Ramde Cl değeri çok mu önemli?

7500f 9060xt 16gb ile kullanıyorum
Yani? Beni yanlış anladın galiba hocam. Belleğinden alabileceğin performans ile limitine takılma mevzusu oyundan oyuna değişir, bazen o fark %5 olur bazen %15-20 olur. Eğer benden net bir cevap bekliyorsan boşa bekleme öyle bir cevabı yok zira. Cl46 bellekleri kötüleyen insanlar farklı bir bağlamda konuşuyor senin kendi sistemin için bu bellekleri kasanın içine oturan kara basan gibi düşünmene gerek yok.

Arkadaşlar forumda gezerken ramlerin cl36,cl38 ram olduğunu gören arkadaşların küçümseyici yorumlarını gördüm bu değerler çok mu önemli.Crucial pro cl46 5600mhz 32 GB rame sahibim bu değerin bana eksisi nedir, Cl değeri az olup aynı sisteme sahip arkadaşın benden ne artısı vardır?
en fazla 3 4fps fark edecektir hiç bir önemi yok

cl46 gereksiz yüksek bir gecikmedir cl36 ile 46 arasında ki fiyat farkı kriz öncesi 200-300tl kadardı(aldım biliyorum) yani 200-300tl den kaçıp cl46 almak iş bilmezliktir 4k oyun oynuyorsanız ortalama 3-5fps fark eder ayrıca ue5 tabanlı oyunlarda bu gecikme daha etkili olacaktır 10fps yaklaşacaktır sistemin sınırdaysa bu fpsler çok önemlidir.
Gecikme farkını daha pratiğe dökersek aralarında milisaniye işleme farkı var teorikte bu değerler 0.5ms kadardır.

Geri