Neler Yeni

R9 7900x3D - RTX 4080 Cinebench Multi Core'da PC kapanıyor

jaletten

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Berk Aslan
RAM G.Skill 32GB Trident TZ5 Neo RGB 6000mhz CL32 DDR5 AMD EXPO Ram
Ekran kartı PNY XLR8 Gaming VERTO EPIC-X RGB GeForce RTX 4080
Anakart MSI MAG X670E TOMAHAWK WIFI ATX AM5
İşlemci AMD Ryzen 9 7900x3D

Merhabalar,

7900x3D & 4080 kullanıyorum. Ramlerimin EXPO modu açık. Cinebench Single-Core testinde hiçbir sorun yaşamıyorum. Ancak Multi Core testine geçtiğimde bir süre sonra sistem shutdown oluyor. PSU yetersizliği ile alakalı olabilir denildi bir de işlemcinin çekirdeklerinde sorun olabilir denildi. Sizce ne yapmalıyım? Ağır yüklerde PC kapanıp duruyor ve bu can sıkıcı olmaya başladı render alamıyorum =)

Not: İşlemciyi Eco Mode'da (65w) başlattığımda multi-core testi tamamlanıyor. Kasanın tüm bileşenlerinin görselini ekledim.

PC Kapandıktan sonra Olay Görüntüleyicisine düşen sistem raporu
Kaynak: Kernel-Power
Olay Kimliği: 41

Sistem düzgün kapatılmadan yeniden başlatılmış. Bu hatanın nedeni sistemin yanıt vermeyi durdurması, kilitlenmesi veya beklenmeyen bir şekilde güç kaybına uğramış olması olabilir.

Aynı şekilde uygulama kısmına düşen rapor
Uyarı - NVIDIA OpenGL Driver - Olay Kimliği: 2
DrvSetContext failed functionality indeterminant (pid=6476 cncmd.exe 64bit)

Ekler

• Screenshot_1.png
    Screenshot_1.png
    63.4 KB · Hit: 30

jaletten

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Berk Aslan
OCCT ile test 89 dereceyi geçmediği için kapanmadı muhtemelen sistem. Sıvı soğutmayı değiştirmem gerekiyorsa öneri alabilirim :)

MAH0A

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
533
İsim
Mahmut Taplamacıoğlu
Cyberpunk'ı ve RDR2'yi 2K Ultra'da oynadım hiçbir sorun yaşamadım. Hatta Starfield da dahil buna. Bir kere oyunda (Arena Breakout : Infinite oynarken) sistem kapandı hava çok sıcaktı ona yordum.

Teorik olarak evet yetmesi gerekiyor hocam ama kafayı yedirtecek bu olay.

Bazı oyunlarda abartıp grafikleri fullediğimde 95 96 ları da gördüğü oluyordu herhangi bir shutdown olmadı. Cinebench'te ise 90 derecede kalıyor sonra pc kapanıyor. İşlemci geldiği gibi duruyor hiçbir OC işlemi gerçekleştirmedim. Sadece bu olaylardan sonra TDP değiştirip testler yaptım. 3 monitör kullanıyorum etkisi olabilir mi?
Hocam o zaman iki durum var. Ya soğutucu oturmamış, ya da işlemci default ayarlarda bile stabil sonuç veremiyor ki bu garanti kapsamına giren bir durum. Ama işlemci de arıza olsa diğer durumlarda da sorun çıkarması gerekirdi. Siz Manuel olarak voltaj ayarı yaparak stabiliteyi sağlamaya çalışacaksınız, x3d işlemcilerde şuan için bu ayara izin veriliyor mu emin değilim.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Hocam o zaman iki durum var. Ya soğutucu oturmamış, ya da işlemci default ayarlarda bile stabil sonuç veremiyor ki bu garanti kapsamına giren bir durum. Ama işlemci de arıza olsa diğer durumlarda da sorun çıkarması gerekirdi. Siz Manuel olarak voltaj ayarı yaparak stabiliteyi sağlamaya çalışacaksınız, x3d işlemcilerde şuan için bu ayara izin veriliyor mu emin değilim.
Bu arada sıcaklık otomatik ayarlarda da olsa yüksek gibi geldi bana. Bu sıcaklıklara çıkarken işlemci kaç W güç çekiyor?

jaletten

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Berk Aslan
Kasanın hava akışını gerekirse sıvı soğutmayı değiştireceğim.

Top Bottom