Neler Yeni

Ramlerin yeri önemlimi

Dahası  
Reaksiyon skoru
93
İsim
bedirhan
Anakartım msi b350 gaming pro carbon 4 tane ram dlotu var rami 8 gb dan 16 gb a çıkartmak icin bir tane ram aldım
Eskiden 2 ve 4 de duruyordu ramler ama masaya vurduğumde ram yerinden oynadığı ve pc kapandığı için 1 ve 3 e aldım
Açılış ekranında anakart ramleri 2 ve 4 e takmamı söyledi takmassam ne olur

Kısaca anakarta göre 1 ve 3 den 2 ve 4 e almam gerekli almassam ne olur ?

Volkan:/

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,283
İsim
Volkan
Anakartım msi b350 gaming pro carbon 4 tane ram dlotu var rami 8 gb dan 16 gb a çıkartmak icin bir tane ram aldım
Eskiden 2 ve 4 de duruyordu ramler ama masaya vurduğumde ram yerinden oynadığı ve pc kapandığı için 1 ve 3 e aldım

B1 VE B2 YE TAKACAKSIN ramleri önemli
Edit: A1 B1 A2 B2 sandığım. İçin öyle yazdım A2 B2 olacak arkadaşın attığı şemaya göre

Son düzenleme:

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,283
İsim
Volkan

yani ilk soket değil ikinci üçüncü değil 4. soket

Dahası  
Reaksiyon skoru
93
İsim
bedirhan
  • Konu Sahibi Konu Sahibi

Ekler

• IMG_20241210_165252.jpg
    IMG_20241210_165252.jpg
    2.9 MB · Hit: 8

Telefonunu Çıkra

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
365
İsim
Ahmet Berat AĞCA
anakart ramleri 2 ve 4 e takmamı söyledi takmassam ne olur
Çift kanal değil sadece iki tane ram kullanmış sayılırsın. DDR4 de çift kanal performansı fark ettiriyor.
Masaya vurunca ramler nasıl oynayabiliyor onu anlamadım. Normalde click li bir mekanizması olur.

boeasy

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
602
İsim
Batuhan
2 ve 4. slota takman gerekiyor çünkü performans kaybı ve crash alabilirsin. Bunun nedeni ise işlemciden bellek yoluna giden ana yolun 2 ve 4. slotlardan geçmesi. Diğer 1 ve 3. slotlar ana yol değilde yan yoldan bağlandığı için işlemcin stabil çalışmaz. Çoğu anakartta durum bu şekildedir. Yani ramleri çıkarıp 2 ve 4. slota takmanda fayda var. Takmazsan ne olur sorusunun cevabı performans kaybı vb. diyebiliriz. Zararı var mı dersen o şekildede sistem açılır çalışır ama stabil olmaz.
Sorunun cevabı bu şekilde. Umarım aydınlanmışsındır. İyi forumlar.

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,283
İsim
Volkan
Dahası  
Reaksiyon skoru
188
İsim
Onur Yücel
DDR5 ise fark etmiyor . DDR4 için 2 ve 4 ideal.

Dahası  
Reaksiyon skoru
93
İsim
bedirhan
Çift kanal değil sadece iki tane ram kullanmış sayılırsın. DDR4 de çift kanal performansı fark ettiriyor.
Masaya vurunca ramler nasıl oynayabiliyor onu anlamadım. Normalde click li bir mekanizması olur.
Hocam o slotla alakalı sanırım eskiden de boyle oluyordu tek ram kullandığım icin 4. slotu değiştirdiğimde düzelmişti artık mecbur 4.slotu kullanacağım
Mesaj otomatik birleştirildi:

2 ve 4. slota takman gerekiyor çünkü performans kaybı ve crash alabilirsin. Bunun nedeni ise işlemciden bellek yoluna giden ana yolun 2 ve 4. slotlardan geçmesi. Diğer 1 ve 3. slotlar ana yol değilde yan yoldan bağlandığı için işlemcin stabil çalışmaz. Çoğu anakartta durum bu şekildedir. Yani ramleri çıkarıp 2 ve 4. slota takmanda fayda var. Takmazsan ne olur sorusunun cevabı performans kaybı vb. diyebiliriz. Zararı var mı dersen o şekildede sistem açılır çalışır ama stabil olmaz.
Sorunun cevabı bu şekilde. Umarım aydınlanmışsındır. İyi forumlar.
Hocam işlemciye daha yakın olduğu için 1 ve 3 demişlerdi baktığım eski bir konuda 2 ve 4 e takdım sağolun

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Çevrim içi yöneticiler

• B1L0
    Hayırlı forumlar

Forum istatistikleri

Konular
1,025,797
Üyeler
162,558
Son üye
zafersynn