Neler Yeni

Rainbow Six Siege aşırı yavaş açılıyor

ImamP90

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
10
İsim
Eren MAHMUTOĞLU
Arkadaşlar oyun bugüne kadar hiçbir sıkıntı çıkarmazken ekran kartı driverımı güncelleştirdikten sonra pcde R6 açıkken sık sık takılmalar başladı. Bilgisayarı yeniden başlattım her şey iyiydi fakat r6 yo başlatmaya çalıştığında yine takılmalar başladı DDU ile driverı silip önceki sürümü yükledim yine aynı sorun.

Sistemim
İ5 4460 3.20Ghz
rx 580 4gb
8gb ram
h81m-c anakart
600w 80+psu
1tb Toshiba Hdd

Emre Baş

80+ Gold
o oyun işlemci sömürüyor darboğaz yapıyordur kullanımları kontrol etmeyi deneyin

Emirhandkee

80+ Titanium
En İyi Cevap
45
Oyun HDD'e mi yüklü?

ImamP90

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
10
İsim
Eren MAHMUTOĞLU
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Bu sistemin neredeyse 6. yılını dolduracak upgrade yaparak ekran kartı almıştım. Oyunu yeni gelen vulkan ile açıyorum darboğaz fazla yaşanmıyor. Oyun HDD ye yüklü ama asıl problem bu değil dün hiçbir problem yokken bugün dediğim gibi drop giriyor, bazen masaüstü bile yanıt vermiyor(bunlar r6 yı açarken yaşanıyor)
Mesaj otomatik birleştirildi:

Ve şu durumda SSD alamam.

zdmd

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
51
İsim
Oğulcan Karataş
r6 da maç bulunca karakterleri seçtikten sonraki yükleme ekranını diyorsan benim eski bilgisayarda hdd vardı onda da öyleydi büyük ihtimal hdd eskidiğindendir.

ImamP90

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
10
İsim
Eren MAHMUTOĞLU
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
O durumu demiyorum o durumu ayarları kısarak çözdüm r6 açılmadan önce gelen yazısında takılıyor ve o an PC ye drop giriyor kasıyor. 5 10 dj bekledikten sonra optimizing shaders yazısı çıkıyor sol altta oda düne göre çok yavaş. HDD de sıkıntı olmaz diye düşünüyorum çünkü Windows açılma hızı aynı diğer uygulamalar (Dpera,DİSCORD gibi) hiç problem yok.

Shialy

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
8
İsim
Arda Muştu
Instagram
@asriege_
Steam
Asriege
Twitter
X
Facebook
X
O durumu demiyorum o durumu ayarları kısarak çözdüm r6 açılmadan önce gelen yazısında takılıyor ve o an PC ye drop giriyor kasıyor. 5 10 dj bekledikten sonra optimizing shaders yazısı çıkıyor sol altta oda düne göre çok yavaş. HDD de sıkıntı olmaz diye düşünüyorum çünkü Windows açılma hızı aynı diğer uygulamalar (Dpera,DİSCORD gibi) hiç problem yok.
HDD ye hiç Defrag yaptınmı?

Shialy

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
8
İsim
Arda Muştu
Instagram
@asriege_
Steam
Asriege
Twitter
X
Facebook
X
Defrag derken tam olarak ne demek istiyorsunuz?
Bazı programlar var HDD yi Defragliyor
Defrag: Uzunca bir süre kullanılan HDD ve SSD de parçalanmalar oluşur (sebebi yüklenen ve ya silinen programlar zaman içerisinde eskiyen donanımlar ve giriş kayıtları vs.). Bu parçalanmalar o diskte yüklü olan şeylerin yavaşlamasına sebep olur (Regedit içinde Defrag mevcuttur.).

Uyarı!
SSD için 'Kesinlikle ama Kesinlikle' Defrag yapılmamalıdır !

Windowsun kendi Defragment özelliği bulunuyor işlevli fakat o kadar fazla değil.
Bunun için: Windows Tuşu> [arama kısmına] 'Sürücüleri Optimize Et' diyip çıkan uygulamaya tıklıyoruz

İngilizce olmasını takma :) Sonra HDDyi seçip 'Optimize Et' diyebilirsin. Bu 1.yol

Ekler

• defrag..png
    defrag..png
    56.7 KB · Hit: 146
  • defrag uygulaması..png
    defrag uygulaması..png
    22.9 KB · Hit: 154
Son düzenleme:

Shialy

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
8
İsim
Arda Muştu
Instagram
@asriege_
Steam
Asriege
Twitter
X
Facebook
X
Bu bilgisayara girip sürücüye sağ tıkla özellikler de, ardından 'Araçlar' a gelip 2 özelliğide yap. Ayrıca cmd yi yönetici olarak çalıştır ve sfc /scannow yap

Eğer Uygulama ile yapmak istiyorsan: Ccleaner ve Wise Care 365 i öneririm

Biliyorum biraz uzun oldu :D Umarım işine yarar

Top Bottom