Ram ve İşlemci Overclock Hk.

asus>msi

80+
Reaksiyon skoru
22
Herkese Merhaba,
xlr8 pny 2x16gb 3600hmz ramlere sahibim. asus tuf gaming x570 plus wifi anakart, r9 5900x cpu ve 3070ti gpu sistemin diğer ekipmanları. cpu ve ramlarden daha fazla performans almak için oc yapmak istiyorum bunun için asus DIP 5 VE AI SUITE 3 programları var fakat bunların nasıl kullanıldığını bilmiyorum. Aynı zamanda cpu ve ram için ryzen master programı ya da ctr 2 den yapılabiliyormuş. konu ile ilgili bir rehber var mı? teşekkür ederim

Herkese Merhaba,
xlr8 pny 2x16gb 3600hmz ramlere sahibim. asus tuf gaming x570 plus wifi anakart, r9 5900x cpu ve 3070ti gpu sistemin diğer ekipmanları. cpu ve ramlarden daha fazla performans almak için oc yapmak istiyorum bunun için asus DIP 5 VE AI SUITE 3 programları var fakat bunların nasıl kullanıldığını bilmiyorum. Aynı zamanda cpu ve ram için ryzen master programı ya da ctr 2 den yapılabiliyormuş. konu ile ilgili bir rehber var mı? teşekkür ederim
İşlemciye overclock yapmayacaksın. Pbo kullanacaksın(Precision boost overdrive) google'da bir sürü anlatımları var bakıp yapabilirsin.

Ram için taiphoon burner indirip çipini atman lazım.

Ryzen master ve CTR programı saçmalıktan başka bir şey değil 5xxx ryzenlar için

İşlemciye overclock yapmayacaksın. Pbo kullanacaksın(Precision boost overdrive) google'da bir sürü anlatımları var bakıp yapabilirsin.

Ram için taiphoon burner indirip çipini atman lazım.

Ryzen master ve CTR programı saçmalıktan başka bir şey değil 5xxx ryzenlar için
Hocam zaten 5900X de OC özellikle oyun performansını olumsuz etkiliyormuş. Dediğiniz gibi PBO yapacağım. Fakat ne google da ne de youtube da 5900X için PBO ayarı göremedim. Thaiphoon Burner'dan RAM çipini okumamıştı. Nasıl yapabiliriz hocam?

5900x PBO için daha önce ok detaylı bir şekilde anlattığınız https://forum.donanimarsivi.com/kon...ayarlarini-yapma-asus-anakartlar-icin.407744/ makalenizi inceledim. Fakat 5900x için değerleri bulamamıştım. Bu arada işlemci silikonum golden sample. Ben pbo yu sadece oyun performansını max seviyede almak için yapmak istiyorum. Çünkü kullandığım monitör 280hz ve 1080p fps ve rekabetçi oyunlarda 280hz hissedebilmek için daha fazla fps almak gerekiyor :)

Hocam zaten 5900X de OC özellikle oyun performansını olumsuz etkiliyormuş. Dediğiniz gibi PBO yapacağım. Fakat ne google da ne de youtube da 5900X için PBO ayarı göremedim. Thaiphoon Burner'dan RAM çipini okumamıştı. Nasıl yapabiliriz hocam?
Sen at gene taiphoon burner kısmını. Bir de Cpu-Z programında SPD kısmına gelip ordan slottaki ramini seçtikten sonra ss at
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

ya da anakartın asusmuş şuna bak.

ama ben 5600x için gösterdim 5900x için bir çok değer farklı olacaktır. Sana tavsiyem ;

Pbo limitsi disabled yapman. ( iyi bi soğutucu olması gerekiyo)

Curve optimizerdan all cores negative -10 yapman

Cpu voltage'i autoda bırakman

Max cpu core clock +200 vermen bi de

Sen at gene taiphoon burner kısmını. Bir de Cpu-Z programında SPD kısmına gelip ordan slottaki ramini seçtikten sonra ss at

ama ben 5600x için gösterdim 5900x için bir çok değer farklı olacaktır. Sana tavsiyem ;

Soğutucum lian li 240mm sıvı soğutucu. Ram OC için programdan aldığım değerlerin SS'leri alıp hemen atıyorum. İlginiz için çok teşekkür ederim.

Hocam ssleri aldım.

Ekler

• Adsız.png
    Adsız.png
    49 KB · Hit: 40
  • Adsız2.jpg
    Adsız2.jpg
    175.5 KB · Hit: 30
  • Adsız3.jpg
    Adsız3.jpg
    146.3 KB · Hit: 32
1.45 voltta

3733 Mhz
tCL 16
tRDCDRD 19
tRP 18
tRAS 36

vermeyi denesene bi tRCDWR'yede 18 ver

Evet bios üzerinden. AI TWEAKER sekmesi altında Dram timing control var alt tarafta oraya girip yazman gerekiyor değerleri.

Dram voltage kısmıda AI TWEAKER sekmesinin en altında cpu core voltage cpu soc voltage sonra DRAM Voltage var görürsün zaten

Evet bios üzerinden. AI TWEAKER sekmesi altında Dram timing control var alt tarafta oraya girip yazman gerekiyor değerleri.

Dram voltage kısmıda AI TWEAKER sekmesinin en altında cpu core voltage cpu soc voltage sonra DRAM Voltage var görürsün zaten
hocam
tRP 18
tRAS 36
bu iki değer hangisi oluyor? trp dram ras# pre time, tras ise dram ras#act time mı oluyor?

Ekler

• WhatsApp Image 2021-09-28 at 14.31.42.jpeg
    WhatsApp Image 2021-09-28 at 14.31.42.jpeg
    101.4 KB · Hit: 22
pre time trp

act time tras

pre time trp

act time tras
hocam konu dışı ama asus ai suite 3 programı kurmuştum. biraz kurcaladım cpu ayarı vs sonra bir baktım cpu frekans 4200'ü geçmiyor. Size ss atmak için eve öğle arası eve geçmiştim. Orada farkettim daha sonra ai suite 3 programını sildim fakat yine 4200 ghz üstüne çıkmadı. ryzen master dan control ettiğimde max değer 4200 ghz görünüyordu. Ryzen master auto oc yaptım. max değer 5050 ghz oldu sistem kendini yeniden başlattı program açıldı fakat yine max 4200 ghz görünüyordu. Biosa baktığımda cpu core ratio 42.00 olarak ayarlıydı. Aynı şekilde sağ tarafta işlemci bilgilerimde frekans 4200 görünüyordu. Bunu nasıl düzeltebilirim :D

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,200,530
Üyeler
190,760
Son üye
ömer45
Geri