Bilgisayarımın RAM'ini yükseltmek istiyorum fakat şu E die, B die meseleleri kafamı karıştırdı. Malum B die RAM bulmak o kadar kolay değil, hele hele 1000-2000 TL bandında olan 2x8 ya da 1x16 RAM'lerde olabileceğini de hiç sanmıyorum, o yüzden Micron E die çipe sahip bir RAM almak istiyorum ama ürün elime geçmeden onun E die çipe sahip olduğunu anlamamın ya da tahmin etmemin bir yolu var mıdır?
Bir de ben 2x8 Kingston Fury ve 2x8 Kingston HyperX RAM'ler satın almıştım fakat her ikisi de kit olmasına rağmen hepsi birbirinden farklı çiplere sahipti, bu nasıl oluyor? Marka ve modelleri aynı, CL değerleri aynı, GB'leri de aynı. Fury'nin tekinde Micron çıkmıştı diğerinde de Hynix diye bir şey çıktı, aynı şekilde HyperX RAM'lerde de bu durumla karşılaştım.
Bir de ben 2x8 Kingston Fury ve 2x8 Kingston HyperX RAM'ler satın almıştım fakat her ikisi de kit olmasına rağmen hepsi birbirinden farklı çiplere sahipti, bu nasıl oluyor? Marka ve modelleri aynı, CL değerleri aynı, GB'leri de aynı. Fury'nin tekinde Micron çıkmıştı diğerinde de Hynix diye bir şey çıktı, aynı şekilde HyperX RAM'lerde de bu durumla karşılaştım.