Ram ve İşlemci Overclock Hk.

hocam konu dışı ama asus ai suite 3 programı kurmuştum. biraz kurcaladım cpu ayarı vs sonra bir baktım cpu frekans 4200'ü geçmiyor. Size ss atmak için eve öğle arası eve geçmiştim. Orada farkettim daha sonra ai suite 3 programını sildim fakat yine 4200 ghz üstüne çıkmadı. ryzen master dan control ettiğimde max değer 4200 ghz görünüyordu. Ryzen master auto oc yaptım. max değer 5050 ghz oldu sistem kendini yeniden başlattı program açıldı fakat yine max 4200 ghz görünüyordu. Biosa baktığımda cpu core ratio 42.00 olarak ayarlıydı. Aynı şekilde sağ tarafta işlemci bilgilerimde frekans 4200 görünüyordu. Bunu nasıl düzeltebilirim :D
PBO yapcağın zaman düzelir diye tahmın edıyorum eğer ki düzelmezse ryzen master silebilirsin belki o overridelıyordur ayarları

PBO yapcağın zaman düzelir diye tahmın edıyorum eğer ki düzelmezse ryzen master silebilirsin belki o overridelıyordur ayarları
Sağ olasın hocam. Ryzen master yapmıyordu. AI Suite 3 kurduktan sonra ayarları kurcaladım orada da overclock ayarları vardı. Onları kurcaladıktan sonra sonra oldu hocam. Programı sildim fakat düzelmedi. Biosa girdim önceki mesajda da yazıdğım gibi biosta da cpu core ratio 42.00 görünüyordu. Neyse akşam şu ram ve pbo ayarlarını yapacağım. Sonrasında yine kafanı şişiririm :) tekrardan teşekkür ettim.

Sağ olasın hocam. Ryzen master yapmıyordu. AI Suite 3 kurduktan sonra ayarları kurcaladım orada da overclock ayarları vardı. Onları kurcaladıktan sonra sonra oldu hocam. Programı sildim fakat düzelmedi. Biosa girdim önceki mesajda da yazıdğım gibi biosta da cpu core ratio 42.00 görünüyordu. Neyse akşam şu ram ve pbo ayarlarını yapacağım. Sonrasında yine kafanı şişiririm :) tekrardan teşekkür ettim.
TPU bölümüne gir, alt kısmında eğer "Undo" butonu aktifse önce "Undo" daha sonra "Apply" butonuna tıkla.
Bunu Fan Xpert, DIGI+ VRM ve EPU kısımlarında da yap.

O programı öğrenmeden kullanmanı tavsiye etmem. Asus programları biraz garip. Sisteme direk olarak ekti ettiği için kurulum sırasında bile özen göstermeniz gerekebiliyorken bilmeden ayar yapmak tüm sistemi alt üst edebilir.

TPU bölümüne gir, alt kısmında eğer "Undo" butonu aktifse önce "Undo" daha sonra "Apply" butonuna tıkla.

O programı öğrenmeden kullanmanı tavsiye etmem. Asus programları biraz garip. Sisteme direk olarak ekti ettiği için kurulum sırasında bile özen göstermeniz gerekebiliyorken bilmeden ayar yapmak tüm sistermi alt üst edebilir.
AI suite yapmıyor öyle ayar ya. Büyük ihtimal RyzenMasterdan kaynaklanıyordur. Ben çok oynuyorum ai suite ile her pc resledigimde defaulta donuyo orası

AI suite yapmıyor öyle ayar ya. Büyük ihtimal RyzenMasterdan kaynaklanıyordur. Ben çok oynuyorum ai suite ile her pc resledigimde defaulta donuyo orası
Bazen kaydedebiliyor. Şu zamana kadar hep Asus anakart kullandım ve başıma da geldi baya.
A58M-E varken Ai Suite'in kaydettiği ayar yüzünden Windows'u açamadığımı ve güvenli moddan sildiğimi, bunu yaptıktan sonra da sistemimin tüm stabilitesinin bozulduğunu hatırlıyorum. Format atana kadar geçmedi. B450M TUF PRO S anakartımda da benzer olay oldu ve şu an ise çok gereksiz ayarları yapmamaya özen gösteriyorum.
Riskli program.

hahahaha A58M deme ben de 970/SB950 am3 kullanıyordum bi zamanlar msi in çok garip bi programı vardı ve o zamanlarda küçüğüm(2012 felan) lise 2 ye felan gidiyorum hiç bilmiyorum nedir ne yapılır :D meğerse 2 sene boyunca işlemciyi base freq'ınden 1 ghz daha düşük kullanmışım hahaha

O programı öğrenmeden kullanmanı tavsiye etmem. Asus programları biraz garip. Sisteme direk olarak ekti ettiği için kurulum sırasında bile özen göstermeniz gerekebiliyorken bilmeden ayar yapmak tüm sistemi alt üst edebilir.
Hocam program benim de başıma bela oldu. Silmeme rağmen biosa müdahale ettiği için silinsede ayarlar değişmedi. Şimdi programı açtıktan sonra TPU bölümü neresi oluyor?

Geri