Neler Yeni

RAM frekansım çok düşük

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Gökhan özgü
Merhaba arkadaşlar,
Casper laptop kullanıyorum. Donanım:
i7 3632QM işlemci (2.2 / 3.2ghz)
GT 630m grafik 1GB (630m' lerin en düşük varyantı)
8GB RAM
Burada sorum RAM frekansı ile ilgili. Tek slot 666mhz RAM var. RAM frekansını 1333 ya da 1600 MHz yaparsam belirgin bir performans artışı sağlar mı? Ve yine çift slot kullansam bunun da ayriyeten bir farkını görür müyüm? Sistemim yeni oyunları oynatamasa da CS:go oynamayı falan seviyorum. Şu durumda en düşük ayarlarda 25-40 arası sürekli değişen FPS aralığı var bu oyun için. Bu noktada böyle bir geliştirmenin etkisi olur mu. Ayrıca laptopun genel çalışma hızını da etkiler mi?

En İyi Cevap
1
Laptoplarda o.c pek mümkün değil diye biliyorum ama ram mhz yi 666 dan 1600 e çıkarırsanız 10 fps farkedecektir, donamım arşivi test etmil 2133 ile 3200 mhz ram arasında 12 fps farj var yani 1000 mhz civarı arttığı zaman en az 10 fps fark oluşuyor ekran kartını değiştirmişsin gibi

Ram mhz artarsa Laptop un genel hızını etkilermi bilmem ama açılış veya bu uygulamaya bastığınız zaman pat diye açılsın istiyorsanız ssd almalısınız

Bu arada ram tipiniz ne? Ddr3 ise 1600 yapmanız için anakartın desteklemesi gerekir ddr2 ise 1066 nın üstüne çıkamazsınız

2 slot yani 2x4gb ram tek 8gb kullanmaktan daha iyidir 2 slot kullanın.

Yalnız o.c desteği varsa yapabilirsinşz dediğim gibi Laptoplarda o.c çok yaygın değil galiba işlemci hızı artıyor ama mesela ekran kartına o.c yapılmaz laptop ta diyorlar falan.

Top Bottom