Neler Yeni

Ramlerdeki CL ifadesi nedir ?

endzean

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
47
İsim
Emre Bedir
İlgilendiği Kategoriler
Toplama Pc önerisi
Ramlerdeki CL ifadesi nedir hep görüyorum ama bir yerde ufak bi şey duymuştum gecikme süresi gibi bir şey ne kadar düşük olursa o kadar iyi dendi ama 8 gb 3200 mhz cl 16 ram 600 tl ise 8 gb 3200 mhz cl 18 ram 1000 tl diyor sebebi nedir ve ram dediğimiz şeyin birbileri arasındaki karşılaştırma neye göre olur gskill bi ramla corsair ramın farkı nedir aynı 8 gb aynı 3200 mhz fiyatı değiştiren nedir? şimdiden teşekkür ederim.

Medax

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
77
İsim
Ilayda Zorlu
İlgilendiği Kategoriler
Hazır Sistem, Kampanyalar, Teknik sorunlar
Mhz ne akdar yüksekse iyi cl değeri ne kadar düşükse daha iyi. cl16 almanızı öneririm.

StarWars

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
396
İsim
Ural
İlgilendiği Kategoriler
İşlemci, ekran kartı, müzik, futbol.
Ramlerdeki CL ifadesi nedir hep görüyorum ama bir yerde ufak bi şey duymuştum gecikme süresi gibi bir şey ne kadar düşük olursa o kadar iyi dendi ama 8 gb 3200 mhz cl 16 ram 600 TL ise 8 gb 3200 mhz cl 18 ram 1000 TL diyor sebebi nedir ve ram dediğimiz şeyin birbileri arasındaki karşılaştırma neye göre olur gskill bi ramla corsair ramın farkı nedir aynı 8 gb aynı 3200 mhz fiyatı değiştiren nedir? şimdiden teşekkür ederim.
Ramlerde CL yani Cas Letancy ramlerin gecikme değerini sana gösterir, arkadaşın dediği gibi mhz ne kadar yüksek cl ne kadar düşük o kadar iyidir. ramler arasında ise çip farkı olur mesela corsair lpx micron çip kullanır gskill ripjaws samsung b die kullanıyordu sanırım bu tarz çip farklılıkları oluyor.

HacıSOFU

80+ Titanium
Dahası  
Reaksiyon skoru
10,471
İsim
Hacı
CL değeri RAM lerin gecikme süresidir.
Ne kadar düşükse o kadar iyidir.
MHz değeri ise çalışma frekansıdır.
Ne kadar yüksekse o kadar iyidir.
Genelde MHz artarken CL de artar.
Kısaca 3200MHz CL16 RAM, 3200MHz CL 18 RAM den iyidir diyebiliriz.

Top Bottom