Neler Yeni

Ramleri yükseltince pc'ye ekran gelmiyor

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,953
İsim
Emre Zengin
Bios pilini her denemede çıkar tak yapmanın anlamı var mı? Ben hiç onunla uğraşmamıştım.
BIOS piliyle uğraşılmasına gerek yok. Gigabyte'larda CLR_CMOS, MSI anakartlarda JBAT 1 ve Asus anakartlarda CLRTC aynı işlevi görüyor ve BIOS'u bu yollarla sıfırlamak daha kolay ve etkili.

freygasm

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,214
İsim
yusuf ecer
Bu mantıkla size kimse yardımcı olamaz ki, bi sorun var insanlar oyle ya da boyle cozmenize yardim ediyor..

Dahası  
Reaksiyon skoru
60
İsim
Efehan Muhammed Akkoyun
Bu mantıkla size kimse yardımcı olamaz ki, bi sorun var insanlar oyle ya da boyle cozmenize yardim ediyor..
Ne demek istediğinizi anlayamadım hocam.
Mesaj otomatik birleştirildi:

BIOS piliyle uğraşılmasına gerek yok. Gigabyte'larda CLR_CMOS, MSI anakartlarda JBAT 1 ve Asus anakartlarda CLRTC aynı işlevi görüyor ve BIOS'u bu yollarla sıfırlamak daha kolay ve etkili.
Hocam nasıl yapılıyor CLR_CMOS anakartın üstünde görmüştüm ama

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,953
İsim
Emre Zengin
Ne demek istediğinizi anlayamadım hocam.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Hocam nasıl yapılıyor CLR_CMOS anakartın üstünde görmüştüm ama
Bilgisayarı kapat hocam. PSU kablosunu çıkar. Kasanın üstünde USB bellek vb. hiçbir şey takılı kalmasın. Ondan sonra kasanın kapağını aç. RAM'lerini çıkar. RAM'lerini çıkardıktan sonra CLR_CMOS yazan 2 pinli yere tornavida yardımıyla 2 pine aynı anda 5-10 saniye değdir. Ondan sonra RAM'lerini geri takıp sistemi çalıştır. Bu işlemden sonra %99 XMP'nin sorunsuz çalışması gerek.
Ekran Görüntüsü (351).png

Dahası  
Reaksiyon skoru
60
İsim
Efehan Muhammed Akkoyun
Bilgisayarı kapat hocam. PSU kablosunu çıkar. Kasanın üstünde USB bellek vb. hiçbir şey takılı kalmasın. Ondan sonra kasanın kapağını aç. RAM'lerini çıkar. RAM'lerini çıkardıktan sonra CLR_CMOS yazan 2 pinli yere tornavida yardımıyla 2 pine aynı anda 5-10 saniye değdir. Ondan sonra RAM'lerini geri takıp sistemi çalıştır. Bu işlemden sonra %99 XMP'nin sorunsuz çalışması gerek.Alıntıyı görüntüle
1 tornavida ile mi yapıcaz hocam

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,953
İsim
Emre Zengin

Emre Zengin

Moderatör