RAM fiyatlarının sonu ne olacak?

Reaksiyon skoru
5
1763968462330.webp

Arkadaşlar gördüğünüz üzere 1.5 aylık bir zaman diliminde RAM fiyatları 100-120 dolar bandından 350'lere çıkmış durumda ve duracak gibi görünmüyor. Duyumlara göre NVIDIA ve AMD de bu sıkıntıdan ötürü bütçe gaming ekran kartlarının üretimini durduracakmış.(ti ve xt olmayanlar)
Yabancı tech kanallarını da takip ediyorum onlar da bu durumu dile getirip duruyor.
Bence bu fiyatlar yakın zamanda ekran kartlarına da vuracak ve yine mining zamanlarındaki gibi piyasa aşırı şişecek. Sizlerin de görüşlerini almak isterim.

Sizce bunun sonu ne olur sizin de fikirlerinizi duymak isterim.

Sira ekran kartlarinda zaten gec olmadan ihtiyaci olan alsın bu sorunlar 2026 hazirana kadar devam görünüyor ve bu fiyatlara bile satildigini gören geri adim atmaz tarafındayım o yüzden düşüşü uzun sure tutabilirler

Yapay zekanın bellek talebi beklenmedik şekilde arttı. Bu talebe yetişemeyen bellek üreticileri de karlılığı yüksek olan kısma yöneldi. Karlılığın dengelenmesi kişisel bilgisayarların bellek ihtiyacına göre üretim ne zaman dengelenir ne kadar sürer bilemem. Çabuk olacağını sanmıyorum. Buna bence bizim için en iyi senaryo da bile bir kaç ay daha artmaya devam eder. Kötü senaryoda ise uzun süre böyle artmaya devam eder. Bu çok kötü olur. :'(

Biz oyuncular ve normal kullanıcılar için hiç iyi bir yere gitmediği kesin. 1 hafta önce DDR 5 sistem dizdim geç kalmışım ram fiyatları 2 ye katlanmış diyordum. Aynı sistemi bugün dizsem bi 2 kat daha ödeyecektim ram için.

Biz oyuncular ve normal kullanıcılar için hiç iyi bir yere gitmediği kesin. 1 hafta önce DDR 5 sistem dizdim geç kalmışım ram fiyatları 2 ye katlanmış diyordum. Aynı sistemi bugün dizsem bi 2 kat daha ödeyecektim ram için.
ben de tam 1.5 ay önce aldım benimkini. Aldığımda 59 du şimdi 76 bin olmuş.

Alıntıyı görüntüle

Arkadaşlar gördüğünüz üzere 1.5 aylık bir zaman diliminde RAM fiyatları 100-120 dolar bandından 350'lere çıkmış durumda ve duracak gibi görünmüyor. Duyumlara göre NVIDIA ve AMD de bu sıkıntıdan ötürü bütçe gaming ekran kartlarının üretimini durduracakmış.(ti ve xt olmayanlar)
Yabancı tech kanallarını da takip ediyorum onlar da bu durumu dile getirip duruyor.
Bence bu fiyatlar yakın zamanda ekran kartlarına da vuracak ve yine mining zamanlarındaki gibi piyasa aşırı şişecek. Sizlerin de görüşlerini almak isterim.

Sizce bunun sonu ne olur sizin de fikirlerinizi duymak isterim.
dün gece 16 ram alacaktım son parça o kaldı girdim baktım viper gibi bir marka 6500 tl dedim sonumuz hayır olsun kapattım telefonu uyudum

Ocak ayında, Türkiye'de fiyatları daha da artacaktır. Malum asgari ücrette artış olacak.

4K ya aldıgım ram 17k olmuş şakamı 6 ay içinde

Türkiyede ellerinde kalacak Ramler, 16K ya Ram alacak enayi varmı bilemem.

Geri