyor.
tecrübe ile inan alakası yok yıllarca kaç pc değiştirmişimdir toplamışımdır bu amd nin yeni tasarımından dolayı pupmout oluyor macun kendi sistemim de de vardı bu sorun 4 5 kez macun sürdüm sıfırdan gittim yeni macun aldım özellikle mx4 te var sanırım şuan

Anfeidrol

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Erdem Tuncay ZIPKIN
Macun öneriniz var mıdır ?

Volkan:/

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,311
İsim
Volkan

Anfeidrol

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Erdem Tuncay ZIPKIN

Aykut D.

80+ Gold
Ben de ani ısınma durumunu mantıklı bulmuyorum. Mutlaka dediğin gibi bios tabanlı bir sorun diye düşünüyorum. Fan konusunda ise düşüncenize katılmıyorum. Bu fan bu işlemciyi default ayarlarda rahat rahat soğutabilecek kapasitede bir fan. Yardımınız için teşekkür ederim.
Hocam r7600 phontom spirit ile %100 yükte 69c AMD işlemciler 65w fakat cikardigi isi sogutulmuyor . Yeni ana sürüm bios (beta olmamalı ) yada işlemci besleme voltajını grafik ile takip et .

Voltaj spike varsa yeni bios dene .

Anfeidrol

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Erdem Tuncay ZIPKIN
Hocam r7600 phontom spirit ile %100 yükte 69c AMD işlemciler 65w fakat cikardigi isi sogutulmuyor . Yeni ana sürüm bios (beta olmamalı ) yada işlemci besleme voltajını grafik ile takip et .

Voltaj spike varsa yeni bios dene .
BİOS 'u asusun kendi sürdüğü son driver ile güncelledim. Volkanın dediği gibi bir de macun değiştirmek istiyorum. Şuan kullandığım macun Cooler Master mastergel reguler

Aykut D.

80+ Gold
Macunu dene biosu eski beta olmayan bioslara dusurun tekrar deneyin .
BİOS 'u asusun kendi sürdüğü son driver ile güncelledim. Volkanın dediği gibi bir de macun değiştirmek istiyorum. Şuan kullandığım macun Cooler Master mastergel reguler

Anfeidrol

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Erdem Tuncay ZIPKIN
Macunu dene biosu eski beta olmayan bioslara dusurun tekrar deneyin .
Sorunu yasamaya basladıgımda anakart ve ıslemcı henuz sıfırdı. Dolayısıyla bios zaten eski sürümdeydi

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,031,846
Üyeler
163,564
Son üye
amizkaraesk𝑖
Top Bottom