Neler Yeni

Ram Overclok Sorunu

Sodekz

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
16
İsim
Tolga Kılıç
Arkadaşlar merhaba. Sabah bu konu hakkında konu açmıştım dakat yeterli düzeyde açıklama yapmamışım. Konuya gelecek olursak
itopyadan yeni bir bilgisayar aldım ve dün elime ulaştı.

Anakart Asus Prime A320M-F + Ekran kartı Gigabyte 1650 Super 4GB + İşlemci AMD Ryzen 3 1200 + 8GB GSKILL Ram + PSU 500 WATT

Dün bilgisayarı açtım sorunsuz bir şekilde açılıp beni bios ayarlarına götürdü ve ramin frekansını yükseltip profile 1 yaptım. Kaydedip çıktım ve kapandı bilgisayar. O saatten sonra kasa bazen açılıyor, fakat görüntü gelmiyor. Kapatıp açmaya çalıştığımda ise açılmıyor. Sorun sizce neyden kaynaklı olabilir ? Yardımcı olun dostlar. Cevaplayan herkese teşkkür ederim.

NOT: Anakartı bozmuş olabilir miyim ?

Emirhandkee

80+ Titanium
En İyi Cevap
45
Sorunlu bir XMP dir.
Öncelikle anakartın üzerinde ki BIOS pilini çıkarın 5-10 dk bekleyin sonra tekrar takın.
BIOS ayarlarını sıfırlamış olacaksın. Sonra BIOS'un güncel sürümünü yükleyin. XMP yi tekrar açıp deneyin.

Sodekz

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
16
İsim
Tolga Kılıç
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Sorunlu bir XMP dir.
Öncelikle anakartın üzerinde ki BIOS pilini çıkarın 5-10 dk bekleyin sonra tekrar takın.
BIOS ayarlarını sıfırlamış olacaksın. Sonra BIOS'un güncel sürümünü yükleyin. XMP yi tekrar açıp deneyin.
Pili çıkardım dediğiniz gibi bekledim fakat değişen bir şey olmadı. Görüntü gelmiyor monitöre. Uzun süre açmadığım zaman açılıyor ama görüntü yine gelmiyor. Kapatıp açtığımda ise bu sefer hiç açılmıyor.

Emirhandkee

80+ Titanium
En İyi Cevap
45
Pili çıkardım dediğiniz gibi bekledim fakat değişen bir şey olmadı. Görüntü gelmiyor monitöre. Uzun süre açmadığım zaman açılıyor ama görüntü yine gelmiyor. Kapatıp açtığımda ise bu sefer hiç açılmıyor.
Bilemedim sorunu.
Görüntü kablosunu kontrol edin olmaz ise İtopya müşteri hizmetleri ile görüşün o zaman.

NBatuhan

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
70
İsim
NBatuhan
RAM slotunu değiştirin belki faydası olur

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular