Neler Yeni

ram de mı sıkıntı yoksa başka birşeydemi

redlove

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
889
İsim
.
selamlar bir süredir bu sorunla ugrasıyorum ama bi türlü çözemedim bilgiyarda youtube da video izlerken veya oyun oynarken anıden donup pc reset atıyor ve çok sinir edici bir durum güç kaynagını degıstırdım yine yaptı ekran kartından yapıcağını sanmıyorum ramden olma ihtimalı varmıdır acaba anakart 1333 mhz destekliyor 2 slot var 2 side dolu biri 1333 mhz biri 1600 bundan dolayı olabilirmi yoksa başka birşeydenmi sizce yardımcı olursanız sevinirim

Flushixy

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,719
İsim
Ali Akpoyraz
Instagram
instagram.com/aliakpoyraz
Bilgisayarın ısınıyordur muhtemelen, işlemcin boştayken kaç derece bu değerleri yazar mısın? Ram'leri pek bilmiyorum başka bir arkadaş yanıtlasın onları

GryAsl

80+ Silver
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,422
İsim
Güray
Resetten kastı "yeniden başlatılıyor" gibi bir reset mi yoksa direkt çökmesi mi?

efesnmezz

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
764
İsim
Efe
selamlar bir süredir bu sorunla ugrasıyorum ama bi türlü çözemedim bilgiyarda youtube da video izlerken veya oyun oynarken anıden donup PC reset atıyor ve çok sinir edici bir durum güç kaynagını degıstırdım yine yaptı ekran kartından yapıcağını sanmıyorum ramden olma ihtimalı varmıdır acaba anakart 1333 mhz destekliyor 2 slot var 2 side dolu biri 1333 mhz biri 1600 bundan dolayı olabilirmi yoksa başka birşeydenmi sizce yardımcı olursanız sevinirim
ramlarin aynı olmamasından kaynaklanıyor

GryAsl

80+ Silver
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,422
İsim
Güray
Bilgisayarın ısınıyordur muhtemelen, işlemcin boştayken kaç derece bu değerleri yazar mısın? RAM'leri pek bilmiyorum başka bir arkadaş yanıtlasın onları
Ben 2*8 2666 MHz CL 18 ve 4*2 2400 MHz CL 14 RAM kullandığım için kendi tecrübelerimden yola çıkarak şunu söyleceğim: eğer direkt siyah ekran vererek donuyorsa RAMleriniz birbiri ile uyumlu çalışmıyor olabilir. Hiçbir neden yokken ne yapıyor olursan ol çıkıyorsa farklı RAM modülleri kullanmandan dolayı olabilir.

RAMlerin bütün değerini aynı yapsanız dahi sorun çıkartabiliyorlar. Çünkü bende öyle olmuştu. Emin değilim.

Kaan ÇABUK

80+ Titanium
En İyi Cevap
1
Alakası yok.
Mhz ler uymuyorsa direk en düşük Mhz'de çalışır. Orada adam CL ve Mhz değeri farklı 4 tane ram kullanmış
ramlarin aynı olmamasından kaynaklanıyor

Parçalar ısınıyor'mu?

selamlar bir süredir bu sorunla ugrasıyorum ama bi türlü çözemedim bilgiyarda youtube da video izlerken veya oyun oynarken anıden donup PC reset atıyor ve çok sinir edici bir durum güç kaynagını degıstırdım yine yaptı ekran kartından yapıcağını sanmıyorum ramden olma ihtimalı varmıdır acaba anakart 1333 mhz destekliyor 2 slot var 2 side dolu biri 1333 mhz biri 1600 bundan dolayı olabilirmi yoksa başka birşeydenmi sizce yardımcı olursanız sevinirim
Yok kardeşim ramdan dolayı yapmaz bunu. Isınmadan dolayıdır. Sıcaklıklarını kontrol et.

Bestistaken

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
264
İsim
Ferid Mammadov
sorunla ugrasıyorum ama bi türlü çözemedim bilgiyarda youtube da video izlerken veya oyun oynarken anıden donup PC reset atıyor ve çok sinir edici bir durum güç kaynagını degıstırdım yine yaptı ekran kartından yapıcağını sanmıyorum ramden olma ihtimalı varmıdır acaba anakart 1333 mhz deste
Ramlar uyumsuz ram satin alirken cl ve mhz degerlerini kontrol edin.

Kaan ÇABUK

80+ Titanium
En İyi Cevap
1
Yüksek Mhz ram alıyorsa direk öbür Ramin Mhz değerinde çalışır.
Ramlar uyumsuz RAM satin alirken cl ve mhz degerlerini kontrol edin.
Ram'de sıkıntı yok. Direk Ram diyiyor'sunuz Sıcaklık falan sormadan.

Bestistaken

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
264
İsim
Ferid Mammadov
Yüksek Mhz RAM alıyorsa direk öbür Ramin Mhz değerinde çalışır.

RAM'de sıkıntı yok. Direk RAM diyiyor'sunuz Sıcaklık falan sormadan.
Ben onu denedim ama olmadi mhz degisik olunca sistem direk kapaniyor ve ya hic acilmiyordu

Kaan ÇABUK

80+ Titanium
En İyi Cevap
1

redlove

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
889
İsim
.

Bestistaken

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
264
İsim
Ferid Mammadov
Evet PC tamamen donuyor mouse fln sonra yeniden baslatıyo
Mesaj otomatik birleştirildi:

Sıcaklıkta sorun yok normal değerler
ramin birini cikarip deneyin ayni sorun olmazsa sorun ramdan kaynakli ola bilir ama iki ramide sira sira deneyiniz.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,037,612
Üyeler
164,536
Son üye
Aury
Top Bottom