Ram markaları farklı olsa sorun olurmu?

Ceshme

80+
Reaksiyon skoru
2
Merhabalar

1. sorum: pc upgrade yaparken aynı 3000mhz ve Cl değeri aynı olan ama marka farklı olursa bir sorun yaratırmı?
2. sorum: Aynı değerlere sahip biri 8gb diğeri 16 gb ram aynı anda kullanabilrmiyim?

Teşekkürler

• Beğen
Reaksiyonlar: Jaws
Sorun yaşamassın

1 sorunuzun cevabı olur kullanırsınız ama sağlıklı olmaz. Aynı marka hatta aynı model olması öenmlidir.
2. soruya gelirsek O da olur kullanırsınız ama aynı kapasitede Ram kullanılması her zaman tavsiye edilir.

Bence alma iki farklı marka ramı boot edemeyebilir ama kesin boot etmez demiyorum.
%50

1- Büyük ihtimalle sorun çıkmayacaktır.
2- Aynı şekilde büyük ihtimalle kullanırsın.
Büyük ihtimalle diyorum çünkü ram üreticilerinin bu konu hakkında bir garantisi yok. Aynı değerlere sahip olup da farklı markalar tarafından üretilen ramlerin uyuşmazlık yaşadığını görmüştüm, ama tabi ki çok nadir.

Merhabalar

1. sorum: pc upgrade yaparken aynı 3000mhz ve Cl değeri aynı olan ama marka farklı olursa bir sorun yaratırmı?
2. sorum: Aynı değerlere sahip biri 8gb diğeri 16 gb RAM aynı anda kullanabilrmiyim?

Teşekkürler
Uyar muhtemel bazen daha sonradan aynı marka aynı model alsan bile sorun oluyor. En iyi olan kit almak.

Aynı mhz ve aynı cl değeri ile sorun yaşamadan kullanabilirsin

İlk soru için konuşacak olursak sıkıntı olmaz ancak aynı marka olması her zaman tavsiye edilir.
İkinci soru için anakartın kapasiteyi kaldırabiliyorsa sıkıntı olmaz.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,205,194
Üyeler
192,640
Son üye
kante
Geri