Neler Yeni

Ram anakart uyum sorunu

okartal08

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
204
İsim
Onur Kartal
X670e tomahawk anakart

GSKILL 64GB (2x32) Flare X5 DDR5 1.40V 6000mhz CL30 EXPO Dual Ram​

Ram tek slotta calısıyor 2 tanesı bırlıkte acılmıyor tek tek denedım sorun yok ramın siteden baktım anakart modeli uyumlu.Anakartın siteye baktım bu ram modeli yok.Sorun neden olabilir ? Çok garip 2.slotta 2 ramde ayrı ayrı calısıyor dual chanel olunca calısmıyorlar

Son düzenleme:

Sanjay

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
252
İsim
Joga Bonito
ram slotlarında dual ram i 1-3 denediysen slot olarak 2 - 4 dene.
Mesaj otomatik birleştirildi:

ramleri 2. ve 4. slota tak dene yani.

okartal08

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
204
İsim
Onur Kartal
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
2 ve 4 takılı

ramleri 2. ve 4. slota tak dene yani.
2-4 takılı

StrangerIX

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,297
İsim
Baran Kut
Tek ramle sistem post veriyorsa bir BIOS güncellemesi deneme şansın var mı?

Ya da stabil bir BIOS sürümüne düşür, ondan sonra dual slot ram dene.

gaMMic_777

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
167
İsim
Burhan Bey
Uyumluluk listesindeki modelleri, çalıştığı denenip teyit edildi gibi yorumlayabiliriz. Tabi bu durum, listede olmayan modellerin çalışmayacağı anlamına gelmiyor. MSI anakartlarda oldukça fazla BIOS sürümü çıkıyor, sürümün güncel olduğunu kontrol edin.

Son düzenleme:

okartal08

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
204
İsim
Onur Kartal
Uyumluluk listesindeki modelleri, çalıştığı denenip teyit edildi gibi yorumlayabiliriz. Tabi bu durum, listede olmayan modellerin çalışmayacağı anlamına gelmiyor. MSI anakartlarda oldukça fazla BIOS sürümü çıkıyor, kontrol edip sürümün güncel olduğunu kontrol edin.
Yenı güncelledım son sürüm

Çok garip 2.slotta 2 ramde ayrı ayrı calısıyor dual chanel olunca calısmıyorlar

Dahası  
Reaksiyon skoru
116
İsim
Erhan Akçay
Bios güncel ise birde bios pilini çıkarıp 5 dk bekleyin bir öyle açmayı deneyin, denemekle bir şey kaybetmezsiniz. Bazı durumlarda her şey bios pilini çıkarıp her şey sıfırlanınca düzelebiliyor.

Benim denemelerimde bios güncel olsa bile, bazı ramler açılmayıp siyah ekranda defalarca kalınca bu yöntemle açabildim oldu.

okartal08

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
204
İsim
Onur Kartal
Bios güncel ise birde bios pilini çıkarıp 5 dk bekleyin bir öyle açmayı deneyin, denemekle bir şey kaybetmezsiniz. Bazı durumlarda her şey bios pilini çıkarıp her şey sıfırlanınca düzelebiliyor.

Benim denemelerimde bios güncel olsa bile, bazı ramler açılmayıp siyah ekranda defalarca kalınca bu yöntemle açabildim oldu.
hocam onuda denedim.Çok garip 2.slotta 2 ramde tek takınca calısıyor. 2-4 slota birlikte takınca acılmıyor. 2 slota yenı ramı 4.slota eski ramı takınca yine acılıyor.Yanı dual chanel calısmıyor sanki anlam veremedım

Dahası  
Reaksiyon skoru
116
İsim
Erhan Akçay
hocam onuda denedim.Çok garip 2.slotta 2 ramde tek takınca calısıyor. 2-4 slota birlikte takınca acılmıyor. 2 slota yenı ramı 4.slota eski ramı takınca yine acılıyor.Yanı dual chanel calısmıyor sanki anlam veremedım
Belliki dediğiniz gibi yan yana dual çalışmada sıkntı var . Fakat şunu son mesajınızda şöyle anladım. "2.slota yeni rami 4.slota eski rami takınca " demişsiniz. Siz tek 32 gblık yanına aynısından bir tane daha mı aldınız? Bazen tek tek alınsa da ramler aynı model olsada, düşük ihtimal çalışmama olabiliyor. Genelde kit olarak satılan 2 *.... olanlar düzgün çalışıyor.

Yanlış anlamadıysam kit olarak alınmadığından tek tek alındıysa nadiren yan yana çalışmama uyumsuzluk sorunları olabilir. Anakartın siteye baktımda da bu model yok demişsiniz çünkü.

Birde anlatılanlara göre, slotlarda ve ramler tek tek denendiğinden slot ve ram arızası yok gözüküyor. Uyumsuzluk var gibi sadece.

Tavsiyem mümkünse ramleri dual olarak farklı bir anakartta kendiniz veya başkasının anakartında denetebiliyorsanız öyle deneyin. Durum anlaşılır kesinlikle. Bir bilgisayarcı da veya arkadaşta falan gibi...

Son düzenleme:

okartal08

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
204
İsim
Onur Kartal
Belliki dediğiniz gibi yan yana dual çalışmada sıkntı var . Fakat şunu son mesajınızda şöyle anladım. "2.slota yeni rami 4.slota eski rami takınca " demişsiniz. Siz tek 32 gblık yanına aynısından bir tane daha mı aldınız? Bazen tek tek alınsa da ramler aynı model olsada, düşük ihtimal çalışmama olabiliyor. Genelde kit olarak satılan 2 *.... olanlar düzgün çalışıyor.

Yanlış anlamadıysam kit olarak alınmadığından tek tek alındıysa nadiren yan yana çalışmama uyumsuzluk sorunları olabilir. Anakartın siteye baktımda da bu model yok demişsiniz çünkü.

Birde anlatılanlara göre, slotlarda ve ramler tek tek denendiğinden slot ve ram arızası yok gözüküyor. Uyumsuzluk var gibi sadece.

Tavsiyem mümkünse ramleri dual olarak farklı bir anakartta kendiniz veya başkasının anakartında denetebiliyorsanız öyle deneyin. Durum anlaşılır kesinlikle. Bir bilgisayarcı da veya arkadaşta falan gibi...
Hocam ramlar dual chanel onda sorun yok sadece dual chanel uyumsuzluk yapıyor iade ettim bende

Dahası  
Reaksiyon skoru
116
İsim
Erhan Akçay
Hocam ramlar dual chanel onda sorun yok sadece dual chanel uyumsuzluk yapıyor iade ettim bende
Anladım ben eski yeni ram gibi okuyunca birden biri sonra lındı sandım ok. Siz yeni ram kitini mutlaka anakart listesinden bakarak alın ve yine expo destekli olsun.

okartal08

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
204
İsim
Onur Kartal
Anladım ben eski yeni ram gibi okuyunca birden biri sonra lındı sandım ok. Siz yeni ram kitini mutlaka anakart listesinden bakarak alın ve yine expo destekli olsun.
Gariplik şu ramın kendı sıtesınde anakart uyumu var gözüküyor anakartın sitesinde uyumlu degıl : )

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,020,755
Üyeler
161,747
Son üye
Skrks
Top Bottom