Neler Yeni

Ram frekansı'mda hata var 2400 mhz de çalışıyoe 2666 olmuyor

Dahası  
Reaksiyon skoru
11
İsim
Cam korkmaz
Bunu söylemenin nedenini merak ettim. Anakart 2666Mhz destekliyor işlemcinin ne desteklediği önemli değil. R9 5950X bile 3200Mhz destekliyor.
Mesaj otomatik birleştirildi:

R9 5950X'de 3200Mhz destekliyor piyasadaki en güçlü işlemci. O zaman nasıl 5000Mhz'lere çıkılıyor?
Ben 7700K ile - 2400Mhz destekliyor- 3866Mhz'de kullanıyorum.
Bunun şaka olduğunu umuyorum.

Furkan²

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,444
İsim
Furkan
İlgilendiği Kategoriler
Kur'an_ı Kerim - Satranç - Piano - Tenis - Anime/Manga - Klasik Müzik - Felsefe - Krunker
Allah kurtarsın hocam. Doğru şeyler yazmıyorsan yazmaman en iyisi ozmn.
O zaman burasının forum olmasının anlamı kalmaz. Ben biliyorumdum Fpu/cache'nin o.c işlerini iyi bildiğini o yüzden soru sordum ve böyle düşünmemin ardındaki sebebin örneğini verdim. Ben şöyle sanıyordun anakart 2666 mhz destekliyor o zaman işlemci 2400 desteklesede 2666 yapabilir ama chipset buna izin vermiyormuş ben bunu bilmiyordum. Benim anakartta 4266'ya kadar izin veriyor işlemci desteğine baktığımda 2400 yazıyor. Ben H serisinde Z'deki gibi sanıyordum değilmiş. O da bana cevabını verdi buraya kadar bi sıkıntı yok zaten. Bende onun cevabından sonra hayır yanlışsın da demedim aksine teşekkür edecektim ona bile fırsat olmadı. Sonra yukarıdaki diğer şahıs bana gereksiz laf yaptı. Arkadaş ben sorumu sormuşum cevabımı almışım ardından bir şey yazıp iddaa etmemişim bu neyin agresifliği?
Burada boşuna bilgi alışverişi yapmıyoruz sonuçta benim de bildiğim bir şey var biz de yardım etmeye çalışıyoruz yanlış olursak yukarıdaki gibi moderatör düzeltir doğrusunu öğrenir yolumuza bakarız ama çirkinleşme gerek yok.

Bunun şaka olduğunu umuyorum.
Ne demek istediğini anlamadım, neye güldüğünü de anlamadım detaylı açıklarmısın?

Dahası  
Reaksiyon skoru
11
İsim
Cam korkmaz
i3 9100f max 2400 destekliyor
Bu arkadaş kzgın atıp saçma sapan konuşmana
O zaman burasının forum olmasının anlamı kalmaz. Ben biliyorumdum Fpu/cache'nin o.c işlerini iyi bildiğini o yüzden soru sordum ve böyle düşünmemin ardındaki sebebin örneğini verdim. Ben şöyle sanıyordun anakart 2666 mhz destekliyor o zaman işlemci 2400 desteklesede 2666 yapabilir ama chipset buna izin vermiyormuş ben bunu bilmiyordum. Benim anakartta 4266'ya kadar izin veriyor işlemci desteğine baktığımda 2400 yazıyor. Ben H serisinde Z'deki gibi sanıyordum değilmiş. O da bana cevabını verdi buraya kadar bi sıkıntı yok zaten. Bende onun cevabından sonra hayır yanlışsın da demedim aksine teşekkür edecektim ona bile fırsat olmadı. Sonra yukarıdaki diğer şahıs bana gereksiz laf yaptı. Arkadaş ben sorumu sormuşum cevabımı almışım ardından bir şey yazıp iddaa etmemişim bu neyin agresifliği?
Burada boşuna bilgi alışverişi yapmıyoruz sonuçta benim de bildiğim bir şey var biz de yardım etmeye çalışıyoruz yanlış olursak yukarıdaki gibi moderatör düzeltir doğrusunu öğrenir yolumuza bakarız ama çirkinleşme gerek yok.

Ne demek istediğini anlamadım, neye güldüğünü de anlamadım detaylı açıklarmısın?

Furkan²

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,444
İsim
Furkan
İlgilendiği Kategoriler
Kur'an_ı Kerim - Satranç - Piano - Tenis - Anime/Manga - Klasik Müzik - Felsefe - Krunker

BurakBrllr

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Bunu söylemenin nedenini merak ettim. Anakart 2666Mhz destekliyor işlemcinin ne desteklediği önemli değil. R9 5950X bile 3200Mhz destekliyor.

R9 5950X'de 3200Mhz destekliyor piyasadaki en güçlü işlemci. O zaman nasıl 5000Mhz'lere çıkılıyor?
Ben 7700K ile - 2400Mhz destekliyor- 3866Mhz'de kullanıyorum.

