Neler Yeni

R7 M440 sistemde Discord yayını siyah ekranda kalıyor

Sad Frog

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Mert Ali Çelebi
1615194998708.png

Yayın yapmaya çalıştığımda böyle oluyor.Sadece Discord'da değil.OBS'de de böyle.Ayrıca ekran kaydettiğim veya yayınladığım her programda böyle.Discord'u güç tasarrufu'yla açmayı denedim ama Güç Tasarrufu'da Yüksek Performans'da Radeon R7 Graphics olarak gözüküyor.Sürümüm 20H2.En güncel versiyondayım.Driverlarımda son sürüm.Teknik özelliklerim:
İşlemci:AMD A12 9720P 2.7 Ghz
Harici Ekran Kartı:Radeon R7 M440
Dahili Ekran Kartı:Radeon R7 Graphics
Windows Sürümü:Windows 10 Home 64 Bit 20H2 Sürümü

Sad Frog

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Mert Ali Çelebi
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Sorun hala devam ediyor.

Mr.Zatt

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
60
İsim
Mustafa Emir KILIÇ
Alıntıyı görüntüle
Yayın yapmaya çalıştığımda böyle oluyor.Sadece Discord'da değil.OBS'de de böyle.Ayrıca ekran kaydettiğim veya yayınladığım her programda böyle.Discord'u güç tasarrufu'yla açmayı denedim ama Güç Tasarrufu'da Yüksek Performans'da Radeon R7 Graphics olarak gözüküyor.Sürümüm 20H2.En güncel versiyondayım.Driverlarımda son sürüm.Teknik özelliklerim:
İşlemci:AMD A12 9720P 2.7 Ghz
Harici Ekran Kartı:Radeon R7 M440
Dahili Ekran Kartı:Radeon R7 Graphics
Windows Sürümü:Windows 10 Home 64 Bit 20H2 Sürümü
Merhaba aynı sorunu bende yaşıyorum aynı ekran kartı bende de var çözüm ise basit. Windows logosuna sağ tık yap > Güç seçeneklerine bas > Oradan ek güç ayarlarına bas .
1615970667316.png

Sende böyle olmaz fakat en 3-2 tane güç planı olur.Şimdi şuan kullandığın güç planı dışında herhangi bir güç planının ayarlarını değiştir. Onun için plan ayarlarını değiştir > Gelişmiş güç ayarlarını değiştire basacaksın.
1615970922553.png

Değiştirilebilir Dinamik grafikler'e bas > Genel ayarlar > pilide prize takılıyıda Güç tasarruflu Grafikleri zorlaya ayarla.

Bu ayarları yaptıktan sonra bu modda kal ve Discord'da yayın aç arkadaşlarına ekran geldiğinde yüksek performansa alabilirsin.İyi günler.

Son düzenleme:

Sad Frog

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Mert Ali Çelebi
Merhaba aynı sorunu bende yaşıyorum aynı ekran kartı bende de var çözüm ise basit. Windows logosuna sağ tık yap > Güç seçeneklerine bas > Oradan ek güç ayarlarına bas .Alıntıyı görüntüle
Sende böyle olmaz fakat en 3-2 tane güç planı olur.Şimdi şuan kullandığın güç planı dışında herhangi bir güç planının ayarlarını değiştir. Onun için plan ayarlarını değiştir > Gelişmiş güç ayarlarını değiştire basacaksın.
Alıntıyı görüntüle

Değiştirilebilir Dinamik grafikler'e bas > Genel ayarlar > pilide prize takılıyıda Güç tasarruflu Grafikleri zorlaya ayarla.

Bu ayarları yaptıktan sonra bu modda kal ve Discord'da yayın aç arkadaşlarına ekran geldiğinde yüksek performansa alabilirsin.İyi günler.
Çok teşekkür ederim.Gerçekten işe yaradı.Çok sağolun.Artık oluyor.Peki her yayın başlatmadan önce böyle mi yapmam lazım.Yoksa her yeniden başlattığımda mı yoksa 1 kere yapsam yetermi ?

Sad Frog

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Mert Ali Çelebi
Merhaba aynı sorunu bende yaşıyorum aynı ekran kartı bende de var çözüm ise basit. Windows logosuna sağ tık yap > Güç seçeneklerine bas > Oradan ek güç ayarlarına bas .Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle

Şimdi farklı bir sorunum var.Güç tasarruflu grafikleri zorla dedim ama tekrar performansı en üst düzeye getir desem de işlemci ve dahili ekran kartı böyle kalıyor.
1616068806230.png

Bilgisayar çok kasıyor şu anda.

Mr.Zatt

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
60
İsim
Mustafa Emir KILIÇ
Bu bende olmuyor neden öyle yaptığını bilmiyorum tek söyleyeceğim şey sana kapat aç demek olur tabii şuana kadar yapmışsındır.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Işlemcinin ayarlarını düşürmüşmüydün?

Çok teşekkür ederim.Gerçekten işe yaradı.Çok sağolun.Artık oluyor.Peki her yayın başlatmadan önce böyle mi yapmam lazım.Yoksa her yeniden başlattığımda mı yoksa 1 kere yapsam yetermi ?
Her zaman yapman gerek.

Sad Frog

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Mert Ali Çelebi
Bu bende olmuyor neden öyle yaptığını bilmiyorum tek söyleyeceğim şey sana kapat aç demek olur tabii şuana kadar yapmışsındır.

Işlemcinin ayarlarını düşürmüşmüydün?

Her zaman yapman gerek.
Ayarlara hakim oldum artık.0.8 ghz olma sebebini de anladım.Eğer dahili ekran kartı ağır bir yük altına girerse işlemci kendimi minimum hızına alıyor yani 0.8 ghz'ye.

Top Bottom