Neler Yeni

R7 9800x3d b650m-r kullanılır mı ?

Hasbatuz

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
37
İsim
Hasan Batuhan Uzuncan
Alıntıyı görüntüle
bu özelleştimelerden birini yapsam iyi olur mu
Mesaj otomatik birleştirildi:

az önce attığım sistem 60k tutuyor 65 gibi bir fiyat olur max
Kanka valla kullanım amacini bilmiyorum fakat Ocagin 2. Haftası hem AMD hem Nvidia yeni seri ekran kartları cikicak. Ben olsam onları beklerdim birincisi. Ikincisi o işlemci o ekran kartına göre çok güçlü, işlemciyi 7600- 7600x3d yapıp artan 8-9 k ile 4080-4080s ye Felan geçersen hem oyunlarda daha fazla performans alırsın (2k-4k) için konuşuyorum. Hem de daha dengeli sistemin olmuş olur. Hem de o işlemciye hakkettigi paradan fazla vermemiş olursun.

ardajv

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
8
İsim
Arda Çakıroğlu
Alıp deneyebilirsin. Skadi yetebilirde yetmeyebilirde. Yetmez ise onu 1-1.5 k ya çok rahat satıp 1-2 k daha ekleyip daha iyi hatta 320lik güzel bir sogutucu alabilirsin. Ama bence o soğutucu da işini görür. Çünkü o ekran kartı o işlemciyi zaten tam yüke sokamaz. Anakart işlemci dengesine gelirsek o anakart sorun çıkartmaz sorunsuz kullanırsın. Ama oc Felan çok verimli olmaz. Eğer yok ben ugrasmicam hem hesaplı hem güzel bir sistemim olsun takip sadece oyunuma bakicam, çiçek gibi oynarsın. Ama yok ben çok kurcalarim işlemciyi de oc yaparim, bu anakart o zaman tatmin etmez.
parçalar zaten üst düzey parçalar oc yapmamı gerektirecek bir şey olmaz

Kanka valla kullanım amacini bilmiyorum fakat Ocagin 2. Haftası hem AMD hem Nvidia yeni seri ekran kartları cikicak. Ben olsam onları beklerdim birincisi. Ikincisi o işlemci o ekran kartına göre çok güçlü, işlemciyi 7600- 7600x3d yapıp artan 8-9 k ile 4080-4080s ye Felan geçersen hem oyunlarda daha fazla performans alırsın (2k-4k) için konuşuyorum. Hem de daha dengeli sistemin olmuş olur. Hem de o işlemciye hakkettigi paradan fazla vermemiş olursun.
1080p valorant oynayacağım bazende çıtırdan yeni oyunlar falan filan

valorant işlemci tabanlı bir oyun olduğu için işlemciyi 9800x3d seçtim

son olarak sistem bu haliyle iyi midir şimdi(sıvı soğutmayı test edeceğim)
1734220980455.png

Hasbatuz

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
37
İsim
Hasan Batuhan Uzuncan

Işlemci tabanlı bir oyun olabilir fakat 7600x3d de 9800x3d de zaten o oyunu 500fps+ oynayabilecek güçte. Fark hissetmezsin. Monitörün 540hz olduğunu varsayıyorum. Eğer 144-265-240-360 Felan ise zaten her halükarda o fps Yi alırsın.

ardajv

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
8
İsim
Arda Çakıroğlu
Işlemci tabanlı bir oyun olabilir fakat 7600x3d de 9800x3d de zaten o oyunu 500fps+ oynayabilecek güçte. Fark hissetmezsin. Monitörün 540hz olduğunu varsayıyorum. Eğer 144-265-240-360 Felan ise zaten her halükarda o fps Yi alırsın.
genelde valorant oynayacağım ileride gelen güncellemelerle illaki fps düşüşleri yaşanıyor almışken en uzun ömürlüsü olsun istiyorum

Hasbatuz

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
37
İsim
Hasan Batuhan Uzuncan

son olarak sistem bu haliyle iyi midir şimdi(sıvı soğutmayı test edeceğim)Alıntıyı görüntüle
Sistem güzel. Seni uzecek bir sistem değil. Sorduğun soruya direk cevap olarak, o soğutucu sana yeter ve o anakart ta fantazi oc yapmaz isen yeterli gelir o işlemciye. Ama yine ekliyorum işlemci ile ekran kartın dengesiz. Işlemci alabileceğin en iyi işlemci fakat ekran kartı ortalama. Işlemciyi bir tik düşürüp ekran kartını bir tik arttirirsan daha iyi performans alırsın.

berk90

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
berk pasaoglu
İşlemci yanında gamepower geliyor satıp güzel bı soğutma alırsın le500 falan asla alma.
Anakart konusuna gelirsek m-r hakkında sıcaklık konusunda bir test bulamadım 9000 serisi işlemciler daha sıcak çalışıyordu hatırladığım kadarıyla mümkünse aşagıda paylaştığım görseldeki mavi renkli ve derecesi düşük anakartlar varsa özelleştirme kısmında onlardan almaya çalış

Türkiyede 7k civarı tavsiye edebielceğiniz fiyat performans anakartı var mı? Asrocklar buna çok iyi uyuyor ama stokta yok beklesem mi acaba diyorum? 1-2 hafta kadar?

ardajv

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
8
İsim
Arda Çakıroğlu
Türkiyede 7k civarı tavsiye edebielceğiniz fiyat performans anakartı var mı? Asrocklar buna çok iyi uyuyor ama stokta yok beklesem mi acaba diyorum? 1-2 hafta kadar?
dostum kendi konunu açabilir misin rica etsem

Necromancerr

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,432
İsim
Emre
Discord