Neler Yeni

Ram İşlemci Seçermi?

efetoy

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
98
İsim
EmirEfe
arkadaşlar 2.konumu açıyorum fakat bunu gördükten sonra tekrardan sorayım dedim bazı arkadaşalr seçmez demişti bunu alsam intel işlemcide çalışırmı?
resim_2021-03-05_024351.png

reptile

80+
RAM, CPU secmez. Daha cok anakart ile uyumsuzluk sorunu cikarir. Bu yüzden RAM alirken anakartin QVL (kalifiye tedarikçi listesi) listesine bakarak almak gerekiyor. Tabii bu listede bulunmayan belleklerin uyumsuz olacagi anlamina gelmiyor. QVL listesinde bulunan bellekleri alirsaniz uyumsuzluk sorununu en aza indirgemis olursunuz.

efetoy

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
98
İsim
EmirEfe
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
RAM, CPU secmez. Daha cok anakart ile uyumsuzluk sorunu cikarir. Bu yüzden RAM alirken anakartin QVL (kalifiye tedarikçi listesi) listesine bakarak almak gerekiyor. Tabii bu listede bulunmayan belleklerin uyumsuz olacagi anlamina gelmiyor. QVL listesinde bulunan bellekleri alirsaniz uyumsuzluk sorununu en aza indirgemis olursunuz.
peki bunun listesini nerden bulabilirim

AjeosSi

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
İNTEL İŞLEMCİLER, bildiğim kadarıyla atıyorum 2133 mhz destekli ramler, 2933 mhz destekli ramlar olabiliyor diye biliyorum yanlışım varsa bilen bir arkadaş düzeltebilir.

efetoy

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
98
İsim
EmirEfe
  • Konu Sahibi Konu Sahibi

AjeosSi

80+ Bronze
En İyi Cevap
1

reptile

80+
Dedigim gibi, orada bulunmamasi uyumsuz olacagi anlamina gelmiyor. Genelde sorun cikmaz, fakat cok az da olsa uyumsuzluk sorunu cikmasi mümkün.

efetoy

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
98
İsim
EmirEfe
Dedigim gibi, orada bulunmamasi uyumsuz olacagi anlamina gelmiyor. Genelde sorun cikmaz, fakat cok az da olsa uyumsuzluk sorunu cikmasi mümkün.
ne gibi bi sorun çıkabilir?

sami şahin

80+ Silver
En İyi Cevap
2
Ddr4 anakartta çalışmaz

Top Bottom