R9 7900x aşırı ısınıyor

llenesl

80+
Reaksiyon skoru
7
Ryzen 9 7900x islemcim mag 360 sıvı sogutucum ve mastergel pro v2 ile boşta 62 65 oyunlarda 78 83 yükte ise 97 dereceleri görüyorum neden olabilir montaj doğru yapıldı macun üstüne tam dağıtıldı pompa 3000 devir sabit cpu fanlar 1800 devirde dönüyor ayrıca boşta dururken spotify falan açınca aniden 80 dereceye fırladığı oluyor eco mode denedim ama çok performans düşürdü pekte etkisi olmadı

Ekler

• IMG_3042.webp
    IMG_3042.webp
    1.1 MB · Hit: 37
Hocam. Ya ürün bozuk yada montaj kesinlikle dogru degil.

boşta 62 normal değil. 50-55 arasına kadar inmesi gerekiyor. Ayrıca aşırı yüksek sıcaklığı engellemek için curve optimizer uygulamanız gerekiyor bu işlemciye. -30 verirseniz sıcaklıklar 10-15 derece düşecektir.

boşta 62 normal değil. 50-55 arasına kadar inmesi gerekiyor. Ayrıca aşırı yüksek sıcaklığı engellemek için curve optimizer uygulamanız gerekiyor bu işlemciye. -30 verirseniz sıcaklıklar 10-15 derece düşecektir.
nasıl yapıcam kolay bir şey mi yoksa biryerden yapılışa bakmalı mıyım
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Hocam. Ya ürün bozuk yada montaj kesinlikle dogru degil.
montajı 3 bilgisayardan anlayan arkadaşıma gösterdim ayrıca forumlarda sayısız konu açtım video izledim montaj kesin doğru diyebilirim ürün bozuk konusuna gelirsek nasıl yani bozuk olsa başka bi sorun çıkarmaz mı sadece ısınması mantıklı değil bence

montajı 3 bilgisayardan anlayan arkadaşıma gösterdim ayrıca forumlarda sayısız konu açtım video izledim montaj kesin doğru diyebilirim ürün bozuk konusuna gelirsek nasıl yani bozuk olsa başka bi sorun çıkarmaz mı sadece ısınması mantıklı değil bence
Sıvı soğutma bozuk olursa ısıda belli olur pompası bozuk olabilir garantiye yolla bence

Basit bir işlem BIOS'tan yapılıyor. Youtube'da çeşitli videolar var. -30 ile başlarsınız. eğerki sorun yaşanırsa -25 -20 diye yavaş yavaş inerek denersiniz. Sağlıklı çalışan ayarda bırakırsınız.

occt testine sokup hw monitorden pompayı kontrol edin
sabit 3000 devir hocam zaten sesinden çalıştığını anlayabiliyorum

Basit bir işlem BIOS'tan yapılıyor. Youtube'da çeşitli videolar var. -30 ile başlarsınız. eğerki sorun yaşanırsa -25 -20 diye yavaş yavaş inerek denersiniz. Sağlıklı çalışan ayarda bırakırsınız.
sadece -20 yapıp bıraktım mhz falan ayarlamadım suan boşta 46 fakat hiçbirşey yapmadan sadexe ekranı yenile diyorum 55e falan atıyor anlık

şimdi uğraşmak istemiyorum açıkçası soğutmanın pek iyi olmadığının farkındayım ve işlemci de ciddi sıcaklıklara çıkıyordu ama şuan msiın biosundan game boost kapadım ve arkadaşın dediği ayarı yaptım şuan daha düşük dereceler fakat stabilize için aynı şeyi söyleyemicem arada fırlıyor düşüyor aşırı fazla olmasa da

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,153,498
Üyeler
183,439
Son üye
zfrbbcn
Geri