Ana kartım : Asus prime B450 m-k 2
Valorant oynadığım için ve 360 monitör alacağım için 360 FPS yukarısını görmem gerek bu yüzden bu ana karta uygun işlemci öneriniz varsa onlara da bakabilirm
Valorant oynadığım için ve 360 monitör alacağım için 360 FPS yukarısını görmem gerek bu yüzden bu ana karta uygun işlemci öneriniz varsa onlara da bakabilirm
En ucuz MSI Pro B650-S Wi-Fi AMD AM5 DDR5 ATX Anakart fiyatları için 6 taksit ve indirimleri kaçırma! MSI Pro B650-S Wi-Fi AMD AM5 DDR5 ATX Anakart özelliklerini incele, 5.999,00 TL'den başlayan fırsatları yakala!
En ucuz MSI Pro B650-S Wi-Fi AMD AM5 DDR5 ATX Anakart fiyatları için 6 taksit ve indirimleri kaçırma! MSI Pro B650-S Wi-Fi AMD AM5 DDR5 ATX Anakart özelliklerini incele, 5.999,00 TL'den başlayan fırsatları yakala!
o anakarta 5600x ötesi hayal diyebilirim, mosfet soğutması yetersiz. ben msı b350 gaming pro carbon ile kullanıyorum. anakartının üst seviye olması lazım çipsetten ziyade. aksi taktirde işlemciden tam performans alamazsın. ben bile mosfet sıcaklığı 120 dereceye yaklaştığı için belirli bir limitin üstüne çıkamıyorum. (tam performansını alabiliyorum) anakartın üstündeki mosfet ve fazların kaliteli olması + kalındabir blok ile soğutuluyor olması lazım o işlemci için. yani o anakartın kenarlarında gördüğünüz metaller ve tasarımlar aynı çipset olmasına rağmen daha pahalı anakartların olmasının sebebi o. takmasına takarsın çalışmasına çalışır ancak stok performansı bile alamazsın oyunlarda ve benchmarlarda referans değerleri yakalayamazsın, paran boşa gider. bence ddr5'e geç. iyi bir anakartın yok. amd tarafında sağlam beslemeli anakartlar olmadan bu tarz işlemcilere bu zamanda geçmep para israfı olur. üste vereceğin 3-4 bin lira ile ddr5'e geçip 7500f gibi bir işlemci alırsan kat kat daha verimli olur senin için
hayır, ondan ziyade anakartın modeli önemli. b350 pro v-h gibi bir anakartta çok kötü bir performans sergilecektir bu işlemci ama ben mesela b350 gaming pro carbon kullanıyorum ve bu anakart üst seviye olduğu için işlemciye overclock bile yaptım