Neler Yeni

Ramlerdeki CL değerlerinin oyunlara etkisi

aragonattt

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
683
İsim
Efe Kaya
Instagram
efekayakaya
Arkadaşlar merhaba öncelikle,

Arkadaşıma sistem almayı planlıyoruz da valorantta yüksek elo oyuncusu kendisi. Şöyle bir şeye takıldık, Ramdeki Cl değerinin yüksek olması görüntünün işlenme sürecini arttırır mı? Yani bir kareyi ben 18cl değerine sahip ddr4 bir ramde 3ms görebilecekken cl 36 değerinde bi ddr5 ram kullanırken aynı şartlarda 7-8ms görür müyüm?
Bu sorumuzu aydınlatırsın çok sevinirim dostlar.

Danke

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
312
İsim
Yunus
Ms geçikme süresi internet ile alakalı bazi erkan kartların bu özelliği var fakat ne kadar etkili bilmiyorum ramin mhz hızı ms yi etkilemez

Sir Degonet

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
275
İsim
Kemal
Bende bilmiyorum ama hocam Güzel bir konu açmışsınız takip edeyim.

aragonattt

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
683
İsim
Efe Kaya
Instagram
efekayakaya
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Durumu şöyle açıklayayım belki biri gelecek zamanda araştırır yardımı dokunsun.

Ramlerdeki cl değerleri benim asıl sorduğum görüntün ekrana işleme süresi olan Frametime süresine etkisi var fakat ramin mhz değerinin de etkisi olduğu için ve mhz yükselirken cl değerleri daha az bir oranda yükseldiği için bu konuda ddr4 ve ddr5 arasında ddr5 daha iyi kalıyor her şekilde.
Ben bunu rekabetçi oyunlarda fark eder mi olarak merak edip açtım konuyu ve araştırmalarım sonucunda Ramlerin mhz değerleri cl değerlerine kıyasla çok daha etkili kalıyor. Aynı mhz değerleri arasında kalındığı zaman CL değerlerine dikkat ederek alınması gerekiyor.

Sir Degonet

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
275
İsim
Kemal
Ben de yeni geçiş yapıyorum ddr4 ten 5 e eski ramlerim cl 32 idi yeni aldığım ram leride yine cl 32 olarak aldım . Ama ddr5 de kronik pc ilk açılış süreleri çok uzun sürüyormuş . Umarım düzeltirler ileride. Verdiğiniz bilgi için teşekkürler.

Gorkeemmm

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
436
İsim
Gorkem Yavuz
Arkadaşlar merhaba öncelikle,

Arkadaşıma sistem almayı planlıyoruz da valorantta yüksek elo oyuncusu kendisi. Şöyle bir şeye takıldık, Ramdeki Cl değerinin yüksek olması görüntünün işlenme sürecini arttırır mı? Yani bir kareyi ben 18cl değerine sahip ddr4 bir ramde 3ms görebilecekken cl 36 değerinde bi ddr5 ram kullanırken aynı şartlarda 7-8ms görür müyüm?
Bu sorumuzu aydınlatırsın çok sevinirim dostlar.
Şöyle izah edeyim
6400mhz cl52 ram var birde 5600mhz cl36 ram var diyelim. 5600mhz daha iyi performans verir. Cl değeri ne kadar düşük mhz ne kadar yüksek olursa o kadar iyidir.

aragonattt

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
683
İsim
Efe Kaya
Instagram
efekayakaya
Şöyle izah edeyim
6400mhz cl52 ram var birde 5600mhz cl36 ram var diyelim. 5600mhz daha iyi performans verir. Cl değeri ne kadar düşük mhz ne kadar yüksek olursa o kadar iyidir.
bahsettiğim performans fps değildi benim sadece frametime yani görüntünün ekrana işleniş süresiydi o yüzden daha detaylı araştırmam gerekti.
Sonuç olarak yine aynı kapıya çıktı ama titizlik diyelim

Gorkeemmm

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
436
İsim
Gorkem Yavuz
bahsettiğim performans fps değildi benim sadece frametime yani görüntünün ekrana işleniş süresiydi o yüzden daha detaylı araştırmam gerekti.
Sonuç olarak yine aynı kapıya çıktı ama titizlik diyelim
Gecikmesi de azalıyor işte daha fazla performans verirken. Bu tür ramlerde gecikme düşükse performansı daha iyi oluyor.

aragonattt

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
683
İsim
Efe Kaya
Instagram
efekayakaya
Gecikmesi de azalıyor işte daha fazla performans verirken. Bu tür ramlerde gecikme düşükse performansı daha iyi oluyor.
Hocam olayı anlamadın sanırım biz 3600mhz 16CL bir ram ile 5400mhz 36Cl olan ramlerin görüntü işlenip ekrana yansıtılırken geçen süreye etkisini konuşuyoruz "daha iyi performans" şeklinde fpsye bakmıyoruz yoksa zaten ddr5 ddr4ten iyi onun farkında herkes

Top Bottom