Neler Yeni

Çözüldü✓ RAM MHz ARTTIRINCA MAVİ EKRAN VERME SORUNU

Dahası  
Reaksiyon skoru
18
İsim
Muhammed Altaş
Proife 2 yapıp dene.
Mesaj otomatik birleştirildi:

RAM marka model?
Profile 2 yok tek seçenek profile 1 var
"Corsair Vengeance RGB RS 16 GB (2x8) 3600 MHz DDR4 CL18"

İlk dediğim nedenden değil 5500 ise. Muhtemelen arızalı, xmp açıp googlea ram testi yazıp yaparsanız daha iyi anlarsınız. Yine mavi ekran yerseniz bilin ki sorun ramlerde.
Yarın ilk iş olarak deneyeceğim inşallah negatif sonuç çıkmaz

HacıSOFU

80+ Titanium
Dahası  
Reaksiyon skoru
10,351
İsim
Hacı
Profile 2 yok tek seçenek profile 1 var
"Corsair Vengeance RGB RS 16 GB (2x8) 3600 MHz DDR4 CL18"

Yarın ilk iş olarak deneyeceğim inşallah negatif sonuç çıkmaz
RAM sahte olmasın, nereden Aldın?

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,868
İsim
Emre Zengin
Gigabyte A520M K

Zaten öyle yapmıştım ve 3600 oldu ama sorun şu ki 3600 de mavi ekran hatası aldım tekrar xmp yi kapatınca 2133 de çalışıyor
Tweaker sekmesine gir BIOS'tan. RAM Frekansı olacak orada XMP açıkken onu 35.33 yap bakalım.

HacıSOFU

80+ Titanium
Dahası  
Reaksiyon skoru
10,351
İsim
Hacı
Dahası  
Reaksiyon skoru
18
İsim
Muhammed Altaş
Tweaker sekmesine gir BIOS'tan. RAM Frekansı olacak orada XMP açıkken onu 35.33 yap bakalım.
Deneyip sonucu yazarım

BIOS güncel mi?
Maalesef sistem yeni zaten daha bios update edemedim çünkü yaşadığım yerde elektrik çalışmaları oluyor yer yer 10 dk bir gidip geliyor tam bios update yaptığım anda elektrik gitmesinden korkuyorum elektrik durumu sakinlenince update yapmayı düşünüyorum biosun guncell olmamasından dolayı da sorun olabileceğini düşündüm ama malum çaresizce elektrik çalışmalarını bekliyorum yarın elektrik kesintisi olmazsa onu da aradan çıkaracam çok sıkıntı çıkarıyor güncel olmadığından secure bootu da açmıyor sanırım

Son düzenleme:

HacıSOFU

80+ Titanium
Dahası  
Reaksiyon skoru
10,351
İsim
Hacı
Deneyip sonucu yazarım

Maalesef sistem yeni zaten daha bios update edemedim çünkü yaşadığım yerde elektrik çalışmaları oluyor yer yer 10 dk bir gidip geliyor tam bios update yaptığım anda elektrik gitmesinden korkuyorum elektrik durumu sakinlenince update yapmayı düşünüyorum biosun guncell olmamasından dolayı da sorun olabileceğini düşündüm ama malum çaresizce elektrik çalışmalarını bekliyorum yarın elektrik kesintisi olmazsa onu da aradan çıkaracam çok sıkıntı çıkarıyor güncel olmadığından secure bootu da açmıyor sanırım
BIOS güncel değilse update şart.
Şimdiki sürümde stabil olmama ihtimali de var

Dahası  
Reaksiyon skoru
18
İsim
Muhammed Altaş
Önce ve sonra şeklinde deneme yaparım zaten bios şart ama biosa aşina olmadığım için beni biraz korkutuyor yine de baya bir video izlerim çıkabilecek sorunlara karşı ön hazırlık olur ne yapacağımı bilirim en azından
Konu Hakkında Yardımcı Olan Herkese Teşekkür Ediyorum
Sorunum çözülmezse Teknik desteklerinizi tekrardan bekliyorum Zaten sonucu yazarım buraya en azından benimle aynı sorunu yaşayan varsa bilgilenmis olur

oğuzhan18

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,614
İsim
oğuzhan ege
bende yeni parçalar değiştirdim ekran kartı hariç komple aldığım ramler 7000 mhz 7000 mhz çekince hata veriyordu son sürüm bios uptade yaptım sorunsuz 7000 mhz çalıştı bios güncel mi ?

Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Bahtiyar
anakartın desteklediğinden daha fazla mhz vermişsindir

Dahası  
Reaksiyon skoru
18
İsim
Muhammed Altaş
bende yeni parçalar değiştirdim ekran kartı hariç komple aldığım ramler 7000 mhz 7000 mhz çekince hata veriyordu son sürüm bios uptade yaptım sorunsuz 7000 mhz çalıştı bios güncel mi ?
Demek ondanmış hayır güncelleme fırsatı bulamadım bugün güncellemeyi düşünüyorum

anakartın desteklediğinden daha fazla mhz vermişsindir
Özelliklerinden daha yüksek ram alacak değilim üstte de belirttiğim gibi 5600(oc) MHz kadar destekliyor

Dahası  
Reaksiyon skoru
18
İsim
Muhammed Altaş
biosu güncelleyip tekrar denedim xmp profile 1 seçtim ve kaydedip çıktım ve yeniden başladı başlar başlamaz yine mavi ekran verip kendi kendine yeniden başladı ve açıldı bende ram testi için youtube de bilgi edinirken yine mavi ekran verdi bende mecburen xmp kapatıp 2133 e alınca yeniden başlattım ve sorunsuz çalıştı şimdi

Emmree arkadaşın dediğini deneyecem​

IMG_20240105_154935.jpg
IMG_20240105_155125.jpg
IMG_20240105_155324.jpg

biosu güncelleyip tekrar denedim xmp profile 1 seçtim ve kaydedip çıktım ve yeniden başladı başlar başlamaz yine mavi ekran verip kendi kendine yeniden başladı ve açıldı bende ram testi için youtube de bilgi edinirken yine mavi ekran verdi bende mecburen xmp kapatıp 2133 e alınca yeniden başlattım ve sorunsuz çalıştı şimdi

IMG_20240105_154935.jpg
IMG_20240105_155125.jpg
IMG_20240105_155324.jpg
Xmp açmadan doğru yaptığımı varsayıyorum ama rampar yinede 2133 de çalışmaya devam etti

IMG_20240105_154935.jpg
IMG_20240105_155125.jpg
IMG_20240105_155324.jpg

Xmp açmadan doğru yaptığımı varsayıyorum ama rampar yinede 2133 de çalışmaya devam etti
Pardon tmm oldu kaydetmemiş terkrar ayarladım

IMG_20240105_155905.jpg
oldu bu sefer ve başta mavi ekran vermedi ve 5 dk dır rdr deyim çökme fln olmadı sanırım oldu gibi

Son düzenleme:

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,868
İsim
Emre Zengin

Alıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüle

Pardon tmm oldu kaydetmemiş terkrar ayarladım

Alıntıyı görüntüleoldu bu sefer ve başta mavi ekran vermedi ve 5 dk dır rdr deyim çökme fln olmadı sanırım oldu gibi
XMP açıp 35.33 yap.

Top Bottom