Neler Yeni

Yardım Ram bozuk , garanti sıkıntı yok diyor.

Flexy_404

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
77
İsim
Sefa
Yaklaşık bir yıl önce almış olduğum Patriot viper steel 8Gb / 2 adet ramlerimden birisi bozuk çıktı.
Bilgisayarı kullanırken mavi ekranlar oyunlarda çökme yaşıyorum.
Mem test attım iki farklı uygulama ile Birisi memtest86 diğeri testmem5 ikisindede error veremeden pc reset yiyor.
Ürünü geçen hafta yolladım bugün aldım baktım sorun yok demişler eve geldim taktım test ettim pc gene reset attı ve sonra açıldı o sırada telefona bakıyordum pat peşine mavi ekran yedim.
Bilgisayar ve parçalar konusunda bilgiliyim ürün düzgünce test ettim 2 ram olduğunu söyledim tek tek farklı slotlarda ve birlikte test ettim ve hep aynı rami takınca pc reset atıyor memtest hatalı diyor hata veriyo mavi ekran atıyo.
Şimdi şikayet vardan şikayet açtım başka yapabileceğim bir şey varmı?
1678368729418.png

freygasm

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,900
İsim
yusuf ecer
Docp kapatıp dener misiniz kullanmayı

Flexy_404

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
77
İsim
Sefa
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Docp kapatıp dener misiniz kullanmayı
Docp yok XMP var onuda kapamak ne işe yaricak hani ramin zaten kullanılması gerek şekli bu birde zaten denedim kapalı ve açık şekilde testler yapmayı bir ram düzgün çalışıyor diğeri patlıyor hatta bu rami garantiye yolladığım 1 hafta boyunca sağlam rami kullandım XMP açık bir şekilde sıkıntısız çalıştı. Eski konuyuda atayım buraya
Mesaj otomatik birleştirildi:

freygasm

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,900
İsim
yusuf ecer
Docp yok XMP var onuda kapamak ne işe yaricak hani ramin zaten kullanılması gerek şekli bu birde zaten denedim kapalı ve açık şekilde testler yapmayı bir ram düzgün çalışıyor diğeri patlıyor hatta bu rami garantiye yolladığım 1 hafta boyunca sağlam rami kullandım XMP açık bir şekilde sıkıntısız çalıştı. Eski konuyuda atayım buraya

Bazen xmp ve docp sıkıntı çıkarabiliyor o yüzden denemenizi istemiştim. Ramleriniz kit halinde mi yoksa, 8-8 mi alındı

Flexy_404

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
77
İsim
Sefa

freygasm

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,900
İsim
yusuf ecer
Bu tarz bi sorunu ben de yaşadım, ramlerimi ayrı ayrı almıştım birlikte düzgün çalışmıyordu. Tek tek takınca çalışıyordu farketmesi zor bir şekilde bozuk olduğunu çözdüm deneme yanılma yöntemiyle. Servis ilgisiz davranmış olabilir veya 2bellek kit olarak alınmadığı için farklı chiplere sahip olabilir bu yüzden uyumsuz çalışıyor olabilir

Flexy_404

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
77
İsim
Sefa
Yok aga işte ayrı ayrı denediğimdede o ram hata veriyor yoksa dicem uyumsuzlar.
Bu tarz bi sorunu ben de yaşadım, ramlerimi ayrı ayrı almıştım birlikte düzgün çalışmıyordu. Tek tek takınca çalışıyordu farketmesi zor bir şekilde bozuk olduğunu çözdüm deneme yanılma yöntemiyle. Servis ilgisiz davranmış olabilir veya 2bellek kit olarak alınmadığı için farklı chiplere sahip olabilir bu yüzden uyumsuz çalışıyor olabilir

Servisin ram i alıp pc ye takıp aha açıldı demekki çalışıyor diyip geri yolladığına yemin edebilirim ama kanıtlayamam

Şuan test yapıyorum A-XMP kapalı A2 B2 slotlarında TESTMEM5 programıyla şuanlık sonuçlar(tek tek de yapacağım)

Daha 10dk da ilk hatayı verdi.

30 ve 44. dakikalar arası 2. hata

Ekler

• Screenshot_4.png
    Screenshot_4.png
    18.6 KB · Hit: 43
  • Screenshot_6.png
    Screenshot_6.png
    96.5 KB · Hit: 37
  • Screenshot_7.png
    Screenshot_7.png
    81 KB · Hit: 36