İşlemci neArkadaşlar laptopa ram alacağım. Asus Tuf A15. Makinenin üzerindeki stickerde 4800 yazıyor. CPUzde 5600 yazıyor. Hangisi doğru? Ben hangi rami almalıyım? Bir de markası Samsung galiba direkt samsung mu alayım?Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle
Görselde 5600MHZ olarak gözüküyor...Arkadaşlar laptopa 8 gb ram alacağım. Asus Tuf A15. Makinenin üzerindeki stickerde 4800 yazıyor. CPUzde 5600 yazıyor. Hangisi doğru? Ben hangi rami almalıyım? Bir de markası Samsung galiba direkt samsung mu alayım?Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle
Hmm...Alıntıyı görüntüle
Böyle gözükmekte. 4800 MT yazıyor sanırım 4800.
RAM'ler 5600 MHz ama 7735Hs maksimum 4800 MHz destekliyor overclock yapmadan. Ondan ötürü kısılmış. Sorun olmaması için aynı RAM'den bir tane daha almanız en iyisi:Alıntıyı görüntüle
Böyle gözükmekte. 4800 MT yazıyor sanırım 4800.
Ryzen 7 7735hs ddr5 ram de max 4800mhz destekliyor görev yöneticisinden belli oldu zaten. İçine 5600mhzlik ram takmışlar ilginç geldi. Ramin cl ve voltaj değerlerinide öğrenebilir misinRyzen 7 7735hs
Ha anladım şimdi. Sağolasın.RAM'ler 5600 MHz ama 7735Hs maksimum 4800 MHz destekliyor overclock yapmadan. Ondan ötürü kısılmış. Sorun olmaması için aynı RAM'den bir tane daha almanız en iyisi:
CLsine nerden bakıcam?Ryzen 7 7735hs ddr5 ram de max 4800mhz destekliyor görev yöneticisinden belli oldu zaten. İçine 5600mhzlik ram takmışlar ilginç geldi. Ramin cl ve voltaj değerlerinide öğrenebilir misin
8+8 bana yeter diyorsan aynısından alabilirsin. Yetmez diyorsan cl mhz ve voltaj değerleri aynı olan marka farketmeksizin 16gb ram de alabilirsin tercih seninHa anladım şimdi. Sağolasın.
CLsine nerden bakıcam?
Aida64den de baktım harbiden 5600 mhz ram koymuşlar. 1.1vmişAlıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle
Sanırım CL40mış.
Yeter 8 ya. Ağır işler yapan biri değilim. Sağolasın.8+8 bana yeter diyorsan aynısından alabilirsin. Yetmez diyorsan cl mhz ve voltaj değerleri aynı olan marka farketmeksizin 16gb ram de alabilirsin tercih senin
Aynısından al o zaman sıkıntısız kullanırsın hayırlı olsunYeter 8 ya. Ağır işler yapan biri değilim. Sağolasın.