Neler Yeni

RAM frekansı ve performans?

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Gökhan özgü
Merhaba arkadaşlar,
Casper laptop kullanıyorum. Donanım:
i7 3632QM işlemci (2.2 / 3.2ghz)
GT 630m grafik 1GB (630m' lerin en düşük varyantı)
8GB RAM
Burada sorum RAM frekansı ile ilgili. Tek slot 666mhz RAM var. RAM frekansını 1333 ya da 1600 MHz yaparsam belirgin bir performans artışı sağlar mı? Ve yine çift slot kullansam bunun da ayriyeten bir farkını görür müyüm? Sistemim yeni oyunları oynatamasa da CS:go oynamayı falan seviyorum. Şu durumda en düşük ayarlarda 25-50 arası sürekli değişen FPS aralığı var bu oyun için. Bu noktada böyle bir geliştirmenin etkisi olur mu. Ayrıca laptopun genel çalışma hızını da etkiler mi?

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Gökhan özgü
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Yok mu bilgi verecek bir arkadaş? Masaüstü sistemlerde böyle sorular basit geliyor ama dizüstü olunca emin olamıyorum. Yatırım yapmadan önce sormak istedim

Yasirhan

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
11
İsim
Yasir
Merhaba arkadaşlar,
8GB RAM
Burada sorum RAM frekansı ile ilgili. Tek slot 666mhz RAM var. RAM frekansını 1333 ya da 1600 MHz yaparsam belirgin bir performans artışı sağlar mı? Ve yine çift slot kullansam bunun da ayriyeten bir farkını görür müyüm? Sistemim yeni oyunları oynatamasa da CS:go oynamayı falan seviyorum. Şu durumda en düşük ayarlarda 25-50 arası sürekli değişen FPS aralığı var bu oyun için. Bu noktada böyle bir geliştirmenin etkisi olur mu. Ayrıca laptopun genel çalışma hızını da etkiler mi?
Laptop unda kaç slot var?
Mesaj otomatik birleştirildi:

B
Merhaba arkadaşlar,
8GB RAM
Bir adet daha slotun varsa dual channel ram yapmak baya etki edicektir. ramlerle ilgili overclock bilgim çok az kusura bakma

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Gökhan özgü
Laptop unda kaç slot var?
Mesaj otomatik birleştirildi:

B

Bir adet daha slotun varsa dual channel ram yapmak baya etki edicektir. ramlerle ilgili overclock bilgim çok az kusura bakma
2 slot

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Gökhan özgü
Cevap verebilecek bir arkadaş var mı? Benzer tecrübe yaşamış.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,035,829
Üyeler
164,201
Son üye
guneypro07
Top Bottom