Hala bilmediğim için sordum diyorsun. Şu mesajında bile iddia ediyorsun ve senin yanlış cevabına karşı doğru cevap verenlere kızgın atıyorsun. Madem amacın bilmediğin bir konuda doğruyu öğrenmek o zaman bunun doğrusu nedir diye düzgün şekilde sorarsın. Önüne gelene kızgın atmakla yanlış bilgiye doğru aramazsın.
Öyle bir yazıyorsun ki mesajlarını sanki ben sana küfür etmişim gibi davranıyorsun. Bu kadar mağdur edebiyatı yapma yazdığın yanlış cevaplar ve doğru cevaplara atmış olduğun kızgınlar ortada.

Furkan²

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,444
İsim
Furkan
İlgilendiği Kategoriler
Bunun için mi bana 'saçma sapan' dedin? Bu bilgi yanlış demek yerine böyle cümle kullanman doğru mu sence?
Benim burda ifade etmek istediğim şey şuydu İşlemci' nin ram tipi 3200Mhz olsa da üstüne çıkılabildiğiydi. Bunda zaten yanlış bilgi yok. Benim yanlış bildiğim kısım bunun intel de sadece Z serisinde olduğunu bilmemek, H serisinde olduğunu da düşünmemdi. Aşağıda da bak R9 5950X Memory Type 3200Mhz işaretledim. Anakarta bunun üstüne çıkılıyor burda nerede saçma sapanlık? Bu da yanlışsa söyle onu da öğreneyim.
IMG_20210926_004313.jpg

Dahası  
Reaksiyon skoru
11
İsim
Cam korkmaz
Bunun için mi bana 'saçma sapan' dedin? Bu bilgi yanlış demek yerine böyle cümle kullanman doğru mu sence?
Benim burda ifade etmek istediğim şey şuydu İşlemci' nin ram tipi 3200Mhz olsa da üstüne çıkılabildiğiydi. Bunda zaten yanlış bilgi yok. Benim yanlış bildiğim kısım bunun intel de sadece Z serisinde olduğunu bilmemek, H serisinde olduğunu da düşünmemdi. Aşağıda da bak R9 5950X Memory Type 3200Mhz işaretledim. Anakarta bunun üstüne çıkılıyor burda nerede saçma sapanlık? Bu da yanlışsa söyle onu da öğreneyim. Alıntıyı görüntüle
Anakartın ne kadar desteklediği nasıl önemli değil bu saçma sapan bir cümle.

Furkan²

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,444
İsim
Furkan
İlgilendiği Kategoriler
En yukarıda attığım kızgın ifade ise haklı olduğum içindi 9100F 2400Mhz memory type olsa da anakartı Z serisi olsaydı 3000 görürdü. Yani bunun işlemci ile tamamen alakası yok kanıt olarak da foto bırakıyorum i3 9100f + 3200mhz ram.
Screenshot_2021-09-26-00-53-35-101_com.google.android.youtube.jpg

Anakartın ne kadar desteklediği nasıl önemli değil bu saçma sapan bir cümle.
Sen yazdıklarımı anlamıyorsun. Söylediklerimin zıttını söylüyorsun. Ben 'anakartın ne kadar desteklediğinin önemi yok' demedim. Seni de yoksaydım h.o.

Arda22

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
13,965
İsim
Arda
İlgilendiği Kategoriler
Hazır Sistem Konularına etiketlerseniz sevinirim :)
Steam
Lionn!
Discord
Mostafa Mohamed 9932
En yukarıda attığım kızgın ifade ise haklı olduğum içindi 9100F 2400Mhz memory type olsa da anakartı Z serisi olsaydı 3000 görürdü. Yani bunun işlemci ile tamamen alakası yok kanıt olarak da foto bırakıyorum i3 9100f + 3200mhz ram.Alıntıyı görüntüle

Sen yazdıklarımı anlamıyorsun. Söylediklerimin zıttını söylüyorsun. Ben 'anakartın ne kadar desteklediğinin önemi yok' demedim. Seni de yoksaydım h.o.
Aynısını sizde uyguladım artık daha az yanlış bilgilendirme göreceğim teşekkürler

2021-09-26 (2).png

Dahası  
Reaksiyon skoru
11
İsim
Cam korkmaz
En yukarıda attığım kızgın ifade ise haklı olduğum içindi 9100F 2400Mhz memory type olsa da anakartı Z serisi olsaydı 3000 görürdü. Yani bunun işlemci ile tamamen alakası yok kanıt olarak da foto bırakıyorum i3 9100f + 3200mhz ram.
Beni engelleyince yararlı olduğumu anladım teşekkürler

lorddraq

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
96
İsim
muhammed erkenez
Şimdi Intel'de Z serisi anakart dışında XMP profilleri seçilmiyor mu?
Evet Intel'in sitesinden baktım harbiden Z ve K (X,H,HQ) bu seriler dışında göremedim.
Kendinecevabisyen

Son düzenleme:
Top Bottom