CPU boost açıp kapatıyor. O açık olunca işlemcin saçma sapan voltajlarla yüksek frekanslara ulaştırıyor kendini. Frekans/voltaj ayarını kendin yapmanı öneririm ama direk onu açık da bırakabilirsin. Daha sıcak çalışır işlemci sadece kendin ayar yapmana göreOradaki cpu kısmı ne işe yarıyor peki?Alıntıyı görüntüle
Açık olmasımı daha iyi kapalı olmasımı? İşlemcim zaten 3.8ghz ama 4.10 4.20ghz de çalışıyorCPU boost açıp kapatıyor. O açık olunca işlemcin saçma sapan voltajlarla yüksek frekanslara ulaştırıyor kendini. Frekans/voltaj ayarını kendin yapmanı öneririm ama direk onu açık da bırakabilirsin. Daha sıcak çalışır işlemci sadece kendin ayar yapmana göre
Ben olsam onu kapatırdım. Sonra 4.4 GHz sabitlerdim. Voltajı ilk 1.3 den başlatırdım yavaş yavaş düşerdim 1.3 den en stabil limite kadar. Diyelim 1.19 V ya kadar düştüm ama stabil değil. En son 1.20V de stabildi. 4.4 GHz 1.20v diye kullanırdım bu şekilde hem daha az ısınmış olur işlemcim hem de daha yüksek frekans da çalışmış olurAçık olmasımı daha iyi kapalı olmasımı? İşlemcim zaten 3.8ghz ama 4.10 4.20ghz de çalışıyor
kapalı zatenBen olsam onu kapatırdım. Sonra 4.4 GHz sabitlerdim. Voltajı ilk 1.3 den başlatırdım yavaş yavaş düşerdim 1.3 den en stabil limite kadar. Diyelim 1.19 V ya kadar düştüm ama stabil değil. En son 1.20V de stabildi. 4.4 GHz 1.20v diye kullanırdım
aç gardas stabil çalısıyor merak etmeAçık olmasımı daha iyi kapalı olmasımı? İşlemcim zaten 3.8ghz ama 4.10 4.20ghz de çalışıyor
msı core boost baya stabil hacım ısısı kendi yapacağından çok daha iyi oluyor denediğimden diyorum yanlış anlamaBen olsam onu kapatırdım. Sonra 4.4 GHz sabitlerdim. Voltajı ilk 1.3 den başlatırdım yavaş yavaş düşerdim 1.3 den en stabil limite kadar. Diyelim 1.19 V ya kadar düştüm ama stabil değil. En son 1.20V de stabildi. 4.4 GHz 1.20v diye kullanırdım bu şekilde hem daha az ısınmış olur işlemcim hem de daha yüksek frekans da çalışmış olur
yapsanda sorun olmaz tekrar söylüyorumbu arada stok soğutucu var o yüzden yapmıyorum
Bende eskiden gigabyte anakart vardı 4.2 GHz için 1.4V veriyordu ve saçma sapan ısınıyordu işlemci. Şimdi MSI anakarta geçtim ama anakartı aldığım günden beri 1 kere otomatik boostu açmadım. Her türlü az veya çok gerektiğinden fazla voltaj veriyor bende manuel yaptım bu yüzdenmsı core boost baya stabil hacım ısısı kendi yapacağından çok daha iyi oluyor denediğimden diyorum yanlış anlama
Mesaj otomatik birleştirildi:
yapsanda sorun olmaz tekrar söylüyorum
ortağım belki haklı olabilirsin ama bende hiç sorun olmadı o yüzden dedimBende eskiden gigabyte anakart vardı 4.2 GHz için 1.4V veriyordu ve saçma sapan ısınıyordu işlemci. Şimdi MSI anakarta geçtim ama anakartı aldığım günden beri 1 kere otomatik boostu açmadım. Her türlü az veya çok gerektiğinden fazla voltaj veriyor bende manuel yaptım bu yüzden