Ram Kaynaklı Kernel Power 41 (63)

techNO11

80+
Reaksiyon skoru
0
Merhaba, bundan yaklaşık 2 ay önce sıfır anakart ve işlemci aldım ve eski sistemdeki psu ve ramleri bu anakarta aktardım. Eski anakartımda 2 farklı marka (Corsair Vengance ve Gskill Ripjaws) ikisi de cl16 ve 3200 mhz ramler kullanıyordum. Herhangi bir hataya sebep olmuyordu. Yeni anakarta geçtiğimde ise bu iki ram sürekli uyumsuzluk sorunu çıkarmaya başladı. Ramlerden birisini sökünce sorun çözülüyor ama ramleri bir arada kullanınca sorun tekrar oluyor. Eski anakartım Asus Prime H310MF-R2.0 yeni anakartım ise MSI A520M-A Pro. İşlemcim Ryzen 5 5500. Bios'um güncel. Psu'da bir sıkıntı yok. Yardımcı olursanız sevinirim. Teşekkürler şimdiden.

Merhaba, bundan yaklaşık 2 ay önce sıfır anakart ve işlemci aldım ve eski sistemdeki psu ve ramleri bu anakarta aktardım. Eski anakartımda 2 farklı marka (Corsair Vengance ve Gskill Ripjaws) ikisi de cl16 ve 3200 mhz ramler kullanıyordum. Herhangi bir hataya sebep olmuyordu. Yeni anakarta geçtiğimde ise bu iki ram sürekli uyumsuzluk sorunu çıkarmaya başladı. Ramlerden birisini sökünce sorun çözülüyor ama ramleri bir arada kullanınca sorun tekrar oluyor. Eski anakartım Asus Prime H310MF-R2.0 yeni anakartım ise MSI A520M-A Pro. İşlemcim Ryzen 5 5500. Bios'um güncel. Psu'da bir sıkıntı yok. Yardımcı olursanız sevinirim. Teşekkürler şimdiden.
Psudan olmadığına nasıl emin oldun

BIOS'a gir ve A-XMP veya D.O.C.P profilini kapat. RAM'leri 3200 MHz yerine manuel olarak 2933 MHz veya 3000 MHz hızına sabitle. Bu hızlarda tolerans artacağı için sistemin stabil çalışma ihtimali çok yüksektir.

Benim önerim başın ağrımasın istiyorsan, elindeki RAM'lerden birini sat ve diğerinin birebir aynısından bir tane daha al. Ryzen sistemlerde performans ve stabilite için Dual Kit RAM kullanmak her zaman daha iyidir.

expo açıksa kapatın ramlerin voltaj değerleri uyuşmuyor olabilir

manuel olarak ayarlamak gerekiyor
voltaj 1.35
3000mhz e vs ayarla

Psudan olmadığına nasıl emin oldun
PSU kaynaklı değil.
Ryzen işlemciler özellikle 5000 serisi, timing konusunda Intel'in eski nesillerine göre çok daha seçicidir.
RAM'lerinin dış etiketinde ikisi de CL16 ve 3200 MHz yazsa da, içindeki bellek çipleri ve alt gecikme değerleri
birbirinden farklıdır. Eski anakartı bunları bir şekilde yönetebiliyordu, ancak MSI A520 ve Ryzen 5 5500 ikilisi, bu iki farklı RAM'i Dual Channel modunda senkronize etmekte zorlanıyor ve sistem kararsızlaşıp çöküyor.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

expo açıksa kapatın ramlerin voltaj değerleri uyuşmuyor olabilir

manuel olarak ayarlamak gerekiyor
voltaj 1.35
3000mhz e vs ayarla
Bu arkadaşın da dediği gibi, 3200 MHz'de ısrarcıysan, DRAM Voltage değerini manuel olarak 1.36V veya 1.37V yapmayı dene.

PSU kaynaklı değil.
Ryzen işlemciler özellikle 5000 serisi, timing konusunda Intel'in eski nesillerine göre çok daha seçicidir.
RAM'lerinin dış etiketinde ikisi de CL16 ve 3200 MHz yazsa da, içindeki bellek çipleri ve alt gecikme değerleri
birbirinden farklıdır. Eski anakartı bunları bir şekilde yönetebiliyordu, ancak MSI A520 ve Ryzen 5 5500 ikilisi, bu iki farklı RAM'i Dual Channel modunda senkronize etmekte zorlanıyor ve sistem kararsızlaşıp çöküyor.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Bu arkadaşın da dediği gibi, 3200 MHz'de ısrarcıysan, DRAM Voltage değerini manuel olarak 1.36V veya 1.37V yapmayı dene.
alt gecikme değerlerine bakmıştım birisi 16-18-18-38, diğeri 16-18-18-36.
3200 MHz'de ısrarcıysan, DRAM Voltage değerini manuel olarak 1.36V veya 1.37V yapmayı dene.
yok 3200mhz'de ısrarcı değilim zaten önceden de pek 3200'de kullanmadım ramleri. sorun çözülsün yeter şu anlık

Son düzenleme:
Geri