RAM YETMEZLİĞİ !

enesskooc

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Reaksiyon skoru
1,718
Merhaba iki adet görsel paylaştım birisi Gta V Online diğeri Solo session dediğimiz tek oyunculu modda alınmış görsel İşlemci Ryzen 5 1600 AF 8GB Ram ekran kartı gtx 1660 Sizce değerlerde bir sıkıntı varmı ram yetmiyor herhalde anlayan arkadaşlar yardımcı olurmu online modda neden ekran kartı kullanımı düşük akıcı oynanmıyor ayarlar da high ayarlar ultra bile değil birde işlemci 65 watt tdp değeri var ancak hiçbir zaman ulaşmadı psu 12V Kanalından 390 Watt veriyor acaba omu yetersiz ? Teşekkürler
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Birde işlemci 3400 mhz den yukarı çıkmıyor turbosu 3600 mhz olması lazım onun sebebi nedir.

Ekler

• ONLİNE.webp
    ONLİNE.webp
    27.9 KB · Hit: 71
  • SOLO SESSİON.webp
    SOLO SESSİON.webp
    36 KB · Hit: 67
Online da FPS her zaman düşük olur GTA da.

Yahu düşük GPU kullanımı bende de var. 1660S sistemde 59 FPS alıyorum %40 kullanımda. Sebebi bir türlü anlayamadım.
Geçen bir video izledim başka işlemci ile 20-30 fps benden fazla alıyor 1600 af aldığıma pişman oldum resmen gpu kullanmıyor çoğu oyunda bi pubg de 97 civarı oda herzaman değil arada bi geliyor oraya

Yetiyor raminiz. Aşırı derecede gerekli değil gta için.
Ama diğer oyunlar için gerekli olabilir.

Merhaba iki adet görsel paylaştım birisi Gta V Online diğeri Solo session dediğimiz tek oyunculu modda alınmış görsel İşlemci Ryzen 5 1600 AF 8GB RAM ekran kartı gtx 1660 Sizce değerlerde bir sıkıntı varmı RAM yetmiyor herhalde anlayan arkadaşlar yardımcı olurmu online modda neden ekran kartı kullanımı düşük akıcı oynanmıyor ayarlar da high ayarlar ultra bile değil birde işlemci 65 watt tdp değeri var ancak hiçbir zaman ulaşmadı PSU 12V Kanalından 390 Watt veriyor acaba omu yetersiz ? Teşekkürler

Birde işlemci 3400 mhz den yukarı çıkmıyor turbosu 3600 mhz olması lazım onun sebebi nedir.
Kankam sanırım değerlerde sıkıntı var bu yazimin altında sistemimi görebilirsin onlinede 50 60 arası alıyorum bu pek önemli bir fark değil ama solo session da 120 150 arası

Herhangi bir etkisi olmaz fakat sistemin biraz rahatlar.
youtubeda baktığımda tek kanal çift kanal baya fark ediyordu ama ben genede birtane daha alıyım ram :)

Kankam sanırım değerlerde sıkıntı var bu yazimin altında sistemimi görebilirsin onlinede 50 60 arası alıyorum bu pek önemli bir fark değil ama solo session da 120 150 arası
rx570 ile birde ama ben msaa txaa ve fxaa açıyorum onlar baya etkliliyor sizde ayarlar ne durumda yazarsanız o ayarlara alıp deniyeyim.

youtubeda baktığımda tek kanal çift kanal baya fark ediyordu ama ben genede birtane daha alıyım RAM :)

rx570 ile birde ama ben msaa txaa ve fxaa açıyorum onlar baya etkliliyor sizde ayarlar ne durumda yazarsanız o ayarlara alıp deniyeyim.
Onları kapatıyorum ve ayarlar high

Geri