Aşık Diktatör
80+ Silver
- En İyi Cevap
- 1
Dahası
hocam biostan değişiyor ram in mhz si youtube dan bakarak yapabilirsiniz kolay bir işlemb450m s2h anakartım ve ryzen 5 2600 işlemcim var. Ramleri 3400'e falan çıkarsam yeter bana yardım edebilecek olan varsa iyi olur.
kolaydır ama ramler destekliyor mu destekliyorsa nereye kadar bu soruların cevabını da bulursam iyi olur.hocam biostan değişiyor ram in mhz si youtube dan bakarak yapabilirsiniz kolay bir işlem
hocam bildiğim kadarıyla ram en fazla kaç mhz ise yapabilirsiniz diye biliyorum fakat yinede arkadaşların da cevap vermesi en iyisikolaydır ama ramler destekliyor mu destekliyorsa nereye kadar bu soruların cevabını da bulursam iyi olur.
BL8G30C15U4R.M8FERAM modeliniz nedir?
şu an 3000mhz sabit zaten sadece bir tık daha iyi performans alayım diye 3200 3600 arası bir şey yapsak kötü olmaz.hocam bildiğim kadarıyla ram en fazla kaç mhz ise yapabilirsiniz diye biliyorum fakat yinede arkadaşların da cevap vermesi en iyisi
olur
hocam imzanızda ki ramlerden benim ki galiba
tamam hocamHocam bu çipleri zorlarsanız 3733 MHZ CL 15 kullanan varmış.
ben 3600 MHZ CL 16 yapılıyor rahat diye biliyorum.
Ama RevDeisDou çok daha iyi bilir. onu bekleyin.
Mesaj otomatik birleştirildi:
Bende de aynı çipten var. ama ben OC ile uğraşmadım. intel işlemci kullandığımdan CL 15 3000 MHZ yeter diye düşündüm. ama amd'de 3200 yapmanız daha iyi olur büyük ihtimalle.
evet yani bariz belli bir fark olmaz belki ama 4 5 fps için yaparım ne de olsa zor günlerdeyiz.Hocam bu çipleri zorlarsanız 3733 MHZ CL 15 kullanan varmış.
ben 3600 MHZ CL 16 yapılıyor rahat diye biliyorum.
Ama RevDeisDou çok daha iyi bilir. onu bekleyin.
Mesaj otomatik birleştirildi:
Bende de aynı çipten var. ama ben OC ile uğraşmadım. intel işlemci kullandığımdan CL 15 3000 MHZ yeter diye düşündüm. ama amd'de 3200 yapmanız daha iyi olur büyük ihtimalle.
pili çıkartırım bir şey olursaBIOS sıfırlamayı biliyorsan yardımcı olabilirim.
Daha pratiği CMOS pinlerine tornavida değdirerek BIOS sıfırlamak. Buna bir bak, ona göre yaptırırım. En son RAM OC yaptırdığım adam CMOS ile BIOS sıfırlamayı bilmediği için 1 saatlik iş 10 saatte bitmişti.pili çıkartırım bir şey olursa